Post Image

GYÓGYÍTÓ TERMÉSZET, JÓ KEZEKBEN: HERBATHERAPY

Rúzs & Más / 2020-01-14

Egy olyan céget szeretnék bemutatni, amely igazán komoly alapokon nyugszik. Az alapító tulajdonos vegyész, aki vonzódik a gyógynövényekhez, az aromaterápiához. Indulásként natúr kozmetikumokat készített, később tért át teljes mértékben az illóolajak forgalmazására, keverésére.
Egészen addig, míg találkozott Dr. Koroknai Andrással, a nagy nevű reumatológussal, aki fantáziát látott a tudományosan is megtámogatott vállalkozásban. A HerbaTherapy így lett végül négy ember közös küldetése: az orvos, a vegyész, a jogász és a menedzser közös álma.

Négy fiatal szakember összefogásából született a HerbaTherapy márka, amely illóolajokkal segít a jobb egészség és közérzet elérésében.

Csak 100 százalékos tisztaságú olajakat forgalmaznak, mindenre nagyon alaposan ügyelve. Tudják, hogy a betegség egy jel, amelynek lelki háttere van. És azzal is tisztában vannak, hogy a mozgásszervi problémákra nem kizárólag a gyógyszerek jelenthetik a megoldást, hanem egy jól megválasztott olaj is segítség lehet, amivel ráadásul csak természetes hatóanyagot juttatunk a szervezetbe. Mivel ők fioláznak mindent, benne van az üzenet is, nemcsak a kémiai molekulák: a szeretet és az illóolaj lelket is emelő hatása.

Négy fiatal szakember összefogásából született a HerbaTherapy márka, amely illóolajokkal segít a jobb egészség és közérzet elérésében.

Ma már gyerekes anyukák, óvodák, iskolák használják az olajaikat. Dr. Takács-Tóth Diána azt mondja, él benne egy kép, hogy sok-sok otthonban előbb-utóbb
már lesz diffúzor, hogy hazaérve az ember először a finom illatokat érezze és a melegséget. Diána azt mondja, a téli szezonban mindenképp figyeljünk az immunerősitésre, az eukaliptusszal például már akár az autóban is tehetünk magunkért, ott is használhatunk párologtatóban olajakat.

Dr. Takács-Tóth Diána azt mondja, vigyázzunk a higított-hamisított verziókkal, csak megbízható forrásból vásároljunk. Diánának otthon 60-80 olaja van. Nyomon követik az illóolajokkal kapcsolatos kutatásokat, amelyek ismerete segíti munkáját, munkájukat, de az évezredes hagyományt és empirikus ismereteket is
fontosnak tartják. Szappanok és krémek is találhatóak a kinálatban, ám az olaj adja a bázist, hisz innen indult minden.

A hideg téli időszakban az eukaliptusz az egyik alapolaj, amely légúti megbetegedésekre, influenzára, náthára gyógyír. Az édesnarancs illóolaja pedig nemcsak a lelkünkre van ebben a szezonban jó hatással, de még a szorongást is oldja.

Négy fiatal szakember összefogásából született a HerbaTherapy márka, amely illóolajokkal segít a jobb egészség és közérzet elérésében.

Néhány tipp Dianától:
Fejfájás: borsmenta, kúszó fajdbogyó olaj ajánlott.
Légúti megbetegedésekre: erdei fenyő, eukaliptusz radiata lehet a megfelelő.
Anti-agingre: geránium, tömjén – néhány cseppet keverjünk a krémünkhöz.

 

Kapcsolódó bejegyzések