Post Image

PROFI TIPPEK A TÖKÉLETES SZEMÖLDÖKHÖZ

Rúzs & Más / 2018-12-28

Továbbra is vezető sminktrend a hangsúlyos szemöldök, ennek kapcsán sok előnyös, de legalább ugyanennyi előnytelen megoldást látunk. A szemöldök keretet ad a szemnek, kiemeli – vagy éppen elnyomja – a szemformát és ezzel együtt a tekintetet. Ahhoz, hogy arckifejezésünk harmonikus legyen a szemöldök kialakításánál figyelembe kell venni néhány szempontot:

A SZEMÖLDÖK FORMÁZÁSA

– Alapszabály, hogy csak a szemöldök természetes vonala alatti szálak eltávolításával formázunk! A szálakat növekedés irányában, egyesével húzzuk ki, miközben a bőrt két ujjal kissé szétfeszítjük (így kevésbé fájdalmas a művelet).

– Ha a szemöldök rögtön az orrnyereg vonalában kezdődik, a belső végét tanácsos egy kicsit megkurtítani. Helyezzünk egy ceruzát az orr mellé, függőlegesen; a szemöldöknek a ceruza melletti pontban kellene kezdődnie. A szemöldökív legmagasabb pontjának megállapításához tegyük a ceruzát a szem külső sarkához: a szemöldök ívének ideális kicsúcsosodása az a pont, ahol a ceruza keresztezi a szemöldökcsontot.

– Ha a szemöldök külső, elvékonyodó része túlságosan lefelé, az arccsont felé tart, idősebbnek és fáradtabbnak tűnik az arc. Hogy ezt ellensúlyozzuk, meg kell ritkítani a külső végét. Ettől optikailag nagyobbnak tűnik a szemöldökcsont és a szemöldök közti terület, és megnyílik a tekintet.

A művelet végén ne felejtsük el áttörölni a területet 70%-os alkohollal, a szőrtüszők gyulladását megelőzendő!

A SZEMÖLDÖK FESTÉSE

Van, aki kozmetikusára bízza ezt a műveletet, de a kozmetikákban használatos festékek általában sötétek (barna, grafit, fekete), amelyek nem minden hajszínnel harmonizálnak. A szőke vagy élénkvörös árnyalatú haj mellet a sötétbarna szemöldök mesterkéltnek hat, keményíti a vonásokat! Otthoni sminkkel finomabb árnyalatokat, természetesebb hatást érhetünk el, és lehetőségünk van mindenkori hajszínünkhöz, sminkünkhöz igazítani a színt.

– Ha ceruzát használunk, dolgozzunk rövid vonalkákkal, mintha szőrszálakat rajzolnánk. Nem kell feltétlenül szemöldökceruzát vásárolnunk – a megfelelő árnyalatú szemhéjpúder és egy keskeny ecset segítségével szép, természetes hatás érhető el.

– A szemöldök festésekor először színezzük az ívét, majd kifelé haladva fokozatosan dolgozzuk el a festéket. Utána színezzük a belső, orr felőli végét és az ív felé dolgozzuk el a festéket. A szemöldök belső része egy kicsit halványabb és kevésbé megrajzolt legyen, mint az ív.

– Gondosan dolgozzuk el a festéket egy szemöldökfestő ecset vagy szivacsos applikátor segítségével. Ha a végeredmény túl sötétnek hat puffnival vagy vattakoronggal nyomjunk rá egy kis porpúdert.

Szemöldök formázása, rúzs és más

– Ha alacsony homlokunk vagy mélyen ülő szemeink vannak ajánlatos világosabb színnel festeni a szemöldököt. Ez magasabbnak láttatja a homlokot és a szemeket is optikailag kiemeli. A szemöldök sötétebb árnyalatra való festésével az ellenkező hatást érjük el – alacsonyabbnak hat a homlok.

MILYEN SZÍNE LEGYEN A SZEMÖLDÖKNEK? 

Hajszín: Sötétbarna
Szemöldökszín: közepesen sötét a hajszínnel egyező vagy egy árnyalattal világosabb

Hajszín: Középbarna
Szemöldökszín:  szőke a hamuszőke, mogyoró és a világosbarna árnyalatai

Hajszín: Szőke
Szemöldök: sötétszőke, hamuszőke, középbarna

Hajszín: Vörös
Szemöldökszín: meleg világosbarna és bronzos, vörösesbarna árnyalatok (sosem vörös!)

Hajszín: Fekete
Szemöldökszín: mahagónitól a füstszínűig (sosem fekete!)

Hajszín: Ősz
Szemöldökszín: szürke

A SZEMÖLDÖK ÁPOLÁSA: 

A fényes, egészséges szőrszálakat könnyebb formázni. Ennek érdekében esténként, az arcbőr tisztítását követően simítsuk át szemöldökünket vitaminos olajjal (olívaolaj is tökéletesen megfelel a célnak). Ha a szemöldökünk természetes színével elégedettek vagyunk, elég egy kis átlátszó zselével formára fésülni. Kifejezetten a szemöldök formázására is kaphatók zselék – ezekben ápoló anyagok is találhatók, melyek rendszeres használat mellett kondicionálják a becses szőrszálakat.

Szemöldök formázása, rúzs és más

A SZEMÖLDÖK-GURU TIPPJEI

Anastasia Soare-t egyszerűen Hollywood szemöldök királynőjének nevezik. Penélope Cruz, Reese Witherspoon, Nicole Richie és Kim Kardashian szemöldökének karbantartójának tippjei a következők:

Szemöldök formázás, rúzs és más

Ahhoz, hogy egyensúlyt és harmóniát teremtsünk egyéni arccsont szerkezetünkhöz, a megfelelő szélesség, forma és szín kiválasztása kulcsfontosságú!
Dús vagy keskeny?
– Keskeny archoz, finom arcvonásokhoz a vastag szemöldök túlzónak hathat. Akinek alacsony a szemöldökcsontja, szintén óvakodjon a dús formáktól. Célunk a szemek megnyitása – ha kevés a hely a szemöldök és a felső szempillasor közt, keskenyítsük és tegyük íveltebbé a szemöldököt.
Ha azonban a szemöldökcsont íve magasan helyezkedik el, vastag szemöldök ajánlott, máskülönben aránytalanná válhat az arcberendezés. Telt arc esetén szintén a szélesebb szemöldök a legjobb választás, mivel a keskeny változat csak még inkább kihangsúlyozza az arc kerekségét.

– Ha képzeletben három részre osztjuk az arcot a hajtő vonaltól a szemöldökig, a szemöldöktől az orrtőig valamint az orrtőtől az állcsúcsig terjedő szakaszoknak egyforma hosszúnak kellene lenniük.

Szemöldök-feltöltés
– Ceruza és/vagy szemhéjpúder segítségével finoman satírozva töltsük fel a hiányosságokat, így szemöldökünk tökéletesebbnek hat. Az ívet optikailag úgy tudjuk szépen kiemelni, ha a szemöldök vonala alá világos, kiemelő szemhéjpúdert viszünk fel. A tartós végeredményért fésüljük át a szálakat átlátszó szemöldökzselével. Ha nincs zselénk az apró kefére (újrafelhasznált szempillaspirálra vagy fogkefére) fújt kevés hajlakk is megteszi.

Színelmélet
– Bár Madonna sötét szemöldök-platinaszőke haj kombója menő volt a 80-as években, a szakértő szerint a szemöldök akkor mutat igazán jól, ha a hajszíntől két árnyalatnál nem tér el jobban – akár kicsit sötétebb, akár valamelyest világosabb. Barna hajúaknak az enyhén világosabbat, szőkéknek a hajszínnél picit sötétebbet javasolja.

PROFI TIPPEK A TÖKÉLETES SZEMÖLDÖKHÖZ
5 (100%) 3 votes

Kapcsolódó bejegyzések