GIORDANI GOLD RÓZSAARANY ILLATA, AMITŐL BOLDOGABB LESZEL

Rúzs & Más / 2021-04-05

Valószínűleg már te is megtapasztaltad, mennyivel jobban érzed magad egy könnyed séta után, amikor gyönyörködhetsz a természet színeiben. Mentális jólétünk sokban függ attól, milyen színek és illatok vesznek körbe minket, ezen pedig akkor is változtathatunk, ha éppen olyan időket élünk, hogy a szabad levegőn kevesebb időt tölthetünk.

Gondolkodtál már azon, hogy egy nap hányféle illatot érzel magad körül? A szmog, a minket körülvevő kémiai anyagok és az életmódbeli szokások miatt egyre csökken szaglásunk jelentősége. Ha benyúlunk a hűtőbe, hamarabb nézzük meg a joghurt lejárati idejét, mint hogy megszagolnánk – már dobjuk is ki a kukába. Vagy szánsz arra időt, hogy a kávéd illatára is figyelj? Mikor álltál ki csak úgy az erkélyre vagy az erdőben megpihenni, hogy becsuktad a szemed és beleszagoltál a levegőbe? Sajnos, egy akár szaglásvesztéssel is járó vírus kellett ahhoz, hogy rádöbbenjünk, milyen fontos a szaglásunk, és még a mentális állapotunkat is jelentősen befolyásolhatja annak normális működése.

Ki dönt: az agy vagy az orr?

Az átlagember legalább tízezer illatanyagot képes felismerni, bár az más kérdés, mennyire tudja azokat beazonosítani. Azt korábbi tapasztalásaink, emlékeink határozzák meg, hogy mely illatokat tartjuk kellemesnek és melyeket visszataszítónak. Ennek persze biológiai okai is vannak, hiszen a szaglógumó az agy érzelmekért és memóriáért felelős limbikus rendszerében helyezkedik el, így az illatok befolyásolják az örömre való képességünket, hozzájárulhatnak a társas élményeinkhez, vagy éppen felerősíthetik az egyedüllétet. Ugyanakkor segíthetnek abban is, hogy különlegesnek érezzük magunkat, vagy csak rádöbbenjünk, az élet mennyi szépséget tartogat. Ne csodálkozz azon sem, ha nemcsak ételt és italt, virágot, hanem – tudat alatt – még párt is illatok alapján választasz.

oriflame, essenza blossom, giordani gold, parfüm, illat, edp, beautybysweden, virágillat, rúzs és más

Ismét tiéd lehet a világ

A koronavírus miatt bizonyára nálad is voltak olyan időszakok az elmúlt egy évben, amikor azt érezted, még az ágyból sincs kedved kikelni. Pedig néha egy apróság is elég ahhoz, hogy kimozdítsuk magunkat a letargikus állapotból. Itt az idő, hogy kiélvezd, hogy különösebb erőfeszítések nélkül is igazi oázist alakíthatsz ki az életedben, még ha éppen a világban nem is úgy mennek a dolgok, ahogy azt szeretnéd. Vedd magad körbe olyan illatokkal, amelyek növelik az önbizalmad, mosolyt csalnak az arcodra, vagy csak megnyugtatnak. Gyújts meg egy illatgyertyát, szagolj bele a kedvenc fűszeredbe, vagy vegyél egy illóolajos fürdőt. A fahéj, a bazsalikom, a citromfű, a levendula és a vanília például mind olyan illatok, amelyek könnyedséget visznek a mindennapokba és bizonyítottan nyugtatóak. Az egyik leghatásosabb „aromaterápia” lehet emellett, ha magadra fújsz egy érzéki parfümöt, amely már önmagában is öltöztet, így akkor is nőiesnek érezheted magad, amikor éppen nincs kedved kiöltözni. Az pedig nemcsak a környezetednek, hanem neked is örömet okoz, ha illatod belengi a szobát.

A virágillatok gyógyító ereje

Szakértők szerint a virágos illatok, különösen a jázmin, a rózsa és a frézia okoz a legtöbbünknek boldogságérzetet. Az Oriflame idén 45 éves Giordani Gold illatcsaládjának legújabb ékességében, az Essenza Blossom parfümben a Rose Gold Akkordot alkotó fehér virágok – a kifinomult kamélia, az érzéki narancsvirág és a nőies jázmin –, továbbá a zöld és édes körte, a lédús mandarin, a vanília és a pézsma elegye adja az új illatkreáció eleganciáját és könnyedségét. A kamélia éppolyan érzékeny, mint a nők többsége, míg a narancsvirág visszafogott, ugyanakkor az elegáns virágok egyike: nem véletlen, hogy Viktória királynő, Nagy-Britannia és Írország királynője 1840-es esküvőjén Albert herceggel narancsvirággal díszített ruhát és csokrot viselt, de még a haját is ez a páratlan szépségű virág emelte ki.

A Giordani Gold Essenza Blossom formatervezett, ikonikus üvegének kupakját valódi rose gold bevonat díszíti és maga a parfüm is rose gold tónusú, így egyedi és kifinomult megjelenése miatt olyan, mint egy ragyogó ékszer, amely kiemeli a személyiségedet. Ráadásul minden Giordani Gold illat a legmagasabb koncentrációval rendelkezik, így ez a parfüm is tartós hatást nyújt. Fújj belőle a pulzuspontjaidra, a nyakadra, valamint a csuklódra, és tapasztald meg, hogyan képes elvezetni a parfüm az illatok érzéki birodalmába!

oriflame, essenza blossom, giordani gold, parfüm, illat, edp, beautybysweden, virágillat, rúzs és más

A Giordani Gold Essenza Blossom parfüm elérhető a 2021/ Oriflame katalógusban, mely 2021. március 30-tól április 19-ig érvényes:

• Giordani Gold Essenza Blossom parfüm – 50 ml, 13 999 Ft

A Giordani Goldról:
A Giordani Gold története 1976-ban kezdődött. Az egyedi kifejezés és a merész divatstílusok gazdag öröksége a Giordani Gold, amelynek ikonikus termékei generációk kedvencei. A luxus illatoktól a kifinomult dekorkozmetikumokig, a prémium termékek gondosan válogatott összetevőket tartalmaznak a részletekre összpontosítva, világhírű szakértők közreműködésével. Az eredeti Giordani Gold Essenza parfümöt és a narancsvirágos luxus eszenciát Fabrice Pellegrin alkotta meg, akit 2017-ben az év parfümőrének választottak. A francia szakember az új parfümöt a luxus illatairól ismert Daphne Bugey parfümőrrel együtt álmodta meg, akinek ösztönös megérzései és spontaneitása hozzájárult az illat varázsához.

Kapcsolódó bejegyzések