Post Image

A TAVASZ LEGFRISEBB ÁRNYALATA OTTHONUNKBAN

Rúzs & Más / 2017-03-22

2017-ben a zöld szín – az év színe – arat a lakberendezésben is! Ezzel a friss színnel egy leheletnyi természetességet csempészhetünk az otthonunkba. A bátrabbak használhatják a falakon vagy bútorfelületeken, de egy-egy új, trendi zöld kiegészítő is remekül fest.
Nem csoda, hiszen ez a szín a természet színe, a pszichológusok szerint nyugtatólag hat és harmóniát sugároz. A kika összegyűjtötte az idei trendszín szinte valamennyi előnyét és megmutatja, hogyan alakíthatjuk át otthonunkat könnyedén az új trendnek megfelelően.

Hideg vagy meleg?

A nappaliban a zöld színnel sokféle hatást érhetünk el és sokféle stílust kialakíthatunk. Nem mindegy, hogy a meleg árnyalatait vagy a hideg árnyalatait használjuk. Érdemes a pasztell színek között is szétnézni. A zöld mellé választhatunk kiegészítő színnek meleg árnyalatokat, vagy épp ellenkezőleg, hideg, kontrasztos árnyalatokat. Nézzünk meg sokféle összeállítást, mielőtt a végső döntést meghozzuk.

Univerzális választás

Ha egy lakberendező meg akar minket győzni e szín választásáról, el fogja mondani, hogy a zöld megnyugtatja a lelket. Ha egy természetbúvárt kérdezünk meg, a természet színének nevezi a zöldet. Az emberi szem számára a legpihentetőbb szín. Ez az árnyalat a címerekben a remény és a fejlődés megtestesítője. Jelzéseknél a szabad jelentését hordozza. A zöld tehát mindenkinek mást és mást jelenthet, de jó választás szinte bármelyik szobánkba.

A zöld az év színe a lakberendezésben, kika hálószoba

Akár egyszerre több árnyalatát is használhatjuk a berendezésnél. Nagyon merész és különleges lesz a végeredmény. Azonban vigyázzunk az árnyalatok kiválasztásánál. Érdemes inkább a pasztellekben gondolkodni, mint az erőteljes tiszta színeket keverni.

Irány a természet!

A zöldeket a barna árnyalataival ötvözve egészen természetközeli hatást érhetünk el. Ultramodern környezetben válasszunk fényes felületeket és állítsuk kontrasztba egy sötét színnel, például feketével. A zöld szín barátságosabbá teszi a minimalista stílust.

Üde, tavaszi összhatást érhetünk el egy meleg árnyalatú, halványzöld alapon virágos függönnyel. Különleges harmóniát teremthetünk, ha a díszpárna huzata ugyanabból az anyagból készül, mint a függöny. Ennek a stílusnak is jó kiegészítő színe a barna, bézs és sárga.

Újjászületés

A szürke is divatos szín 2017-ben, mellette a zöld igazán elegáns hangulatot áraszt, igazi felüdülést hoz az enteriőrbe. Már attól is felfrissülhet a szobánk, ha fűzöld párnát vagy takarót csempészünk a kanapéra. Ha a kanapét váltjuk zöldre, akkor is könnyű dolgunk van, mert ehhez a színhez szinte minden szín párosítható.

A zöld az év színe a lakberendezésben, kika

Variációk zöldre

Megnyugtató hatást érhetünk el otthonunkban, ha a zöldet fehér környezetben alkalmazzuk. Tehetünk a falra egy képet, elhelyezhetünk dísznövényeket látványos levelekkel, becsempészhetünk egy zöld díszpárnát a díszpárnák közé. Mindenképpen megfontolandó, hogy ezek a kiegészítők jó minőségű, különleges darabok legyenek, mivel vendégeink legelőször ezeket a tárgyakat fogják észrevenni a lakásunkban, nappalinkban. A képeken látható bútorok és kiegészítők a kika lakberendezési áruházakban vásárolhatók meg.
Április 20-án újra nyit a megújult soroksári kika áruház! A nyitás napjától csütörtöktől vasárnapig szuper újranyitási akciókkal és ajánlatokkal várja az áruház a vásárlókat!

Soroksári úti kika - újranyit április 20-án!

Fotók: kika

A termékek a kika áruházakban megvásárolhatók.

Kapcsolódó bejegyzések