Post Image

MÉG NEM LÁTTUNK HASONLÓT!- CILI KÉZZEL FESTETT BABÁI

Rúzs & Más / 2018-02-05

Majoros Cili elvarázsolt világában már korábban – évekkel ezelőtt – belecsöppentünk festményei révén. Egészen egyedi stílusjegyei, ezer közül is felismerhető figurái – bájos tündérei, manói, pillangói már akkor magukkal ragadtak.

Majoros Cili festményei, rúzs és más

Majoros Cecília 17 éves kora óta foglalkozik a képzőművészettel. A Bessenyei György Tanárképző Főiskolán rajz-vizuális kommunikáció szakon végzett, diplomamunkájának technikája batikolás volt. A textilek festése iránti vonzódása a selyemfestésben teljesedett ki.

“A klasszikus minta után mesebeli világot festettem. 2010-ben díjazott lettem a Zempléni Nyári Tárlaton. Az elmúlt időszakban figuráimat másik kedvenc anyagommal, akrillal festettem farostlemezre.”– meséli Majoros Cili.

Majoros Cili festményei, rúzs és más

Egyszer csak egy Facebook posztra lettünk figyelmesek: Cili mesés festményfigurái testet öltöttek elbűvölő, kézzel festett, fa alapanyagú babák formájában. S hogy két szinte felnőtt fiú édesanyjaként honnan jött a babakészítés ötlete?

“Ez egy régi szerelem. Mindig játékbaba imádó voltam. Aztán időközben kaptam is olyan babákat amelyeket a mai napig szeretek. Az első kis kopottat egy kedves tanítónénimtől. Matrjoskám nem volt felnőtt koromig, de harmincas éveimben megkaptam a vágyott leggiccsesebbet Oroszországból! Később beleszerettem a Kokeshi babákba, és a közelmúltban rábukkantam egy ókori római babát ábrázoló képre. Akkor eldöntöttem, hogy én is megfestem ezeken az egyszerű esztergált formákon az elképzeléseimet. Remélem én is örömöt okozok velük.” 

Majoros Cili babái, rúzs és más

Cili babái egytől-egyig különbözőek, nincs két egyforma, de még hasonló sem köztük! Egyik-másikuk valódi stílusikon! Találkozhatunk balerinákkal, cicababával, dizőzzel, angyallal, táncosnővel… Egyediségüket nemcsak a kézi festés adja, hanem az ötletes, stílusos öltözeteik, amelyek alkotójuk végtelen fantáziájáról, stílusismeretéről, ízléséről árulkodnak! Nagyon nehéz volt a sok csodaszép baba közül a néhány bemutatottat kiválasztani – érdemes ellátogatni az alkotó Facebook oldalára, ahol még számtalan babában gyönyörködhetünk.

Majoros Cili babái, rúzs és más

Majoros Cili babái, rúzs és más

Majoros Cili babái, rúzs és más

“Olyan régóta tervezem a baba festést! Most aztán kiélhetem gyermeki énem! Tervezek baba festő foglalkozásokat is, de eladók majd a saját tervezéseim is vagy bármilyen stílusú rendelhető!” – mondja Cecília.

Majoros Cili babái, rúzs és más

Majoros Cili babái, rúzs és más

 

MÉG NEM LÁTTUNK HASONLÓT!- CILI KÉZZEL FESTETT BABÁI
5 (100%) 5 votes

Kapcsolódó bejegyzések