Post Image

HARMÓNIA AZ ILLÓOLAJOK EREJE ÁLTAL

Rúzs & Más / 2019-09-10

Zűrzavaros világunkban egyre gyakrabban van szükségünk valamilyen segítségre, hogy harmóniába kerüljön testünk és lelkünk, megőrizzük egészségünket, vagy támogtani tudjuk a szervezetünk öngyógyító folyamatait.

Talán legrégebbi, már az ókorban is használt eszközök az illóolajok, amelyeket már akkor is alkalmaztak testápolás és illatosítás céljára is.
De hogy mit is nevezünk illóolajoknak? Az esszenciális illóolajokat gőzöléssel vagy desztillálással nyerik növények és fák leveleiből, hajtásaiból, virágából, kérgéből, gyökeréből. Ezek az olajok természetesen folyékonyak, hő hatására könnyen párolognak, „elillannak”, innen a nevük is. Erős koncentrátumok, ezért csak igen kis mennyiséget használhatunk belőlük. Ha egy illóolaj 100 %-osan tiszta, mint például a Naturol illóolajok, akkor nem hagy foltot textíliára kerülve, hanem teljesen elpárolog. Használhatjuk őket magukban, vagy bázisolajokkal együtt is, mint például az avokádóolaj, az édesmandulaolaj, a jojobaolaj, a búzacsíraolaj vagy akár az egyszerű olívaolaj.

aromaterápia, naturol, harmonizálás, illóolaj, természetes, 100%-os tisztaságú, esszenciális, rúzs és más

Az aromaterapeuták szerint az egészséges emberi szervezet rezgésszáma 62-72 MHz között van. Ha a rezgésszámunk csökken, az immunrendszerünk veszélyeztetetté válik. Rossz hatással lehetnek rá az elfogyasztott ételek, italok minősége, a beszívott levegő szennyezettsége. A friss gyógynövények, illetve az illóolajok rezgésszáma viszont nagyon magas, ezek használata segít megőrizni egészségünket. A népi gyógyászat tapasztalatai szerint az illóolajok sok esetben megelőzésként, illetve akár akut és krónikus betegségek esetén is használhatók. Fontos tudni, hogy emberi gyógyításra alkalmasak, de a kisállatok számára veszélyes, akár végzetes is lehet az aromaterápiás olajok használata.

Ha aromaterápiába fogunk, akkor keressük a jó minőségű, 100% tisztaságú aromaterápiás olajokat (https://biopont.hu/naturol) hozzá, hogy egészen biztosan jót tegyünk a használatával magunknak. Aromalámpák, fürdők, borogatások, masszázsok sokat segíthetnek az energiáink felszabadításában, áramoltatásában.

Az illóolajakat számtalan módon csoportosíthatjuk: aromájuk szerint vannak például a citrusos, fás, fűszeres, mentolos, kámforos, keleti, pikáns és virágillatok, ezeket keverhetjük, de nem mindent mindennel, ennek érdemes utánanézni. Párolgás alapján vannak könnyű (pl. borsmenta, levendula, citrom, narancs), közepes (fahéj, fenyő, ylang-ylang, rozmaring, rózsa, teafa) és nehéz (eukaliptusz, ciprus, szantál) illatok. Nem mindegy, hogy mit alkalmazunk a háló- és mit a gyerekszobában, milyen illatban dolgozunk és milyen aromák kerülnek a betegszobába. Azt valószínűleg mindannyian csukott szemmel is elismételnénk, hogy a karácsonyi hangulathoz narancs, fahéj és szegfűszeg illatot választunk, de vajon rávágjuk-e, hogy mi kell a felfrissüléshez? Íme a válasz: borsmenta, fodormenta, fenyő, citrom, narancs, bergamott. Meditáláshoz és relaxáláshoz például jól jöhet a szantál, ciprus, rózsafa, vagy a levendula. Ez utóbbi kiegyensúlyoz, megnyugtat és segít az elalvásban. A rózsa egyensúlyba hozza érzelmeinket és gyógyítja a szívünket, a szantál növeli az ellenállásunkat.

A geránium ápolja a bőrünket és javítja közérzetünket, a teafa oldja a feszültséget és élénkít, antibakteriális és a problémás bőr olaja, a narancs frissít, és oldja a feszültségeinket, és tisztítja a légutakat is. Ha túlterhelt és stresszes időszakot élünk, az illóolajok segítségünkre lehetnek a problémáink megoldásában.

Fontos:

  • a bőrre mindig hordozóolajban higítva vigyük fel – kivétel a levendulaolaj és a teafaolaj.
  • az illóolajok erős hatásúak, allergizálhatnak, ezért a felhasználás előtt alkarunk belső bőrére cseppentsünk 1-2 csepp higított illóolajat és dörzsöljük be. Ha nem jelentkezik néhány óra elteltével viszketés és pirosodás, biztonságosan használhatjuk a párologtatáson kívül masszírozáshoz, fürdéshez és borogatáshoz is.

aromaterápia, naturol, harmonizálás, illóolaj, természetes, 100%-os tisztaságú, esszenciális, rúzs és más

Kapcsolódó bejegyzések