Post Image

A SZÉPSÉGIPAR ÚJ, BELVÁROSI “CSEMEGEÜZLETE”

Rúzs & Más / 2017-10-03

A belvárosi LUSH üzlet új helyre, a Fashion street-re költözött, ahol nagy alapterületen, méltó környezetben élvezhetjük a semmihez sem hasonlítható készítményeiket. “Hiszünk a hosszú, gyertyafényes fürdőzésekben, a közös zuhanyozásban, a masszázsban és abban, hogy a világot meg kell tölteni illatokkal.” 

Lush Fashion Street Budapest

A Lush friss, kézzel készült kozmetikumokat fejleszt, gyárt és forgalmaz; a világ 49 országában működnek boltjai. Olyan kozmetikai cég, mely teljes szívéből elkötelezett a társadalmi ügyek iránt; szigorú állatkísérlet-ellenes elveket követ, és a kozmetikai iparban vezető szerepet tölt be
a túlcsomagolás elleni harcban azáltal, hogy „pucéran” árusítható termékeket fejleszt ki. “Kínálatunk közel 40%-a pucér, azaz csomagolásmentes – és ez sok tonnával csökkenti a szeméttelepekre kerülő műanyag mennyiségét.” A cég elkötelezett a fair trade és a közvetlen beszerzés fejlődése mellett.

Lush Fashion Street Budapest

A Lush boltok a szépségápolási termékek valódi „csemegeüzletei”

Pucéran

A Lush évtizedeket töltött hatékony szilárd termékek kifejlesztésével. Miért? Mert a szilárd termékek nem igényelnek sem tartósítószert, sem fölösleges csomagolóanyagot – egyaránt gyengédek a bőrhöz és a természethez. Termékeik közel 40%-a pucéran (csomagolás nélkül) kapható; ezek közé tartoznak a fürdőbombák, a szilárd samponok, habfürdőtömbök, masszázstömbök, testvajak, szilárd arctisztítók és szilárd fogkrémek. Így kevesebb tartósítószerre van szükség és csökken a szeméttelepekre kerülő csomagolóanyagok mennyisége is.

Minimális mennyiségű tartósítószer

Mintegy 300 kézzel készített kozmetikumuknak közel 40%-a tartósítószer-mentes. Ezt úgy sikerült elérniük, hogy a gyártáshoz friss összetevőket, és csak minimális mennyiségű vizet használnak. A vizet tartalmazó termékekbe azonban kell tenni tartósítószert, mely meggátolja a baktériumok szaporodását. Az a két tartósítószer, amit a Lush használ, a legbiztonságosabb és a leggyengédebb, amit csak ismernek; kozmetikumokban és bőrápoló termékekben már az 1920-as évek óta alkalmazzák.

Lush Fashion Street Budapest

Mark Constantine 1995-ben hatodmagával alapította meg a Lush Fresh Handmade Cosmetics céget, a társalapítók egyike Mark felesége, Mo volt. A cég motorja Mark, aki a termékfejlesztő csapat tagjaként is dolgozik: haj-, bőr- és testápoló krémeket, valamint a spa kezelések során használt termékeket alkot. Mindhárom gyermekük a cégnél dolgozik.
2010-ben a Királynő Mark és Mo Constantine-t a Brit Birodalom Tisztjévé (OBE) avatta, a szépségiparban végzett munkájukért. Mark 2010 óta ötször szerepelt London 1000 legbefolyásosabb emberének Evening Standard által közreadott listáján, a környezetvédők és vállalkozók kategóriájában. Markot 2015-ben a BBC a brit vadvilág megmentéséért fáradozó 50 legbefolyásosabb ember közé sorolta.

Lush Fashion Street Budapest

Lush Fashion Street Budapest

Kapcsolódó bejegyzések