Post Image

VEGÁN SAMPONOKKAL A HAJ TERMÉSZETES SZÉPSÉGÉÉRT!

Rúzs & Más / 2023-11-28

Ahogy az étkezések és az öltözködés terén, úgy a szépségápolás során is egyre nagyobb hangsúlyt kap a tudatos gondolkodás, az állatok kihasználását minden téren elutasító vegán életfilozófia, mely nem csak az állatokat védi, hanem a környezetünket is. Ebben a cikkben ezekről a vegán termékekről, főként a vegán samponok használatának előnyeiről lesz szó.

A vegán samponok előnyei

Az igazi vegán samponok hajunk számára kedvező összetételűek, nem tartalmaznak szintetikus vegyszereket, parabéneket, kizárólag organikus összetevőkből állítják elő őket. Azonban nagyon fontos jobban utánanézni a termékeknek és összetevőinek, mert bár egyre több olyan kozmetikum szerepel a drogériák polcain, melyek vegán védjegyűek, sajnos vannak olyan gyártók, akik szeretnek trükközni a megjelölésekkel és a készítmények tartalmazhatnak valami állati eredetűt. Ilyen állati melléktermék lehet például a méhviasz, a zselatin, valamint a színezékként használt bíbortetű és még sok más. A legideálisabb választás az a sampon lehet, melyen nem csak vegán, hanem cruelty free jelzés is megtalálható, ami azt jelenti, hogy a sampon előállításának egyik szakaszában sem tesztelték állaton a kozmetikumot.

kornyezettudatos, echosline, vegan, vegan sampon, hajapolas, ruzs es mas, haj, sampon, cruelty free, b.pur, balance, power

Emellett fontos megemlíteni, hogy az organikus, növényi eredetű összetevőknek, mint a kókuszolaj, az argánolaj és a jojobaolaj, köszönhetően a haj belső szerkezetét mélyen és intenzíven hidratálják a vegán samponok. Ezenkívül serkentik a hajnövekedést is. Ennek oka pedig nem más, mint hogy valóban nem tartalmaznak ártalmas összetevőket, így a haj és a hajgyökerek sem károsodnak, valamint magas antioxidáns tartalmuk miatt könnyebben és gyorsabban nőnek a hajszálak. Ráadásul olyan illóolajokat tartalmaznak, melyek táplálják a hajat és a fejbőrt, emellett hozzájárulhatnak a stressz oldásához és a fejbőrt érintő fertőzések meggátlásához.

kornyezettudatos, echosline, vegan, vegan sampon, hajapolas, ruzs es mas, haj, sampon, cruelty free, b.pur, balance, power

S végül a legfontosabb: ha vegán termékeket, például samponokat használunk, azzal óvhatjuk a környezetünket is. A természetes összetevők nem károsítják a talajt és az ivóvizet a csatornába kerülve, könnyen lebomlanak. Továbbá a vegán kozmetikumok csomagolásai újrahasznosított anyagokból készülnek.

Szerencsére már sokféle vegán és cruelty free kozmetikumot lehet beszerezni, a samponoktól kezdve, az arckrémeken át, egészen a tusfürdőkig.

Válaszd az Echosline vegán samponjait és járulj hozzá hajkoronád hosszútávú szépségéhez és egészségéhez, valamint ne engedd az állatokat kihasználni! Az állatok szenvedése szükségtelen!

kornyezettudatos, echosline, vegan, vegan sampon, hajapolas, ruzs es mas, haj, sampon, cruelty free, b.pur, balance, power

Kapcsolódó bejegyzések