Post Image

ÓVD A BOLYGÓNKAT TAKARÍTÁS KÖZBEN IS!

Rúzs & Más / 2022-06-22

A sok divatos öko-, bio és újrafelhasználható fogyasztási cikk közt nem könnyű eligazodni. Sajnos sokszor nem minden arany, ami fénylik.
Most egy olyan nagy lépésről számolnék  be neked, amivel ténylegesen tehetsz te is a világért, önmagadért, a családodért és az egészségedért – egy hazai cég által.

A műanyagmentesség és a Cleanne

Tudod mennyi műanyag flakon végzi a kukába évente? Te naponta hány palackot dobsz ki a szemétbe? A Cleanne készített egy mintaszámítást: amennyiben egy család átlagosan 7 flakon tisztítószert használ 2 havonta, akkor 42 flakon szemetet termel egy évben. Magyarországon a KSH adatai szerint 4,1 millió háztartás van. Így átlagosan 172 200 000 flakon szemetet termelnek a háztartások csak tisztítószerből egy év alatt!
Amennyiben ugyanezen családok Cleanne-t használnak és leadják vagy visszaküldik kiürült Cleanne flakonjaikat, amit a cég újratölt, akkor 143 500 000 flakon szeméttel kevesebb keletkezik egy év alatt Magyarországon!!!

Egy flakont átlagosan 5 évig lehet használni, így összesen 832 300 000 flakonnal kevesebb  szemétről beszélünk 5 év alatt! Ez nagyon beszédes szám, ugye?!
A CLEANNE (amelyet már ismerhetsz korábbi cikkemből!) ma már mosogatószertől a kutyaalom tisztítóig, az univerzális mosószertől a zsíroldóig,  a praktikus irodai takarítószerektől a baba-mama ápolási termékekig nagyon sok mindent készít és ezekből semmi nem ártalmas az egészségre, sőt. Olyan magyar cég, aminek a küldetése, hogy a világ legjobb tisztítószerét gyártsa, amiből fakad, hogy a takarítás ne ártson az emberi szervezet számára, múljon el a sok káros tisztítószer miatti esetleges ekcéma, allergia.

cleanne, kornyezettudatos, ujrahasznositas, oko, kornyezetvedelem, visszagyujtes, muanyag ujrahasznositas, ruzs es mas, tisztitoszerek, haztartas

Vásárlók visszajelzése alapján a kézi mosogatószerünk eltüntette mosogatás közben az ekcémát, óvodai jegyzőkönyv szerint a játéktisztítónk használata mellett szignifikánsan kevesebb beteg gyerek van a CLEANNE csoportban.

Amikor CLEANNE-t használsz, biztos lehetsz benne, hogy minden fújással közelebb kerülünk a fenntartható környezethez.

Cleanne-nél úgy gondolkodnak, hogy a legkevesebb szemét, vegyianyag felhasználás akkor képződik, ha egész egyszerűen nem termelünk szemetet, vagy megfelelő módon újrahasználjuk a meglévő anyagainkat. Ezért a csomagolásmentes boltokkal való indulás után megegyeztek a Packeta csomagküldő céggel, akik lehetőséget biztosítottak arra, hogy országosan 800 csomagponton díjmentes visszáruként visszajuttassák a céghez a kiürült Cleanne flakonokat. 

Mivel ez a gondolatmenet már 4 éve az életnk része, ezért hatalmas öröm és büszkeség számukra, hogy egy országos magyar bolthálózattal, az EcoFamily-vel 2022-ben megvalósulhatott Magyarországon elsőként a Cleanne kiürült flakon visszagyűjtő boxok kihelyezése. Országosan 54 boltban van lehetőség bedobni a kiürült Cleanne flakonokat az erre kijelölt #Cleannezerowaste dobozokba.

cleanne, kornyezettudatos, ujrahasznositas, oko, kornyezetvedelem, visszagyujtes, muanyag ujrahasznositas, ruzs es mas, tisztitoszerek, haztartas

És mi lesz a visszahozott mosogatószeres, zsíroldós flakonokkal? Új életre kelnek és #újratöltött flakonként a flakonok „betétdíját”
levonva újra forgalomba kerülnek. Az újrahasznosítás érdekében- akárcsak a szelektív hulladékgyűjtésnél- kérik minden esetben tiszta kannákat / flakonokat küldjünk vissza – de ez szinte természetes is.
Neked csak egy mozdulat! Dobd be kiürült Cleanne flakonodat bármely EcoFamily boltban kihelyezett #Cleannezerowaste dobozba és legyél részere a #zöldforradalomnak!
Köszönjük, hogy te is részese vagy a #zöldforradalomnak és használod majd ezt a lehetőséget is, hogy minél kevesebb műanyag szemetet termeljünk!

Kapcsolódó bejegyzések