Post Image

ÚJ ILLATTÖRTÉNETEK, ÚJ FORMÁBAN

Rúzs & Más / 2017-10-24

Az illat megmozgat, felidéz, felvidít vágyat kelt és sok-sok emléket hozhat elő. A parfümőrök illatokkal fejezik ki érzelmeiket, történeteket mesélnek el, élményeket öntenek illatba. A Lush új parfümkollekcióját a képzőművészet a zene és költészet ihlette. A Volume IV kollekció a legfinomabb illóolajokkal és abszolútok felhasználásával készült.

Magába szippant egy jó könyv. A fejezetek ellenállhatatlanul sorjáznak egymás után, a mondatok varázslata magával ragad. A szavak bűbájosan játszanak a nyelvvel. És a történet! A történet az, ami egyre mélyebbre és mélyebbre húz, túl az első benyomáson, a harmadik és negyedik randira. Már érzed a szerelem első hullámait: szemantika és kémia, valami nyers és tartós érzéssel keverve.
De a történetek kacskaringós útjai nem mindig az “egyszer volt, hol nem volt” felütéssel kezdődnek, és nem is mindig a megnyugtató befejezéssel érnek véget. Néha a csúcsról indulnak a ködös, rejtélyes völgyek felé, néha kérdéssel, nem pedig válasszal zárulnak. A jó parfümkészítő képes elmesélni egy történetet a feketeribizli és a szicíliai citrom aromája és a bőröd természetes illatának keverékével. Egyetlen csepp parfümmel egy bonyolult történet szereplője lehetsz.

Lush Volume IV illat kollekció

A Volume IV parfümkollekció illataival többféle formában is találkozhatunk: a hagyományos mellett szilárd parfüm vagy fürdőlap alakjában is kipróbálhatjuk. A kis fürdőlapok kézmosás, tusolás vagy fürdés alkalmával idézik fel a gyönyörű illattörténeteket:

Cardamom coffee
A föld az ősz illatát árasztja. Téli kesztyűbe bújtatott kezeidet kellemesen melengeti a bögre, tele kardamomos kávéval, mely többet jelent a dús illatnál és az ellenállhatatlan fűszereknél: egy megnyugtató kéz a válladon, egy ajándék valakitől, aki már mindenét odaadta. Emlékeztető az emberi nagylelkűségre. Mélyen szívod be az illatát, az édesen fűszeres kardamomolaj messzire repít a világodból, valaki máséba. A rózsaolaj gyengéden idézi fel a nyár emlékét. Az olívaolaj abszolút, végtelen békét kínál. A mélyen rejtőző oudolaj gazdag, fás és fűszeres. Száraz levelek ropognak lépteid alatt, közeleg a tél.

Lush Volume IV illat kollekció

What would love do?
A szerelem levendulába burkolna és megnyugtató altatót dúdolna neked. A szerelem megédesítené az életed, leveleket küldene, káprázatos illattal permetezné be a világot. Bár útja sosem lenne könnyű, a szerelem mégis elérné célját. A mandarin ragyogó illatát árasztó szerelem mindig megtalálná a napot a felhők mögött.

Rentless
Mint egy évszázadok után szabaduló dzsinn, úgy tör elő a lágy pacsuli, a vidám grépfrútolaj és a tonka abszolút vaníliás édessége a palackból. Egy viselhető műalkotás, mely kilométerekkel a hétköznapok szürkesége felett lebeg. Illatos inspiráció az akadályok leküzdésére: sosem leszel hontalan.

Amelie Mae
Egy rózsa abszolúttal és ylang ylang-olajjal illatosított titkos kert, ahol édes virágillat táncol a levegőben. Amelie Mae lábujjhegyen, kecses mozdulatokkal válogatja ki a legszebb szirmokat, melyeket a lágy szellő röptet a lábai elé. A levendula körül méhek döngicsélnek, a málnabokor lédús gyümölcse hívogatóan piroslik. Nővére egy szál rózsát nyújt felé – illata sokáig a levegőben marad, összekötve a két testvért.

Lush Volume IV illat kollekció

I’m Home
A kalandok kint maradnak, az otthon illata megnyugtat. Ahogy átlépem a küszöböt, forrón átölel a vanília édes illata. Egy bögrényi fűszeres forró csoki gőzölög a tűzhelyen, a kakaótól megrohannak az emlékek. Az ismerős karosszék mélyére süllyedek, kedvenc könyveim a falnak támasztva figyelnek. A benzoégyanta illata gyengéden simogatja a bőröm. A lépcső nyikorgása elárulja: ő is itt van. A kinti esőtől védő ablakok és a melengető illatoktól nehéz levegő biztonságában végre békét találok. Hazaértem.

Lush Volume IV illat kollekció

Mentés

ÚJ ILLATTÖRTÉNETEK, ÚJ FORMÁBAN
5 (100%) 2 vote[s]

Kapcsolódó bejegyzések