Post Image

ÚJ LUXUSPARFÜMÉRIA, A KÜLÖNLEGES ILLATOK KEDVELŐINEK

Rúzs & Más / 2022-10-13

Egy álomszép exkluzív parfüméria megnyitóján jártunk a pesti belváros kellős közepén: a Ferenciek terén megnyitotta kapuit a Salon de Parfum, a Párisi Udvar patinás épületében. A luxusparfüméria Magyarországon egyedülálló illatkülönlegességeket és niche parfümök exkluzív válogatását kínálja mindazoknak, akik egyedi, kiváló minőségű, különleges illatra vágynak.

Tudjuk, hogy az illatok az ösztönök szintjén hatnak az érzékszervekre, érzelmeket és emlékeket hívnak elő, és az első benyomásnál is hangsúlyosabb hatást váltanak ki a környezetünkben. A stílus és az önkifejezés egyik legerőteljesebb eszköze a parfüm. A Salon de Parfum Magyarországon egyedülálló kínálata a különleges, prémium illatok szerelmeseinek szól, azoknak, akik az egyediséget és az exkluzivitást keresik. A szortiment hazai parfümériákban nem megvásárolható niche (azaz magas minőségű alapanyagokból, hagyományos módszerekkel, kis mennyiségben előállított) parfümök kifinomult választékát is tartalmazza, melynek minden eleme különleges és utánozhatatlan.

salon de parfum, valmont, niche, parfum, illat, varga zoltan, ruzs es mas, szalon, parfumeria, edp,luxus. luxusmarka

A Salon de Parfum egyszerre több érzékszervünket is kényezteti: a parfümökhöz méltó exkluzív környezetben, a Párisi Udvar elegáns szalonjában, magas színvonalú kiszolgálással és személyre szabott, szakértő illattanácsadással várja a vásárlókat.
„A vásárlás élmény, és mi ezt szeretnénk megadni vevőinknek. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a gyártókkal, márkákkal, így tudjuk színvonalasan kiszolgálni a vendégeinket – legyenek az illatok szakértői, akik minden márkát jól ismernek már, vagy akik különleges meglepetést szeretnének párjuknak vagy szeretteiknek, és természetesen azoknak is, akik most szeretnék kiválasztani a számukra megfelelő illatot” – tette hozzá az alapító, Varga Zoltán, akit több mint húsz éve ragadott magával a parfümök világa. Korábban is foglalkozott parfümökkel, és most régi álma valósul meg a Salon de Parfum niche parfüméria és webshop megnyitásával.

salon de parfum, valmont, niche, parfum, illat, varga zoltan, ruzs es mas, szalon, parfumeria, edp,luxus. luxusmarka

Niche parfümök – az illatok művészete

Az egyedi illat az utánozhatatlan stílus meghatározó összetevője. A parfüm egyben üzenet, az önkifejezés eszköze. A niche parfümök olyan különleges illatok, amelyek a parfümkészítés évszázados hagyományai szerint, exkluzív manufaktúrákban és kis parfümházakban, magas minőségű, ritka és olykor formabontó alapanyagokból készülnek, mint például az abszint vagy a puskapor. Más parfümökkel szemben a niche parfümök illata hosszantartó és intenzív. Ezek az illatok nem követik a tömeggyártásban készülő klasszikus parfümök trendjeit, sokkal inkább a művészi önkifejezés, az alkotás szabadsága és az egyediség dominál, így izgalmas, tökéletesen megtervezett illat-kompozíciókat találhatunk a niche parfümök között. A niche illatok nem csupán „csak” illatok. Sokuk mögött egyedi történet bújik meg, illetve sajátos érzéseket, érzelmeket keltenek bennünk – ettől lesznek olyan különlegesek a szó szoros értelmében véve. Bonyolult gyártási folyamatuk miatt egyetlen parfüm előállítása több évig is eltarthat. Minden üveg különleges és értékes, a benne rejlő illat összetevőinek titkát generációkon át, gondosan őrizik a parfümőrök. A niche parfümök tehát igazi, szinte megismételhetetlen műalkotások.
Nem véletlen, hogy a nagy parfümházak egyre gyakrabban vásárolnak fel kis manufaktúrákat, ezzel tömegcikké alakítva olyan illatokat, amelyek korábban különlegesnek számítottak. Ahogyan a parfümök piaca növekszik, úgy nyer teret az igény a parfümkedvelők között, hogy a napszaknak és évszaknak megfelelő niche illatokkal fejezzék ki személyiségüket, ízlésüket és hangulatukat. Ezt teszi lehetővé a Salon de Parfum, amelynek termékei között olyan illatok is megtalálhatók, melyek nagy részét Magyarországon eddig nem lehetett megvásárolni. A vendégek luxuskörnyezetben próbálhatnak ki olyan világmárkákat, mint a Profumum Roma, Pierre Guillaume vagy a svájci Valmont illat és arcápolási termékei. A szelektált kínálat elemeiről pedig egyénre szabott, szakértő tanácsadást nyújtanak az üzlet munkatársai.

A márka kínálat
A gentleman stílust üvegbe záró YVRA 1958 egy elkötelezett holland újságíró, illatszakértő és -gyűjtő sokéves álmának megvalósulása. Az 1958-ban született Yvo Van Regteren Altena több mint 30 évig járta a világot és dokumentálta a dandy életmódot. Újságíróként elmerült a kifinomult ízlés és a dekadencia világában. A világot járva találkozott a legnagyobb parfümőrökkel, majd megalkotta saját nemzetközileg elismert illatait.
„Fontosnak tartottuk, hogy a szortiment olyan márkáktól legyen gazdag, melyek a niche parfümök között is a különlegességet képviselik. Limitált darabszámú, magas minőségű alapanyagokból készült illatok, melyek csak a Salon de Parfum-nél elérhetőek. A termékeink egyenesen a manufakturákból érkeznek hozzánk, így azok kiválósága garantált” – tette hozzá Varga Zoltán, alapító.

„Néha egy illat kifejezőbb, mint egy fotó vagy egy kép. Mintha csak egy gomb lenne, mit lenyomva elönt az emlék, az érzelem és a vágy…” – vallják az ikonikus PRO FVMVM ROMA megalkotói. Az olaszországi Durante család generációk óta parfümöket készít, erőteljes és szenvedélyes illataik négy testvér kreációi. A legkiválóbb, természetes alapanyagokból készülő parfümök egyik különlegessége rendkívüli, 43 százalékos illatanyagkoncentrációjuk.

A SALLE PRIVÉE egy amszterdami design stúdióból érkezik. Alapítói, Anna Hegeman és Patrick Munsters elkötelezettek a kézművesség és az elegáns, minimalista, de kockázatvállaló kompozíciók mellett. A márka olyan férfiakat és nőket szólít meg, akik osztoznak a modern és időtlen stílus szeretetében, és olyan prémium illatot keresnek, amelyben megjelenik a tervezői leleményesség.

salon de parfum, valmont, niche, parfum, illat, varga zoltan, ruzs es mas, szalon, parfumeria, edp,luxus. luxusmarka

Pierre Guillaume független francia parfümőr, aki kortárs, ötletes, költői és hétköznap is hordható parfümöket alkot műhelyében, limitált darabszámban vagy akár egyedi megrendelésre is A tervező mindkét nem számára viselhető, unisex kollekciói mintegy 95 parfümöt tartalmaznak, melyből csak nyolc készült kifejezetten nőknek és csupán kettő férfi illat.

salon de parfum, valmont, niche, parfum, illat, varga zoltan, ruzs es mas, szalon, parfumeria, edp,luxus. luxusmarka

Az évszázados tradícióra épülő J.F. Schwarzlose új parfümsorozata a modern Berlint tükrözi vissza: kozmopolita és időtlen, eredeti és hiteles, túlmutat a hétköznapin. Az illatok ínyenc individualistáknak készültek, harsányságtól mentes nyugodt magabiztosságot sugallnak.

A díjnyertes firenzei kézműves parfümmanufaktúra, a Bottega Italiana Spigo, azaz BOIS 1920 a Galardi család parfümkészítés iránti szenvedélyét őrzi generációk óta. A Bois 1920 mértékadó a niche parfümök világában. Minden egyes alkotás egy érzetében egyedülálló alkímiai remekmű, amely ősi parfümkultúrán alapul. A BOIS 1920 a megújulásban is mesteri és nem retten el olyan formabontó kompozícióktól sem, amelyben például a cannabis alkotja az illat szívjegyét.

salon de parfum, valmont, niche, parfum, illat, varga zoltan, ruzs es mas, szalon, parfumeria, edp,luxus. luxusmarka

A tiszta elegancia univerzumát teremti meg a Chabaud Maison de Parfum francia családi parfümmanufaktúrája. Illataik a maguk tisztaságában ötvözik a csábító stílust, a kifinomultságot és a luxust. A márka egyik büszkesége, hogy illatszereik a kimagasló alapanyagoktól, az üvegükön át, a csomagolás utolsó eleméig, száz százalékban Franciaországban készülnek.

salon de parfum, valmont, niche, parfum, illat, varga zoltan, ruzs es mas, szalon, parfumeria, edp,luxus. luxusmarka

Az örök fiatalosság ígéretét kínálja luxuskozmetikumaiban a svájci Valmont. Páratlanul hatékony, azonnali és tartós eredményt nyújtó ápoló termékeik a sejtkozmetikán alapulnak. Kozmetikumaik kivételes minősége a különleges összetevők, például a gleccservíz és a sejtregenerációt forradalmasító, lazactejből nyert DNS molekulák, és a tudományos szakértelem gyümölcse.

salon de parfum, valmont, niche, parfum, illat, varga zoltan, ruzs es mas, szalon, parfumeria, edp,luxus. luxusmarka

Az Essentials parfümház küldetése megfizethető árú prémium parfümöket készíteni. Parfümőreik megkötések nélkül, szabadon alkothatnak. Gondosan megkomponált és tartós illataik kizárólag természetes alapanyagokból készülnek. A lázadó szellemben alapított Essentials levetkőzi a sallangokat, nem vonja el a figyelmet a parfüm művészetéről az üveg designjával vagy csomagolásával – náluk az illat az esszencia.

salon de parfum, valmont, niche, parfum, illat, varga zoltan, ruzs es mas, szalon, parfumeria, edp,luxus. luxusmarka

Üzletfotók: Hirling Bálint

Kapcsolódó bejegyzések