Kolumbia aromái

Zsolesz / 2014-03-24

A Cauca régió, mely kisméretű kávéültetvényeiről ismert, Kolumbia harsogóan zöld, termékeny dél-nyugati vidékén terül el, ahol a kávécserjék az egyenlítői napsugarak egyenletes melegében, domboldalakon nőnek. A Santander régió ezzel szemben a szárazabb, lejtősebb észak-keleti területen fekszik, az Andok-hegység részét képező meredek hegyek által körülvéve, ahol a kávécserjék a magas fák alatt, az erős naptól védve fejlődnek.

A Cauca limitált kiadású Grand Cru kávét a gyümölcsös, boros aromák és a zamatos ízek jellemzik. 6-os intenzitású, összetett és aromás kávé. A Santander limitált kiadású Grand Cru gabonás jegyeket visel és a karamell édes ízét hordozza. A 7-es erősségű kávé kerek és kiegyensúlyozott aromájú. Mindkét kávé fogyasztása 40 ml-es espressoként ajánlott, ugyanakkor mindkettő megőrzi sajátosságait akkor is, ha tejjel készítik. Ebben az esetben a Caucat cappuccinoként, a Santandert latte macchiatoként érdemes fogyasztani.

Kapcsolódó bejegyzések