Post Image

ÚTIPATIKA ILLÓOLAJOKBÓL, A GONDTALAN NYARALÁSÉRT

Rúzs & Más / 2021-08-17

Ezen a nyáron végre kimozdulhatunk kicsit és utazhatunk. Van, aki a Balatonig megy, de sokan messzebbre is merészkednek. Hosszú autóút, vagy idegen környezet, mindannyian tudjuk, rejthet ez magában veszélyeket. Egy elcsapott has, egy kis horzsolás a gyereknél, vagy egy nem megfelelően tisztított mosdó a benzinkúton. Most a HerbaTherapy-től hoztam neked néhány tippet, hogyan védheted ki ezeket és lehet felhőtlen a nyaralásod. Íme az illóolaj útipatika, ami legyen nálad!

CITROM

herbatherapy, illoolaj, aromaterapia, utipatika, ruzs es mas, gyogyito, egeszseg

Vidd magaddal, ha hosszan vezetsz! Kiváló társ már a hosszú autóutakon is, hiszen illata bizonyítottan frissít, koncentrációt serkent, nem engedi, hogy a figyelem lanyhuljon. Ha hosszú autóútra készülsz, vidd magaddal az autóillatosító klipszedet, de segítségedre lesz az utazási rosszulléteknél is. Cseppents a tenyeredbe 2-3 cseppet, formálj mini tölcsért a kezedből, majd lélegezz mélyeket. Figyelem! A citrom fényérzékenyítő hatású illóolaj, noha tapasztalatunk szerint a tenyér nem egy kifejezetten érzékeny terület, de érdemes körültekintőnek lenni.

TEAFA

herbatherapy, illoolaj, aromaterapia, utipatika, ruzs es mas, gyogyito, egeszseg

Az illóolaj, amely nemcsak nyaralás alatt, de a táskából sosem hiányozhat! Az egyik legjobb fertőtlenítő hatású olaj, sérülések, vérzések, horzsolások esetén közvetlenül a sebbe is cseppenthető – nem csíp, ami a gyerekeknek igen fontos. Plusz nem hagy nyomot a ruhán! Széles spektrumú baktérium, gomba-és vírusölő hatású illóolaj, abszolút „must have” – nyaralás alatt is! Kiváló torokfájás, afta, kezdődő ajakherpesz esetén is. Azon ritka illóolajak egyike, amelyek közvetlenül a sebre, hígítás nélkül is alkalmazhatóak. (Kétes tisztaságú mosdó esetén is használd, néhány csepp mehet az ülőkére!)

ORVOSI LEVENDULA

herbatherapy, illoolaj, aromaterapia, utipatika, ruzs es mas, gyogyito, egeszseg

A nyugalom és a relaxálás illóolaja. Illata egyszerre nyugtat és helyez újra központba, megteremti az elveszett egyensúlyt. Kiváló hűsítő, bőrszépítő, bőrnyugtató hatása miatt az egyik leghasznosabb társad lesz az önfeledt nyári pillanatokban. Keverj 10 cseppet a levendula aromavizedhez, alaposan rázd össze és fújd be a sérült bőrfelületet – enyhébb napégésre,
hűsítésre, rovarcsípésre is gyors, és természetes megoldás. Tehát nyugodtan vesd be szúnyogok ellen is, hamar lenyugtatja a puklik viszketését! A párnára cseppentve segít az elalvásban valamint a nyugodt alvásban is, ha esetleg a szállodaszobában, apartmanban nehezebben menne.

MADAGASZKÁRI KÁMFORFA

herbatherapy, illoolaj, aromaterapia, utipatika, ruzs es mas, gyogyito, egeszseg

Néha a legforróbb pillanatokban is elfordulhatnak megfázások, vagy légkondicionáló berendezés miatti kellemetlen panaszok. Vesd be az immunerősítés nagyágyúját – készíts mellkas és/vagy gerincbedörzsölőt: egy kanál növényi olajhoz adj 10 csepp madagaszkári kámforfát, majd a gerinc melletti részt, mellkasodat masszírozd be vele. Kiváló vírusölő, baktériumölő hatása a te és családod egészségért dolgozik.

GERÁNIUM

herbatherapy, illoolaj, aromaterapia, utipatika, ruzs es mas, gyogyito, egeszseg

Magas, 30%-os citronellal tartalma miatt kiváló szúnyog és kullancsriasztó. Nőgyógyászati panaszok esetén is hatásos segítség lehet. Emellett kiváló vérzéscsillapító, sebgyógyító illóolaj egyben. Nőgyógyászati fertőzés esetén készítsd el az alábbi receptet: 1 ml (30 csepp) teafaolaj, 1 ml geránium (30 csepp), 1 ml orvosi levendula (30 csepp) és 6 ml növényi olajat keverj össze, majd oszlasd el a kezelni kívánt felületen. Tehát ha esetleg a vizes fürdőruha miatt picit felváztál, ez a keverék lesz a legjobb barátod.

A HerbaTherapy kellemes és gondtalan nyarat kíván mindenkinek – válaszd mindig a kiváló forrásból származó illóolajakat!

Kapcsolódó bejegyzések