Post Image

TURBÓ DIÉTÁM NAPLÓJA – 2., BEFEJEZŐ RÉSZ

Rúzs & Más / 2020-03-23

Két hete kezdtem el a Turbó Diétát, amiről korábbi cikkemben olvashattatok. Íme a beszámolóm az elmúlt 2 hétről.

1.nap

Kíváncsian készítettem el reggel a pisztáciás turmixot – nagyon finom volt, akárcsak a meggyes és a vaníliás változat. Kellemesen édesek, nincs „műízük” és valóban nagyon telítenek. Az uzsonna egyből kimaradt, mivel be kellett mennem lapzártázni a szerkesztőségbe. Késő délután lettem egy kicsit éhes, de egyébként egész nap jól éreztem magam. Még a reggeli kávémat is elfelejtettem meginni, mégsem voltam levert. Azért holnap egy fél adagot megiszom uzsonnára (165 cm magasság felett adagot lehet fogyasztani egy nap).

  1. nap

A nap folyamán sajtórendezvényen jártam, ahol persze rengeteg finomsággal vártak minket. De mivel nem voltam éhes simán ellenálltam a kísértésnek. Azért egy kicsit büszke voltam magamra. Uzsonnára bevetettem egy fél adag turmixot, így egészen lefekvésig nem voltam éhes, pedig nagyon későn, éjfél után feküdtem le aludni (délután a gyerkőcömmel foglalkozom, ezért aztán általában késő estig dolgozom).

turbó diéta, turbo, diéta, expressz, fogyás, fehérjediéta, fehérje turmix, fehérje porok, rúzs és más, súlyfelesleg, súlyvesztés, fogyás, fogyókúra

  1. nap

Már rutinos Turbó Diétázónak kezdem érezni magam. Holnaptól már zöldséglevest is lehet enni – pontosabban inni – szóval ma elmegyek bevásárolni.

  1. nap

Lelkiállapotom kiváló, nem éhezem, de kissé szétszórt vagyok. Megfőztem egy nagy lábosnyi zöldséglevest. Mivel nem vagyok zöldségevő, viszont vérbeli húsimádó, beleraktam 2 erőleves kockát, hogy legyen íze. Remélem, nem rontom el vele a diétámat. Így levessel elhagytam a féladagos uzsonnát, tehát mostantól napi 3 turmix és 1 vagy 2 adag zöldséglé a porció.

  1. nap

Reggel ráálltam a mérlegre. Nem kellett volna! Alig ment le fél kilócska, de ez végül is megmagyarázható, hiszen még jóformán át sem állt a szervezetem ketogén (azaz zsírégető) üzemmódba. Türelem – mondogatom magamnak. Ja igen, a mai sajtóeseményen hősiesen ellenálltam a leggusztusosabb falatkáknak is. Megveregethetem a vállam!:-)

  1. nap

A mai nap nem kedvezett a diétámnak, ugyanis családostul étterembe mentünk utána borkóstolóra voltam hivatalos.  Úgy oldottam meg a dolgot, hogy az étteremben csak üres erőlevest kértem, a borkóstolón pedig csak kevés és kizárólag száraz bort kóstoltam sok vízzel kísérve. Holnaptól nulla vétkezés, ígérem!

7.-14. nap

A kihágás miatt a továbbiakban szigorúan betartottam a diétát, ami valójában nem esett nehezemre, mert a turmixok továbbra is nagyon ízlettek és laktatóak voltak. A zöldségleves továbbra sem a kedvencem, de ettem (ittam) lelkiismeretesen. A 2. héten elkezdtem kísérletezni az ízekkel: készítettem vaníliás pisztáciát, vaníliás epret, fahéjas meggyet és holland kakaóporral megbolondított pisztáciát, aminek konkrétan Mozart golyó íze lett. A fogyás lassan, de biztosan ment. Így a 14. nap végére 2 kg-tól szabadultam meg. Kevesebb, mint amit szerettem volna, de elindított egy úton, amit továbbra is követni szeretnék: 1-1 étkezést a turmixokkal fogok helyettesíteni és odafigyelek arra, hogy ne nassoljak. És ami a lényeg: zsírból ment le! Nézzétek a számokat  – az első a testsúly (- 2kg), a második a BMI (-0,7) és a 3. a testzsírszázalék (-1,5%):

ELŐTTE:

turbó diéta, turbo, diéta, expressz, fogyás, fehérjediéta, fehérje turmix, fehérje porok, rúzs és más, súlyfelesleg, súlyvesztés, fogyás, fogyókúra

UTÁNA:

turbó diéta, turbo, diéta, expressz, fogyás, fehérjediéta, fehérje turmix, fehérje porok, rúzs és más, súlyfelesleg, súlyvesztés, fogyás, fogyókúra

A tanulságok: a diétám felénél konzultáltam az ingyenesen hívható Turbó Diéta tanácsadóval, aki elmondta, hogy a 10 kg-nál kevesebb túlsúllyal rendelkezőknek a 30 napos változatot javasolják, mert attól tapsztalat szerint jobban fogynak. Be kell vallanom, nekem is azt javasolta a Turbó Diéta oldalán elvégzett teszt, de én gyorsan túl akartam lenni rajta, ezért választottam a rövidebb verziót. 165 cm felett 4 adag turmixot javasoltak fogyasztani, én viszont csak hármat ittam, mivel ennyitől is jól laktam és mivel csak 2 cm-rel vagyok magasabb a 165 cm-nél. Valószínűleg azonban a 4 “étkezéstől” jobban fogytam volna, mert úgy nem lassítottam volna le az anyagcserémet. A tanulság tehát, hogy ne a saját szakállunkra cselekdjünk, hanem fogadjuk meg a szkemberek javaslatait. Akinek súlyfeleslege van, annak hasznos segítség a Turbó Diéta, érdemes kipróbálni!

Kapcsolódó bejegyzések