Post Image

TOMAN DIET SZALON NYÍLT A BELVÁROSBAN

Rúzs & Más / 2017-01-30

A belváros leggyönyörűbb üzlethelyisége nyílt meg az Andrássy út legelején, a Bajcsy-Zsilinszky útnál. A szalon adottságait – hatalmas ablakait és boltíves plafonját csodálatos belsőépítészeti megoldásokkal ötvözték a legújabb Toman Diet szalon megvalósítása során. Már kívülről vonzanak a meleg fénnyel világító lámpák, belépve aztán azt sem tudjuk, hová kapjuk a fejünket. A méltóságteljes üzlethelyiség kifogástalan eleganciája, letisztult vonalvezetésű bútorai, az Art Deco ihletésű padlója és formavilága, de főként különleges, virágos tapétája teljesen lenyűgöz!

Toman Szalon, Andrássy út 1.

Azonnal tudni akarom, kinek a kézjegyét viseli ez a kivételes ízléssel berendezett szalon. Megtudom, hogy Somlai Tibor volt a belsőépítész, akit a tervezéskor a következők motiváltak:
„A belsőkialakításhoz a kezdőötletet a design csomagolás fekete és arany színe adta. Ehhez kellett valami extrát kitalálni. Az üzlet nagy ügyfélterét egy tíz méter hosszú óriás dongaboltozat fedi, melyre egy gyönyörű virágmintás tapéta került, igazából ez adja meg az üzlet hangulatát. A koptatott arany pultok, a két fekete végfal a kivilágított kis „kockákkal” előtte a fehér csillogó üveggel burkolt szekrények elegáns és nyugodt hangulatot biztosítanak a virágokkal „befuttatott” plafon alatt.” – mondta el az Andrássy út 1. alatt található Toman Szalon belsőépítésze.

Toman Szalon, Andrássy út 1.

Somlai Tibor a kortárs magyar belsőépítészet egyik legeredetibb hangvételű képviselője. Sokoldalú alkotó: tervezett magánlakásokat és közintézményeket (például kórházat és klinikát) éppen úgy, mint üzleteket és vendéglátó-ipari létesítményeket. Közben olyan nagyszabású kiállítások sikeréhez járult hozzá különleges installációival, mint a Kozma Lajos építészi életművét felsorakoztató tárlat, a Victoria and Albert Museum „Művészet mindenkinek” című rendezvénye, illetve az „Art deco és modernizmus”. Művészetét kivételes stílusérzékenység jellemzi.

Toman Szalon, Andrássy út 1.

A Toman Diet teljesen meggyőzött, amióta leadtam vele 7 kilót, úgy hogy az izmaimat megőriztem (íme, a beszámolóm) és a diéta óta eltelt fél év alatt csupán egyetlen kilócska jött vissza rám (megjegyzem, keményen megdolgoztam érte:-)!
Ezúttal viszont a Toman Diet csapatról az is bebizonyosodott, hogy szalon berendezésben legalább annyire profik, mint a fehérje diétában!  Ha lenne ilyen, én biztosan nekik adnám a belváros legszebb új üzlethelyisége díjat!

Toman Szalon, Andrássy út 1.

Ezt a vitrint úgy ahogy van, a sok finomsággal együtt vinném is haza!

Kapcsolódó bejegyzések