Síparadicsom itthon

Zsolesz / 2013-11-30

Ki gondolná, hogy a Balatontól csupán 25 percre, a veszprémi fennsík és a zirci medence találkozásánál egy nemzetközi szintű síaréna vár minden szintű síelőt, kék-, piros-, fekete-, akár éjszaka kivilágított, elsőosztályú pályákon?! Eplény neve azt jelenti: a szántalpakat összefogó keresztgerenda – a hajdan itt élő népesség a királynak szánok készítésével szolgált.  A rendszeresen leratrakolt szánkópályán most is jól jön egy jó szán, bár az Európa- és Világ Kupa megrendezésére váró síterepet megpillantva könnyen megfeledkezhetünk a szánkózásról. Eplény büszkesége, a hazai legek sípályája, a nemzetközi minősítést elnyert Nordica Síaréna.

Itt található kis hazánk leghosszabb lesiklópályája, legmeredekebb sípályája, a legkomolyabb sífelvonó és a legtöbb hóágyú – szám szerint 44! A mintegy hat és fél kilométernyi sípálya minden tudásszint számára kínál megfelelő terepet: a tanulópályáktól a családbarát szerpentinen át egészen a fekete pályákig.

Sícipőt melegen!

Magyarország egyetlen négyüléses felvonója mellett három, csákányos felvonó segíti a siklani vágyók feljutását a hegyre. A sí- és szánkópályák mellett free ski és snowboard pályát is kialakítottak. A kezdőknek is ideális széles lejtőkön élmény siklani, akárcsak az öt hangulatos vendéglátóhely egyikére betérni egy forró italra vagy ízletes falatokra. Ha pedig nincs kedvünk magunkkal cipelni a sífelszerelést, a széles választékot kínáló síkölcsönzőben minden szükséges holmihoz hozzájuthatunk – előfoglalás esetén előmelegített sícipőt is beleértve!

Aki még sosem síelt vagy tökéletesíteni szeretné tudását, esetleg snowboardozni tanulna, megteheti a zárt oktatópályán szakoktatók segítségével, elérhető árakon. Az egészen kicsiknek bébifelvonó , mesefigurák, fedett játszóház és meglepetések hozzák meg a kedvét a síeléshez.

Bár a síkomplexum minden szempontból felveszi a versenyt a külhoniakkal, a Nordica Síaréna üzemeltetői számára nincs megállás: a síarénát folyamatosan fejlesztik, bővítik. Hamarosan lesz többek közt kétüléses felvonó, észrevétlenül folyik a pályaszélesítés- és hosszabbítás valamint egy szabadtéri éttermi terasz kialakítása. http://siarena.hu

Program tippek

A Síaréna az egész síszezonban izgalmas programokat szervez. Idén lesz World Snow Day és World Snowboard Day, Vértes kupa, Nemzetközi Citizen Síverseny és még sok más verseny, ám az előttünk álló időszak egyik legkülönlegesebb síversenye minden bizonnyal a Borászok Síásza lesz! Február 3-tól 5-ig a hazai borászok krémje méri össze tudását – ezúttal nem a borbírák előtt!

Kapcsolódó bejegyzések