Post Image

ÁLLANDÓSÁG + EXTRAVAGANCIA = CONSTANCIA

Rúzs & Más / 2018-11-14

Múlt héten került bemutatásra az EVELIN FINK divatmárka legújabb, 2019 tavasz/nyári kollekciója, melyet a középkori városok kézműves kovácsoltvas elemekkel díszített ajtói, ablakai, az általuk sugárzott elegancia és állandóság érzései hívták életre, és amely a CONSTANCIA nevet kapta. A Royal Corinthia szállodában megrendezett divatbemutató különlegessége volt, hogy Muck Éva “a húrok királynője” élőzenéje festette alá és a különleges ruhadarabokról maga a tervező, Fink Evelin mesélt. Az est fényét Keresztes Ildikó fellépése emelte, természetesen fekete Evelin Fink bőrruhában.

Evelin Fink Constancia, 2019 tavasz/nyár kollekció, divat, rúzs és más

A korábbi HORIZONT és az AURORA kollekciók mindegyike inkább a légiességet helyezte előtérbe, a bennünk lévő Istennő felfedezését. A CONSTANCIA kollekció az önmagunkban rejlő stabilitás és egyensúly megtalálásáról szól.

„A kollekciót olyan Nőknek készítettem, akik keresik a stabilitást, vállalják állhatatosságukat mindeközben igazi Nők maradnak.” – mondta el a tervező, Fink Evelin

A divattervezőre jellemző, már-már védjegyévé vált a szélsőségek fúziója, mind az anyaghasználat, mind a formavilág terén az elegancia határain belül. A kollekció vezérfonala a fa és fém ellentétének tükröződése a bőr és a horgolt elemek használatában.

Evelin Fink Constancia, 2019 tavasz/nyár kollekció, divat, rúzs és más

Az anyagok használatát tekintve a Tervező most sem hazudtolta meg önmagát, hiszen az CONSTANCIA kollekcióban is előszeretettel társítja a különböző anyagokat, a spanyol juhnappa bőrt a hernyóselyem organzával, hernyóselyem szaténnal. Valamint, mindig megjelenik egy új anyag, felület, textúra az egyes kollekciókban. Ez most a kézműves horgolások, melyek merinógyapjú-, hernyóselyem-, bambusz- és pamutfonalakból készültek.
A tervező ebben a kollekcióban is nagy hangsúlyt fektetett a míves kidolgozásokra, ez különösen a kovácsoltvas és fabetétes ajtók mintázatát megjelenítő, kézzel készített egyedi horgolások használatában jelenik meg. A kollekció színeit tekintve a szürkés kékeket és a khakit kombinálta a narancspiros extravagánsabb árnyalatával.

Evelin Fink Constancia, 2019 tavasz/nyár kollekció, divat, rúzs és más

Fink Evelin designer 2012-ben hívta életre saját márkáját. Az elmúlt évek alatt több mint 9 kollekciót készített el és mutatott be a nagyközönségnek. A kollekcióiban a bőrt részesíti előnyben más-más anyagokkal kombinálva. Több nagynevű produkció is kérte már szakmai és kreatív látásmódját egy-egy komolyabb darab elkészítésben, a teljesség igénye nélkül többek közt a Prima Primissima Alapítvány, Madách Színház. 2015-ben egy komolyabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen megnyitotta saját váci utcai szalonját. 2017-ben meghívást kapott a Roma Fashion Weekre, amelyen nagy sikert arattak ruhái. A külföldi sikerek folytatódttak, hiszen nagynevű divatmárkák között vonulhatott fel az A U R O R A kollekció a Serbia Fashion Weeken.

A CONSTANCIA kollekció meghívást kapott a 2018.november 15-re a Városligeti Műjégpálya Dísztermében megrendezésre kerülő Budapest Fashion Weekre. 
www.evelinfink.com

DESIGNER: EVELIN FINK, PHOTO: MIHÁLY ZOLTÁN, MODEL: ADRIENN/ATTRACTIVE, STYLIST: JUHÁSZ LUCA, MAKEUP: LARION OSCAR, HAIR: PÁSZTOR LÁSZLÓ

Kapcsolódó bejegyzések