Post Image

ÚJ YVES SAINT LAURENT ILLAT: BLACK OPIUM LE PARFUM

Rúzs & Más / 2023-01-12

„ÓPIUM, egy mágikus szó, egy kulcsszó, a legbensőségesebb álmok kulcsa, a ’Szezám, tárulj’, amely szélesre tárja az álmok ajtaját…”. Yves Saint Laurent

 Az élet vad ünnepe. A vágy, hogy újraélhessük a felejthetetlen esték elveszett érzéseit. Hogy visszaszerezzük az éjszakai hódítás pillanatait. Új tapasztalatokat oszthassunk meg. Felszabadíthassuk elfojtott érzelmeinket…

Az Yves Saint Laurent új Opium illata maga az üvegbe zárt éjszaka. Egy túlzóan érzéki, mámorító illat, amely felforgatóbb és izgalmasabb, mint valaha.  Egyetlen fújás ebből az éjfekete, csillogó megjelenésű illatból, és a nappal szikrázó éjszakává változik. Hirtelen összekapcsol bennünket a város összes fergeteges partijának energiáival. A BLACK OPIUM eddigi legintenzívebb illata, amely viselésével garantáltan nyomot hagysz az éjszakában…

Opium, egy darabka történelem

1977-ben Yves Saint Laurent lenyűgözte és sokkolta a világot az akkor megjelent különleges illatával. A provokatív elnevezésű Opium a gyanták és fűszerek égető keveréke, amelyet a divattervező a „tűz virágaiként” aposztrofált, a 20. század egyik meghatározó illatává vált. Globális bestseller, amely attól a pillanattól kezdve, hogy megjelent az üzletek polcain, újradefiniálta a couture illatok mélységét, gazdagságát és intenzitását, üvege pedig azonnal kulturális ikonná vált.

ysl, yves saint laurent, opium, black opium le parfum, zoe kravitz, ruzs es mas, illat

2014-ben a Black Opium Eau de Parfum újraélesztette a mítoszt a 21. század számára, és ismét izgalmas pezsgést keltett az illatok világában. Az YSL női illataiban először jelent meg a túladagolt feketekávé akkord, amelyet csábító fehér virágok és a mámorító vanília erősítenek fel. A „merj más lenni” és „nem vagy képes nélküle élni” üzenetet hordozó illat nagy port kavart, és az éjszakák hősnőinek elengedhetetlen kísérőjévé vált.

ysl, yves saint laurent, opium, black opium le parfum, zoe kravitz, ruzs es mas, illat

2023-ban ismét eljött a megújulás ideje. A YSL Beauty mindent beleadott, és megalkotta a Black Opium legintenzívebb változatát, a BLACK OPIUM LE PARFUM illatot. A túlcsorduló vanília a BLACK OPIUM ikonikus kávés akkordjával együtt bárkiből előcsalogatja az éjszakai énjét. Mint a reflektorok fényei a táncparkettet, úgy ragyogja be ez az elképesztő fehér virágcsokor a felvillanyozó kompozíciót.

A minden eddiginél rejtélyesebb, erőteljesebb és magával ragadóbb alfa-hősnő, Zoë Kravitz vezeti fekete ruhás csapatát a BLACK OPIUM történetének új, nagyszabású fejezetében, egy látványos nemzetközi kampányban, amelyet a díjnyertes filmrendező, Anton Tammi rendezett. Egy elegáns séta a városi éjszaka csillogó fényeiben, majd egy égig érő penthouse tetején egy vörösen tündöklő ablak, és a lendületet adó BLACK OPIUM illat felejthetetlenné és izgalmassá teszi az éjszakát…

ysl, yves saint laurent, opium, black opium le parfum, zoe kravitz, ruzs es mas, illat

BLACK OPIUM LE PARFUM az Yves Saint Laurent-től. Legyenek az éjszakáink szebbek, mint a nappalaink.

Az illat összetétele és jellegzetes illatjegye

 „A valaha készült legintenzívebb Black Opium megtervezésekor nyilvánvaló volt számomra, hogy fekete vaníliának kell lennie a központi elemnek.” Nathalie Lorson, a Black Opium mesterparfümőre

Nathalie Lorson, Olivier Cresp és Honorine Blanc mesterpafümőrők, valamint a vezető parfümőr Marie Salamagne, az eredeti Eau de Parfum megalkotói tisztában voltak vele, hogy a BLACK OPIUM figyelemreméltó nyers erejének fokozása érdekében milyen alkotóelemeket kell még használniuk.

A parfümkészítők palettájának egyik legkívánatosabb összetevője– a VANÍLIA. Azonban a LE PARFUM esetében nem csak egy csipetnyire volt szükség, hanem egy igazi vanília áradatot szerettek volna létrehozni, amelyben négy fekete vanília radikális egyvelege hömpölyög. Az YSL számára készített keverékben az érzéki növény négy különböző, egymást kiegészítő tulajdonsága egyedi, kivételes jegyet eredményez, amely a nappalból izgalmas éjszakát varázsol.

 A Madagaszkárról származó Vanilla Planifolia Absolute, az ikonikus BLACK OPIUM vaníliája, egy különleges csábító vadmacska, amelynek rumos, csokoládés, aszalt gyümölcsös aromái egy kellemes kompozíciót alkotnak.

 A madagaszkári vaníliarúd a vanília termés balzsamos és fás jegyei mélységének és rezonanciájának esszenciáját képviseli.

 A prémium Bourbon vanília Madagaszkárról értékes, meleg, titokzatos, balzsamos és fűszeres tónusokat nyújt nekünk.

 A Vanilla Tahitensis SFE Absolute a kvartett legédesebb tagja púderes, mandulás tónusokba burkolja a keveréket.

A csábító növény erejét a BLACK OPIUM összetéveszthetetlen jegyei még tovább fokozzák: 

A feketénél is feketébb kávés jegyek, akár egy erős eszpresszó illata, amint a csészében gőzölög. Ezt a bizsergető pezsgést ragadta meg a YSL Beauty és kifejlesztette az exkluzív illatjegyet. A BLACK OPIUM LE PARFUM-ban a pacsuli bársonyos fás mélysége és tartóssága felerősíti az ikonikus vanília akkordot és éjszakai hatást kelt.

 A lédús zöld mandarin jelenése. Mint egy vakuvillanás az éjszakában, a gyengéd körte akkorddal édesített gyümölcsös esszencia a fahéj hűvös, de mégis forró izzásával, energiával tölti fel a fejjegyet.

Egy túlzóan érzéki fehér virágcsokor. A BLACK OPIUM jellegzetes nőies és hipnotikus hatású virágai reflektorként működnek. A napfényes jázmin és a narancsvirág szirmok beragyogják az éjszakát.

ysl, yves saint laurent, opium, black opium le parfum, zoe kravitz, ruzs es mas, illat

Az összetevők – kézműves alapanyagok

A YSL-re jellemző az egyediség és a luxus, amely értékek az új illatnál is megjelennek. A BLACK OPIUM LE PARFUM három lenyűgöző, természetes összetevőre épül, amelyeket kifejezetten a márka számára készítettek. Mivel a luxus társadalmi, környezeti és gazdasági elköteleződéssel is jár, ezen összetevők mindegyikét felelősségteljesen állítják elő és szerzik be.

ZÖLD MANDARIN SZUPERESSZENCIA fenntartható forrásból, Olaszországból. A calabriai Gioia Tauro síkságán termő mandarint kézzel szüretelik és nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a mandarint még élénkzölden szedjék le, elsősorban októberben, amikor a gyümölcs frissebb, pezsgőbb esszenciát ad. A mandarinkivonatot néhány órával a szedést követően állítják elő. Az olajat a gyümölcs préselése nélkül vonják ki a héjból, az ún. „Pelatrice” technikával, ezért a végeredmény nagyon tiszta, csípősebb és gyümölcsösebb hatású. Ezután molekuláris desztillációnak vetik alá, hogy frissebb, pezsgőbb, szikrázóbb, gyümölcsös hatást kapjon, amelyet kifejezetten az YSL számára készítettek, hogy kiemelje a mandarin legszebb aspektusait.

A BOURBON VANÍLIA fenntartható forrásból származik Madagaszkárról. A Sava régióban növekvő vaníliát kézzel porozzák be a vanília orchidea 24 órás virágzása alatt, majd a hüvelyeket kilenc hónappal később, hagyományos technikákat követve szüretelik. Ezután alaposan leforrázzák, gőzölik és egy hónapig napon szárítják. Ezzel az eljárással olyan, kifejezetten az YSL számára készült, lágy és púderes tónusokba burkolódzó kivonatot kapunk, amely rendkívül hű a YSL illataihoz.
A LADONGI PACSULI fenntartható forrásból származik Indonéziából. A Ladongi régióban betakarított pacsuli leveleket árnyékban szárítják, hogy felszabadítsák aromájukat. A levelek akkor lesznek készek a desztillálásra, ha összegyűrve roppanó hangot adnak ki. Az első extrakciót a helyszínen, vízgőz-desztillációval állítják elő. Az illóolajat ezután CO2 extrakciós technikával frakcionálják, amely eltávolítja az olaj nyersebb felhangjait, és kiemeli nemes természetét. Az YSL számára készített értékes kivonat a pacsuli intenzíven érzéki, fás, fűszeres, borostyános, szinte ásványi minőségét tárja fel, mohás és aljnövényzetes tónusokkal kiegészítve.

 Az üveg: a szív fekete csillogása

ysl, yves saint laurent, opium, black opium le parfum, zoe kravitz, ruzs es mas, illat

Értékes. Merész. Hipnotikus. Kívánatos. Karcsú és fényes drágakő, melynek mély éjszakai tónusa a benne rejlő illat esszenciának intenzitását tükrözi.

A BLACK OPIUM üvegének ikonikus külseje az 1977-es OPIUM üveget idézi, amelyet Yves Saint Laurent személyesen tervezett a legendás tervezővel, Pierre Dinand-val közösen. Ihletként a japán inró, a szamurájok ópiumtartó dobozkája szolgált. Egy titokzatos üvegcse, amelyet gazdag, fényes, vörös, az antik hatású lakkok színét idéző bevonat borít, rajta kerek „ablakkal”, amely betekintést enged az üvegben rejlő kincsre… Ugyanez a titokzatos kerek „ablak” díszíti a BLACK OPIUM üvegét is, amelynek elegáns sziluettje az eredeti ikonikus dizájnt idézi.

A BLACK OPIUM LE PARFUM esetében az üveg olyan fényes feketében pompázik, mint Yves Saint Laurent klasszikus couture vinil ruhái. Szembetűnő kontrasztként a kerek „ablakon” megcsillanó fény a városok villogó fényeit idézi, ahogy azok az éjszakai égre feltekintve láthatóak, utalva ezáltal az új BLACK OPIUM kampány káprázatos felvételeire, amelyek a  világ városainak alkonyatkor történő kivilágítását mutatják….

A bolygó iránti elkötelezettség okán az Yves Saint Laurent Beauty oly módon csökkenti a környezetre gyakorolt hatást, hogy 15%-ban újrahasznosított üveget használ az üvegek gyártásához.

Kapcsolódó bejegyzések