Post Image

KÉT KAPSZULA, EGÉSZNAPOS LENDÜLET – IMMUNTÁMOGATÁS C-VITAMINNAL

Rúzs & Más / 2023-10-13

A C-vitaminról mindenkinek a megfázás kezelése jut eszébe, pedig vizsgálatok támasztják alá, hogy az alkalmazása csak minimálisan csökkenti a betegség időtartamát. A C-vitamint nem akkor kell elkezdeni szedni, amikor már betegek vagyunk és ne is csak a megfázás jusson róla eszünkbe. A C-vitamin rengeteg mindenben szerepet játszik az immunrendszertől a szív-érrendszeri egészségen át az energiatermelő folyamatokig, de hozzájárul a normál kollagénképződéshez, így az erek, csontok, porcok, bőr, íny, fogak normál működéséhez. Azt is kimutatták egy vizsgálatban, hogy a szív-érrendszeri és rákos megbetegedések kockázatát növeli a C-vitamin hiány. Vizsgálatok alapján a C-vitamin fogyasztásának növelésével potenciálisan hozzájárulhatunk az alvás időtartamának növeléséhez, az alvászavarok csökkentéséhez, a mozgászavarok enyhítéséhez és az alvási apnoe veszélyes hatásainak mérsékléséhez.
Mivel a C -vitamin nem termelődik az emberi szervezetben, nélkülözhetetlen étrendi összetevő.

HerbaTherapy ImmunC+ Day & Night: immuntámogató gyógynövények és napi C-vitamin adag egyben

A HerbaTherapy márkát a nagy tisztaságú illóolajairól ismerhettük. ImmunC+ Day & Night újdonságuk nem csak egyszerű C-vitamin, hanem egy átgondolt gyógynövénykombináció, amely egyesíti az immunrendszer támogatását és a napi C-vitamin szükségletet egyetlen termékben.  Több olyan tulajdonságot ötvöztek készítményükben, ami megkülönbözteti a többi, már jelenleg piacon lévő immunrendszert támogató C-vitamin kombinációtól. A reggeli kapszula lendületbe hoz, az esti kapszula lecsendesíti az elmét. A természetes növényi kivonatokkal és cinkkel kombinált C-vitamin kapszulával az immunrendszert több irányból is támogathatod.

herbatherapy, immunc, c-vitamin, etrendkiegeszito, vitamin, immunmodulans, immunerosito, day, night, kapszula, ruzs es mas, koroknai

Az ImmunC+ Day & Night a C-vitamint napi kétszeri adagolásban biztosítja, így hasznosulása jobb lesz, ráadásul az érzékeny emésztőrendszerrel rendelkező embereknek legmegfelelőbb formában tartalmazza a C-vitamint, kalcium-aszkorbátként.

A béta-glükánok és a kvercetin elősegíthetik, hogy védekezőrendszerünk felkészültebb legyen a fertőzések ellen. A C-vitamin és a cink hozzájárulnak az idegrendszer normál működéséhez, amivel harmonizál a citromfű, ami a szervezetünket gyengítő mindennapos stresszt csillapítja, testünket relaxálja.

Az ImmunC+ Day & Night Magyarországon, GMP minősített (Good Manufacturing Practice for Manufacturers of Food Supplements) üzemben készül. A HerbaTherapy szakértői által kifejlesztett, egyedülálló receptúra szerint készül.

Adagolás: Napi 1 ’day’ kapszulát reggel, és napi 1 ’night’ kapszulát délután, lehetőség szerint étkezést követően rágás nélkül, bő folyadékkal nyeljünk le.

herbatherapy, immunc, c-vitamin, etrendkiegeszito, vitamin, immunmodulans, immunerosito, day, night, kapszula, ruzs es mas, koroknai

Dr.Koroknai András, a HerbalTherapy alapítója és orvosszakmai vezetője a részletekbe is beavat: 

A piacon elérhető C-vitaminok esetén sokszor olvashatunk hangzatos, de szakszerűtlen marketing mondatokat, például, hogy egy készítményben szerves C-vitamin található. Itt fontos kiemelni, hogy csak szerves C-vitamin létezik. Viszont ezt a szerves C-vitamint különböző sók formájában vihetjük be a szervezetünkbe. Mi a kalcium-aszkorbát formát választottuk, mivel egy kisebb humán vizsgálatban kimutatták, hogy jobban hasznosul, mint az L-aszkorbinsav és kevésbé irritáló, mint az aszkorbinsav azoknál az embereknél, akik érzékenyek a savas ételekre. A vizsgálat során a gyomorégés az aszkorbinsav bevitele után gyakoribb és súlyosabb volt mint a kalcium-aszkorbát esetén. Mivel rengetegen küzdenek savproblémákkal, ezért fontosnak éreztük, hogy erre is fektessünk hangsúlyt. Fontos azt is kiemelni, hogy a C-vitamin nem hasznosul jobban csipkebogyóból vagy más természetes forrásból. Egy vizsgálatban a narancslé és a szintetikus C-vitamin hatását hasonlították össze és nem találtak különbséget a C-vitamin szervezetre való antioxidáns hatásában. A két különböző, napszaknak megfelelő összetételű kapszula hatóanyagai a következők:

CINK
Az immunrendszerünk normális működéséhez elengedhetetlen a cink és a C-vitamin, ezért nem is volt kérdés, hogy ez a két összetevő szerepelni fog egy olyan készítményben, amely az immunrendszer támogatását hivatott segíteni. A C-vitamint két adagra bontottuk, mivel így jobban tud hasznosulni, ráadásul a fáradékonyságot csökkenti, ezért a reggeli kapszulának ideális összetevője, de az alvásra is jó hatással lehet egyes tanulmányok szerint, ezért az estiben is ott volt a helye.

KVERCETIN
A C-vitamin és a cink antioxidáns hatását egy másik antioxidánssal is szerettük volna erősíteni, amely komponens a kvercetin, felső légúti megbetegedések klinikai vizsgálataiban ígéretes eredményeket mutatott.

CITROMFŰ
Nem elég viszont csak biztosítani ezeket az antioxidánsokat, fontosnak tartottuk, hogy az immunrendszert gyengítő hatásokra is figyeljünk. A citromfű a pihentető alvás és relaxáció miatt fontos, ugyanis ezek nélkül immunrendszerünk sem képes teljes hatásfokon teljesíteni. Sokaknak ismerős lehet, hogy amikor huzamosabb ideig keveset aludtak, a betegség is hamarabb utolérte őket, főleg ha stresszes élethelyzet is társult ehhez. Így lett fontos komponense ez a növényi kivonat az esti kapszulánknak.

BÉTA-GLÜKÁN
Utolsó hozzávalóként pedig a béta-glükánt választottuk, mivel olyan összetevőt is szerettünk volna biztosítani ami ”edzi” az immunrendszerünket, és felkészíti azt a lehetséges támadásokra. Sokszor ezeket a komponenseket immunerősítőként tüntetik fel, igaz hatásuk inkább immunmoduláló, hiszen nem az egész immunrendszerünket stimulálják, csak bizonyos részét.

PIPERIN
A piperin jól fokozza a C-vitamin és bizonyos flavonoidok felszívódását is, ezért készítményünk egyértelmű összetevője lett.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések