Post Image

KUTYÁK TÜNTETTEK AZ ENSZ ELŐTT!

Rúzs & Más / 2018-01-25

A világ első állati tüntetésének helyszíne New York utcáin volt, az ENSZ főhadiszállása előtt. A tüntetés apropója, amelyben 8 különböző méretű és fajtájú kutya vett részt, az Örökké az állatkísérletek ellen (Forever Against Animal Testing) kampány volt, amely a nemzetközi szépségmárka, a The Body Shop és a vezető állatkísérletek elleni szervezet, a Cruelty Free International közös kezdeményezése. A kutyák tüntető táblákkal, feliratokkal és mini transzparensekkel fejezték ki támogatásukat a kampány iránt.

A tüntetés célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a sokkoló tényre, hogy a világ országainak 80%-ában még mindig nincs törvény a kozmetikai célú állatkísérletek ellen, így évente 500,000 állat szenved kegyetlen tesztek áldozataként, és hogy bíztassa az embereket a petíció aláírására itt: http://www.foreveragainstanimaltesting.com.

Amint a petíció eléri a 8 millió aláírást a The Body Shop és a Cruetly Free International az ENSZ elé viszi, és felszólítja azt egy nemzetközi egyezmény kieszközlésére a kozmetikai célú állatkísérletek betiltására, hogy több millió állat meneküljön meg az egész világon. Múlt héten a szervezetek találkoztak az ENSZ hivatalnokaival, hogy elinduljon a párbeszéd a témában.
Miután 6 hónap alatt 4.1 millió aláírás gyűlt össze, ez lett a valaha volt legnagyobb globális kampány a kozmetikai célú állatkísérletek betiltásáért. A The Body Shop és a Cruelty Free International arra kéri az összes állatkísérlet-mentes céget, hogy csatlakozzon a kampányhoz, és ehhez különböző eszközöket is a rendelkezésükre bocsát.

The Body shop, tüntetés az állatkísérletek ellen, rúzs és más

2017 szeptemberében a brazil multinacionális kozmetikai vállalat, a Natura felvásárolta a The Body Shop márkát a L’Oreal tulajdonából. A Natura egy állatkísérlet-mentes és B-corp tanúsítvánnyal rendelkező vállalat. A mai nappal hivatalosan nem csak a Natura, de a The Body Shop új testvérvállalata, az Aesop is beállt a kampány mögé.
Jessie Macneil-Brown, a The Body Shop Nemzetközi Kampány Igazgatója elmondta: “Mi, a The Body Shop-nál szenvedélyesen hiszünk benne, hogy az állatok védelme a mi dolgunk, és hogy állatokat soha nem lenne szabad kozmetikai kísérletek során használni. Azért kutyákat választottunk a tüntetés főszereplőinek, mert az ‘Örökké az Állatkísérletek Ellen’ kampány erős szimbólumai a kezdetek óta. Ők jelképezik az állatokkal való kapcsolatunkat, és hidat képeznek a petíció támogatói és az állatok között, akikért kampányolunk. Ez az egyedülálló és különleges tüntetés azt az ambíciónkat jelképezi, hogy globálisan és végérvényesen betiltsuk a kozmetikai célú állatkísérleteket.
Felhívunk minden embert, minden céget és minden kormányt, hogy csatlakozzanak a kampányhoz, és segítsenek befejezni azt, amit elkezdtünk.”

Elias Friedman, a @TheDogist fotósa elmondta: “A Forever Against Animal Testing kampányt az indulása óta támogattam, és most nagyszerű érzés itt lenni New Yorkban a világ első állati tüntetésén az ENSZ épülete előtt. A résztvevő kutyák jelképeznek minden állatot és azt erősítik bennünk, hogy a kozmetikai célú állatkísérleteknek egyszer és mindenkorra véget kell vetni.”

KUTYÁK TÜNTETTEK AZ ENSZ ELŐTT!
5 (100%) 1 vote

Kapcsolódó bejegyzések