Post Image

MIÉRT ÉS HOGYAN VÉDJÜK A PROBLÉMÁS BŐRT A NAPTÓL?

Rúzs & Más / 2017-05-31

A pattanásokra hajlamos bőrűek örök kérdése: használ a napfény a bőrömnek, vagy árt?

A bőrgyógyászok évtizedek óta hívják fel a betegek figyelmét az UV-sugárzás veszélyeire rengeteg bőrbetegséggel kapcsolatban, a napsütés által okozott gyorsabb bőröregedéstől a melanomán át a bazális sejtes karcinómáig. A pattanásokra és bőrhibákra hajlamos bőr esetén, úgy tűnik, hogy széles körben elterjedt az a meggyőződés, hogy a napsütés jótékony hatású: kiszárítja a pattanásokat és szépen lebarnítja a bőrt. A legújabb bőrgyógyászati kutatások eredményei azonban, egyszer és mindenkorra kimutatták, hogy ez nem igaz!
Rövid távon valóban úgy tűnhet, hogy a nap hatására kevésbé látszódnak a pattanások. Az UV-sugárzás által a szaruréteg megvastagszik és keratinizálódik, ami eltömíti a pórusokat és mitesszerek kialakulásához vezet. A megvastagodott bőr alól nyár végére újult erővel törnek elő, a napfény ráadásul elszínezi a pattanások után maradó hegeket.

Ezenkívül számos orvosilag előírt pattanások elleni kezelés, az antibiotikumok, mint például a doxiciklin, vagy a retinoidok, mint például az izotretinoin, a bőrt túlérzékennyé teszik a napsütéssel szemben, ami rontja a gyulladások utáni hiperpigmentáció, a bőrpír, a hámlás és a kellemetlen érzet kockázatát. A kérdés tehát: A fényvédők miért nem képezik szerves részét minden pattanások elleni rutinnak?

Az ok, amiért viszonylag kevés pattanásos bőrű beteg használ UV-sugárzás ellen védő fényvédőt igen egyszerű: a hagyományos fényvédők állaga gyakran összeegyeztethetetlen a zsíros bőrrel.
A múltbéli formulák vastagok, pórusokat eltömítőek és zsírosak voltak: ezek pedig rontották a pattanásos bőr állapotát.
Ma, a pattanásos bőrre való, specifikus fényvédők megváltoztatják a fényvédelemmel kapcsolatos elképzeléseinket. Egy fényvédő kiválasztásakor, azt javaslom a betegeknek, hogy széles spektrumú UVA- és UVB-sugárzás elleni védelmet válasszanak. Ami kifejezetten zsíros bőrre való, nem komedogén textúrájú, hidratáló állagú és a pattanások elleni hatóanyagokkal jól összeegyeztethető.” DR. PHILIPPE BEAULIEU

TEHÁT AZ UV-SUGÁRZÁS PATTANÁSOKAT ÉS FOLTOKAT OKOZHAT. A BŐRNEK AKTÍV PAJZSRA VAN SZÜKSÉGE HOGY EZEK ELLEN VÉDETT LEGYEN

A La Roche-Posay újdonsága, az Effaclar Duo(+)SPF30, a bestseller Effaclar Duo(+) arckrém UBA/UVB-fényszűrővel ellátott változata, a napfényes időszakban segít megelőzni a csúnya foltokat és a pattanások „fellobbanását”.

La Roche-Posay Effaclar Duo + SPF 30

EFFACLAR DUO (+) SPF30
Korrigáló, pórustisztító ápoló bőrhibák és foltok ellen, UV védelemmel.
A La Roche-Posay első, célzott, pattanások elleni ápolója, amely véd az uv-sugárzás által okozott környezeti hatások ellen, miközben mélyen korrigálja is a bőrhibákat és a foltokat.
Hatóanyagai:
– Niacinamide: referencia gyulladásgátló hatóanyag az intenzív nyugtatásért
– Lipo Hidroxisav: a gyengéd, mégis hatékony keratolitikus hatásért az eltömődött pórusokra
– Procerad a foltokért felelős reaktív melaninszintézis gátlásáért.

UV-SUGÁRZÁS ELLENI AKTÍV PAJZS
Az EFFACLAR DUO (+) SPF30 XL PROTECT technológiát tartalmaz, amit a La Roche-Posay, Anthelios piacvezető fényvédő termékcsaládja fejlesztett ki. Az UV-sugárzás ellen hatékony XL PROTECT újraértelmezte a széles spektrumú védelmet.
– Filterek, amelyeket úgy kalibráltak, hogy blokkoljanak minden UV-sugárzást az UVB-sugárzástól a rövid és hosszú UVA-sugárzásig.
– Különleges antioxidáns hatóanyag kombináció [E-vitamin + termálvíz + Carnosine ] a környezeti hatások által okozott oxidatív stressz semlegesítéséért.
Ára: 5099 Ft

Azonnali hatású pattanások elleni ápoló
EFFACLAR DUO (+) SZÍNEZETT
Kinek van ideje hetekig várni a pattanások elleni kezelések hatására a digitális korban? Az EFFACLAR DUO (+) minden bizonyított bőrgyógyászati hatásossága egy színezett formulába zárva, hogy a tinédzserek bőre szelfi kész legyen, még ma! Annyira tiszta és könnyű, hogy még fiatal tinédzserek és fiúk is viselhetik.  Ára: 5099 Ft

Mesteri összetétel bőrhibákra hajlamos érzékeny bőrre
EFFACLAR DUO (+)
Egy könnyű, zsíros bőrre való összetétel a legkorszerűbb, komoly kutatási hátterű hatóanyagokkal. Segít jelentősen csökkenteni mind a megmaradó, mind a gyulladásos elváltozásokat, illetve korrigálni és megelőzni a pattanások után megmaradó piros és barna foltokat. Akár a legérzékenyebb, zsíros és bőrhibákra hajlamos bőrtípusra is. Ára: 4499 Ft

Mentés

MIÉRT ÉS HOGYAN VÉDJÜK A PROBLÉMÁS BŐRT A NAPTÓL?
5 (100%) 1 vote

Kapcsolódó bejegyzések