Post Image

A UNILEVER MINDEN MÁRKÁJÁVAL FÖLDÜNK MEGÓVÁSÁRA TÖREKSZIK

Rúzs & Más / 2022-04-22

Világszerte április 22-én ünnepeljük a Föld napját – egészen 1970 óta. Ha te is komolyan veszed a környezetvédelmet, bízom benne, hogy a segítségedre lesz az alábbi gyűjtés, amelyben összeszedtük az Unilever környezetvédelmi törekvéseit. Úgy gondoljuk, az egyéni felelősségvállaláshoz a vállalatoknak kell jó példával elöl járniuk, így örömmel adjuk át ezt a Föld napi csokrot.

DOVE
Fenntartható csomagolás

A Dove 2019 végétől fenntartható csomagolásra váltott, azaz újfajta, 100%-ban újrahasznosított műanyagból készülő flakonokat használ almárkáinál (Dove, Dove Men+Care és Baby Dove). A Dove ezzel évente 27 265 tonna CO2 kibocsátástól kíméli meg a Földet, 40%-kal mérsékli az előállítás során felhasznált víz mennyiségét, és drámaian csökkenti a szűzműanyag-felhasználást.

Erdővédelmi Projekt

Nagyszabású környezetvédelmi törekvésének keretében a Dove a Conservation Internationallel közösen 8.5 millió eurót fektetett Észak-Szumátra erdeinek megőrzésébe és regenerálásába. Az erdők fontossága nem merül ki a levegőminőség javításában és a CO2 megkötésében. Összetett ökoszisztémánk szempontjából épségük elengedhetetlen, így az erdővédelmi projekt veszélyeztetett fajok élőhelyét és emberek sokaságának megélhetését is őrizni hivatott.

Kiállás az állatkísérlet-mentes Európáért

A Dove felismerve a veszélyt, ami az állatkísérletek tilalmának feloldása jelentene, így a The Body Shoppal együtt csatlakozott a PETA-hoz, a Cruelty Free Europe-hoz, a HSI-hez, a Eurogroup for Animals-höz és az ECEAE-hez, hogy egymillió ember mozgósításával megmentsék a korábbi értékvállalást. A kozmetikumok állatkísérletektől mentes előállítása olyan ügy, amiben a Dove nem ismer kompromisszumot, így a szabályozási visszalépést sem tartja elfogadhatónak. A kezdeményezés megismerésére és aláírására ITT van lehetőség!

BABA
Újrahasznosított csomagolás

A Baba mindenkori küldetésének fókusza a család, így magától értetődik, hogy a legtöbb termék csomagolása fogyasztóktól származó újrahasznosított műanyagból készül (a kupakot és a pumpát kivéve). Jó hír ebben az is, hogy a szelektív gyűjtésnek valóban van értelme, a kidobott hulladék új életre kel. A zöld szellemben megújult csomagolásban érkezik minden Baba sampon, a 400 ml-es és a 750 ml-es Baba tusfürdők, az összes Baba habfürdő és valamennyi 250 ml-es Baba pumpás folyékony szappan.

A hulladék mennyiségének vásárlói csökkentését pedig az utántöltő csomagolással ösztönzi a Baba, ami jóval kevesebb csomagolóanyagot jelent. Különösen igaz ez a 750 ml-es folyékony szappan utántöltőre és az 5 literes lanolinos tusfürdőre – azoknak, akik igazán komolyan gondolják. További jó hír, hogy a samponok 92-96%-ban, a tusfürdők és habfürdők pedig több mint 94%-ban természetes összetevőket tartalmaznak.

fold napja, kornyezetvedelem, unilever, dove, tresemme, signal, axe, ujrahasznositott, pcr, fenntarthato, ruzs es mas, utantolto

TRESemmé

A haj értő ápolása mellett a TRESemmé a csomagolás megválasztására is gondot fordít, így termékeinek mindegyike 100% PCR, azaz újrahasznosított műanyag. A márka másik fontos elköteleződése az állatkísérlet-mentesség, aminek köszönhetően minden sampon, balzsam és hajápoló készítmény PETA tanúsítvánnyal rendelkezik, amit a flakonokon a nyuszis logó tudat büszkén.

tresemmé, tresemme, ruzs es mas, haj, professzionalis, hajapolas, hajapolók, hair, haircare, hajformázók, USA, New Yorki divathét

SIGNAL
Reformtörekvések a csomagolásban

A fogkrémes tubusok csomagolása trükkös, és újrafelhasználásuk egyelőre nem mindenhol megoldott – ezen szeretne közös fellépéssel változtatni a Signal. A fenntarthatóság útján elindult márka egyik eredménye, hogy sok csomagolását vagy azok egy részét sikerült újrahasznosított műanyagra cserélni, a másik pedig egy példaértékű együttműködésre való felhívás. A Signal eltökélt abban, hogy a fogkrémes tubusok újrahasznosítása minden országban megoldott legyen, ezért technológiáját megosztja a versenytársakkal, hogy elősegítse a globális átállást.

signal, nature elements, long active, szájápolás, fogkrém, szájvíz, természetes, rúzs és más

AXE

Természetesen a férfiaknak szánt termékek sem lóghatnak ki a sorból, így az Axe tusfürdők is újrahasznosított műanyag flakonokba kerülnek. A fekete flakonok 100%-ban (a kupak kivételével)! Mind a fekete, mind pedig az átlátszó flakonos tusfürdők pedig 87%-ban természetes összetevőket tartalmaznak. A márka 2025-ös célkitűzése, hogy minden AXE termék csomagolása újrahasznosítható vagy újrahasznosított anyagot tartalmazzon.

 

Kapcsolódó bejegyzések