Post Image

VÍRUSMENTES ÖVEZET: ÍGY TARTSD TÁVOL A BETEGSÉGEKET AZ OTTHONODTÓL

Rúzs & Más / 2020-02-29

A szokásos influenzajárvány mellett, ami jelenleg is sokakat érint hazánkban potenciális fenyegetést jelent a vuhani koronavírus (COVID-19) terjedése is. Az általa okozott betegség rendkívül kellemetlen tünetekkel jár, és akár súlyos szövődményei is lehetnek. Az influenzához hasonló szezonális betegségek enyhe téli időjárás mellett terjednek a leginkább, és sokak számára ismert, hogy milyen fontos ilyenkor a személyes higiéniai szabályok betartása, valamint az, hogy elkerüljük a fertőzési tüneteket mutató embereket. Azt azonban kevesebben tudják, mire érdemes ebben az időszakban odafigyelni, hogy a lakásunktól is távol tartsuk a kórokozókat.
Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár fontos tippet, aminek segítségével sokat tehetünk a tiszta és biztonságos otthoni környezet kialakításáért.

Mossunk gyakrabban
Egy amerikai mikrobiológus szerint a kórokozók távoltartása érdekében a törölközőket érdemes már 3 használat után, az ágyneműket pedig hetente kimosni, mégpedig magas hőmérsékleten. Influenzajárvány idején is kifejezetten hasznos, ha a mosógépünk rendelkezik ún. gőztisztítási funkcióval, azaz forró gőzzel fertőtleníti a textileket (ezt az LG készülékeken a „Steam” vagy „TrueSteam™” megnevezés jelöli).

koronavírus, vírus, influenza, járvány, tipp, vírusmentes, otthon, higiénia, rúzs és más

Figyeljünk a gócpontokra
A rendszeres és alapos takarítás mellett gyakrabban tisztítsuk, fertőtlenítsük a sokszor használt tárgyakat, naponta többször megérintett felületeket, hiszen ezek igazi gócpontjai lehetnek a behordozott kórokozóknak. Ilyenek például a kilincsek, szekrényfogantyúk, villanykapcsolók, az íróasztal vagy a konyhapult. Ne maradjon ki a tisztító-hadjáratból a mobiltelefonunk, sőt a tévé távirányítója sem. Ha otthon is rendszeresen használjuk a számítógépet, a fertőtlenítő kendővel letörlendők közé tartozik a billentyűzet és az egér felülete is.

Tisztítsuk meg a tisztítóeszközeinket
Mindegy, milyen gyakran takarítunk, ha nem fertőtlenítjük, vagy cseréljük a használt rongyokat, szivacsokat, felmosórongyot rendszeresen, csak a bennük felgyülemlett baktériumokat és vírusokat maszatoljuk szét a lakásban. A szivacsokat minden használat után fertőtlenítsük, a felmosórongyot és rongyokat, textíliákat pedig mossuk ki magas hőfokon, gőzfunkciót használva.

Mosogassunk alaposan
A mosogató környéke a kórokozók egyik kedvenc gyülekezőhelye, pedig rendkívül fontos, hogy az étkezéskor használt evőeszközeinket mindig tisztán tartsuk. Érdemes olyan korszerű mosogatógépet választanunk, amelyben szintén megtalálható a TrueSteam funkció, ami a magas hőmérsékletű gőzt veti be a szennyeződések és a kórokozók ellen. Ha a hagyományos mosogatást választjuk, ne feledkezzünk el a mosogatószivacs gyakori fertőtlenítéséről, illetve cseréjéről sem.

Tartsuk tisztán a beltéri levegőt
Zárt terekben gyakran és alaposan szellőztessünk. A fűtési szezon miatt ugyanakkor nehéz olyan optimális időszakot találni a nap során, amikor kellően alacsony a szennyező anyagok koncentrációja a kültéri levegőben ahhoz, hogy a szellőztetés valóban javítson a lakás levegőjének minőségén.
Ilyenkor vehetjük hasznát egy korszerű légtisztítónak, vagy egy antibakteriális szűrővel felszerelt légkondicionálónak, amely a polleneket és a poratka-ürüléket is eltávolítja a helyiség levegőjéből. Szintén az egészségünket szolgálja, ha plazma ionizátorral felszerelt légkondit választunk, hiszen a készülék által kibocsátott ionok a káros részecskékhez kötődnek, így sterilizálva a levegőt, valamint a helyiség és a berendezési tárgyak felületeit, miközben a kellemetlen szagokat is eltüntetik. Ezek a funkciók télen, az influenza- és fűtési szezonban abban segítenek, hogy a beltéri levegő a lehető legjobb minőségű maradjon, nyáron pedig az allergiások életét könnyítik meg.

koronavírus, vírus, influenza, járvány, tipp, vírusmentes, otthon, higiénia, rúzs és más

VÍRUSMENTES ÖVEZET: ÍGY TARTSD TÁVOL A BETEGSÉGEKET AZ OTTHONODTÓL
5 (100%) 1 vote[s]

Kapcsolódó bejegyzések