Post Image

VÉLEMÉNY: HISZEK AZ ARCKRÉMEMBEN!

Rúzs & Más / 2019-04-08

Ha kozmetikumokról van szó, két táborra oszlunk: vannak, akik hiszik, tudják sőt meg vannak róla győződve, hogy ránctalanítójuk igenis használ – míg a többiek, ha kell meg is esküsznek rá, hogy az egész csak sok hűhó semmiért.

Előbbi csoport tagjai a legújabb hatóanyagokkal és technológiákkal megpakolt zsákmánnyal felszerelkezve bevonulnak a fürdőszobába, hosszasan tanulmányozzák kezdetleges és előrehaladott barázdáikat, majd szertartásosan felkenik A KRÉMET. Félóra elteltével ismét számba veszik kezdetleges és előrehaladott barázdáikat, és az állapotukban bekövetkező változásokat kémlelik.

Utóbbiak, amíg bőrük ifjúi feszes állaga engedi, felmenőik génállományát dicsérik – amikor bőrük megereszkedik és megjelennek a ráncok, a korral, körülményekkel, lelkiállapottal stb. magyarázzák a szerintük törvényszerűen elkerülhetetlen jelenséget. Még azt is kiszámolják, micsoda összegeket megspóroltak azáltal, hogy nem vásároltak hiábavalóságokat, melyek használata mellett éppúgy ráncosodnának, mint nélkülük.

Az igazság megint csak „odaát van” – jobban tesszük, ha a vita tárgyáról nyitunk egy X-aktát! A bőr működése mind a mai napig nem tárta fel minden titkát a kutatók előtt. Ahogyan nem tisztázott a genetikai determináltság a bőr idő előtti öregedésére sem.

Most akkor ráctalanít vagy sem?!

A hirdetésekben olvasható állítások, mint amilyen a „8 hét használat után 30%-kal enyhülnek a ráncok” hihetetlennek hangzanak – ám egy valamirevaló cég nem állíthat valótlant. El nem tudtam képzelni, minek alapján állapítanak meg ilyesmit, mindaddig, míg saját szememmel nem láttam egy kozmetikai világcég kutatólaboratóriumát. Elképesztő eszközök, számítógépes technikák segítségével a milliméter ezredrészének pontosságával méricskélik a tesztalanyok ráncainak mélységét, bőrének rugalmasságát, hidratáltsági fokát és még sok más paraméterét. A tesztalanyok nem tudják vajon a készítmény, amit naponta használnak ténylegesen ráctalanító krém vagy csak annak látszó placebo – így nem befolyásolják őket az előítéleteik, hitük vagy hitetlenségük.
Pedig ha hinnének benne, bizonyosan még jobban használna!:-)

Most gondolhatják, hogy elfogult vagyok (naná, különben nem én írnám a Rúzs és Más-t!), de a saját, hosszú távú tapasztalataim is a krémhasználat mellett szólnak. Az abszolút igazságra csak abban az esetben derülne fény, ha lenne rá vállalkozó, aki tíz esztendőn át mondjuk csak a fél arcán használna ránctalanítót.

Ami engem illet, semmi kedvem nem lenne megkockáztatni, vajon tíz év múlva hogyan festene az egyik arcfelem a kozmetikumaim használata nélkül…

VÉLEMÉNY: HISZEK AZ ARCKRÉMEMBEN!
5 (100%) 2 votes

Kapcsolódó bejegyzések