Post Image

EZT TEDD, HA NEM SZERETSZ GYAKRAN FOGORVOSHOZ JÁRNI

Rúzs & Más / 2023-02-17

A szájhigiénia elengedhetetlen az egészséges száj fenntartásához és a különböző fogászati problémák, például a fogszuvasodás, az ínybetegségek és a rossz lehelet megelőzéséhez. A megfelelő fogápolás a rendszeres fogmosással és fogselyemmel kezdődik, de a fog- és szájápolásnak vannak más fontos szempontjai is, amelyeket gyakran figyelmen kívül hagyunk. Alábbi tippjeink sokat segíthetnek az optimális szájegészség fenntartásában.

Válassz megfelelő fogkefét

A megfelelő fogkefe kiválasztása alapvető fontosságú a hatékony szájhigiénia szempontjából. A fogkefe legyen ergonomikus, a feje legyen kicsi, hogy a leghátsó fogakhoz is beférjen, a sörték ne legyenek túl kemények (medium vagy soft) és a végeik legyenek lekerekítve.

TePe Supreme soft, fogkefe kúp alakú sörtékkel 2+1 ingyen

profimed, szajhigienia, szajapolas, fogapolas, tipp, fogkrem, fogkefe, fogselyem, szajviz, ruzs es mas

A TePe Supreme fogkefe speciálisan kialakított nyéllel készült és hüvelykujj támasztóval. Innovatív, extra puha sörtéi kétféle hosszúságúak: a rövidek tökéletesen megtisztítják a fog felületét, míg a hosszabbak elérik a fogínyt és a fog közötti réseket. A Supreme fogkefék rögzített fogszabályozók tisztítására is alkalmasak. A fogkefe fejének dőlése nagyszerűen alkalmazkodik a tisztításhoz. Elegendő a kefét forró vízben felmelegíteni és ezt követően a nyakát a kívánt helyzetbe hajlítani. Ajánlott fogyasztói ára: 2250.-Ft

Egy elektromos fogkefe még alaposabb munkát végezhet a lepedék eltávolításában és a fogak tisztán tartásában, mivel akár 50 000 mozdulatot is képes elvégezni percenként, szemben a hagyományos fogkefe percenkénti 300 mozdulatával. Ezenkívül az elektromos fogkefék kíméletesebbek az ínyhez, és minimálisra csökkentik vagy megszüntetik a vérzést.

Amikor elektromos fogkefét választasz, legyen kicsi, kerek feje, hogy a hátsó fogakat is elérje. A puha vagy közepesen puha sörték a legjobbak a kíméletes tisztításhoz, a kefefejet pedig ajánlott három-négy havonta cserélni a baktériumok megtelepedésének megelőzése érdekében. Ha inkább hagyományos fogkefét használsz, ügyelj az alapos tisztítására.

Megfelelő fogmosás és fogselyem használata

A fogmosás és a fogselyem használata a jó szájhigiénia alapja. Naponta legalább kétszer két percig moss fogat, és használj puha sörtéjű fogkefét. Ügyelj arra, hogy fogaid minden felületét megmosod, beleértve az elülső, hátsó és felső fogakat, valamint a nyelvet is. Ha hagyományos fogkefét használsz, fontos, hogy fogról-fogra haladva 3 percen keresztül alaposan moss fogat, a fogfelszíneken vízszintes, a fogak elülső és hátulsó felszínein függőleges irányú mozdulatokkal, figyelve arra, hogy ne dörzsöld túl erősen, a fogínyek felhúzódásának, vérzésének megelőzésére. A fogselyem napi használata szintén elengedhetetlen a lepedék és az ételmaradékok eltávolításához a fogak között és az ínyvonal mentén, ahová a fogkefe nem jut el.

profimed, marvis, tepe, swissdent, tepe good, fogkrem, teafofkrem, szajapolas, dentalhigiene, ruzs es mas

TePe Dental Tape fogselyem, 40 ml 1690 Ft

Használj szájvizet

A szájvíz az átfogó szájhigiéniai rutin lényeges eleme. Segít elpusztítani a baktériumokat, felfrissíti a leheletet, és leöblíti az ételmaradékokat és a lepedéket. A szájvíz segíthet a gyulladás csökkentésében és az ínybetegségek megelőzésében is. Válassz olyan szájvizet, amely fluoridot tartalmaz a fogzománc erősítése és a szuvasodás elleni védelem érdekében.

tepe, fogköztisztító, kefe, fogápolás, profimed, fogkefe, elektromos, szájvíz, fogselyem, szájápolás, tipp, rúzs és más, fogkrém, swissdent, marvis

GUM SensiVital+ szájvíz érzékeny fogakra, 300 ml 2090 Ft

Használj fogselymet vagy fogköztisztítót 

A fogselyem napi használata szükséges a lepedék és az ételmaradékok alapos eltávolításához a fogak között és az ínyvonal mentén, de nem ez az egyetlen fogközti tisztítási lehetőség. A fogköztisztítók, mint például a fogköztisztító kefék és a szájzuhany hatékony alternatívája lehet a hagyományos fogselyemnek. Válaszd azt, amelyik számodra a legcélszerűbb – például a fogszabályozóval rendelkezők számára a szájzuhanyt, a nagyobb fogközökkel rendelkezők számára pedig a fogköztisztító fogpiszkálókat. Sőt hidak és implantátumok tisztításához is kapható speciális fogköztisztító.

 

 

profimed, fogápolás, ökologikus, bio, környezetkímélő, környezettudatos, öko, rúzs és más, oralpeace, swiss dent, tepe, gum

TePe Original fogköztisztító kefék, kezdő készlet 1750 Ft 

Válassz jól fogkrémet

A fogkrém a szájhigiéniai rutin alapja. Segít eltávolítani a lepedéket és felfrissíteni a leheletet. Ám a széles fogkrém kínálatból a megfelelő fogkrém kiválasztása nem egyszerű.

GUM Original White fehérítő fogkrém, 75 ml

fogmosás, covid, covid19, védelem, járvány, megelőzés, visszaszorítás, rúzs és más, profimed

A szabadalmaztatott, mikrogyöngyökkel tisztító GUM Original White fogkrém segít helyreállítani a fogak természetes fehérségét. Rendszeres GUM® Original White fogkrém használattal hatékonyan távolítható el a fogak elszíneződése, emellett segít a fogzománc remineralizációjában a megnövelt fluorid tartalomnak köszönhetően. A szabadalmaztatott StainClear formula szétbomlasztja a pigmentációt még a fogzománc mélyebb repedéseiben is és megakadályozza annak további kialakulását. 
Összetételének és fehérítő hatásainak köszönhetően a fogkrém kifejezetten alkalmas dohányosoknak, a tea, a kávé vagy a pigmentált ételek szerelmeseinek, amelyeknek gyakori fogyasztása a fogak elszíneződéséhez vezet. Ajánlott fogyasztói ára: 2490.-Ft

Érzékeny fogak esetén olyan fogkrém ajánlott, amelyet kifejezetten a fogérzékenység csökkentésére fejlesztettek ki.

MARVIS SENSITIVE fogkrém érzékeny fogínyre, fluoriddal, 75 ml

profimed, szajhigienia, szajapolas, fogapolas, tipp, fogkrem, fogkefe, fogselyem, szajviz, ruzs es mas

Az új Marvis fogkrém az ikonikus retro designt eredeti ízvilággal és az érzékeny íny ápolására szolgáló hatékony formulával ötvözi. Hialuronsavat és prebiotikumokat, valamint az érzékeny íny regenerálására szolgáló allantoin és nátrium-fluorid hatóanyagokat tartalmaz. Ajánlott fogyasztói ára: 2490.-Ft

Ha ínybetegségben szenvedsz, válassz olyan fogkrémet, amelyet kifejezetten az íny egészségére fejlesztettek ki. Azoknak, akik hajlamosak a szuvasodásra,a fluorid tartalmú fogkrém segíthet a fogszuvasodás elleni védelemben.

Fogorvosi kontroll

A fogorvos rendszeres látogatása fontos a jó szájhigiénia megőrzésének érdekében. A fogorvosi ellenőrzés során a fogorvos megvizsgálja a fogait, az ínyt és a száját, hogy megállapítsa az esetleges problémákat, például a szuvasodást vagy az ínybetegséget, és szükség esetén kezelést javasoljon. Emellett szükség esetén a fogkő eltávolítását (mechanikusan vagy ultrahangosan) elvégzi.

Az ajánlott termékeket a Profimed széles szájhigiéniai termékválkasztékából válogattuk össze. 

Kapcsolódó bejegyzések