Post Image

TUDTAD, HOGY AZ ORR SZIKE NÉLKÜL IS FORMÁZHATÓ?

Rúzs & Más / 2019-10-29

Ha már régóta gondolkodsz orrplasztikán, de nem tudod rá elszánni magad, próbáld ki a hialuronsavas feltöltéssel végzett orrkorrekciót. Ez a megoldás nem jár sebészeti beavatkozással és ideiglenes eredményt ad.

A hagyományos műtéti eljárástól eltérően, mely végleg megváltoztatja az orr anatómiáját, a feltöltéssel történő korrekció során hialuronsav származék injektálásával alakítanak az orr formáján. Ez a beavatkozás az orrnyereg kiegyenesítésére, a dudorok, egyenlőtlenségek eltüntetésére, a kívánatosabb forma kialakítását szolgálja, mindössze 30 perc alatt. Bár a „Liquid nose job”, azaz a feltöltéssel végzett orrkorrekció eredménye azonnal látható, nem végleges.

orrformázás, feltöltés, hialuronsavas töltőanyag, liquid nose job, esztétikai, ebédidős beavatkozás, rúzs és más

Hogyan történik a beavatkozás és milyen anyaggal végzik?
Az orvos az orr felszínére helyi érzéstelenítőt visz fel, majd a töltőanyagot beinjektálja és gyengéden a helyére masszírozza. A töltőanyag keresztkötéses hialuronsav (leggyakrabban Restylane vagy Juvederm Ultra Plus vagy Voluma)

Milyen problémákat tud orvosolni a feltöltéssel való orrkorrekció?
Ez a módszer nem minden problémára jelent megoldást, csak az orr kisebb deformációit tudja javítani. Segíthet egy dudor elfedésében, az aszimmetriák kijavításában, az orrcsúcs „elforgatásában”, az optikailag keskenyebb orr kialakításában. Ezzel a módszerrel nem lehet segíteni egy túlzottan púpos orrháton, kiálló orrcsúcson, a túl nagy, aszimmetrikus vagy ferde orron. Aki kisebb orrot szeretne, annak csak a sebészeti beavatkozás a megfelelő.

orrformázás, feltöltés, hialuronsavas töltőanyag, liquid nose job, esztétikai, ebédidős beavatkozás, rúzs és más

Van-e kockázata a töltőanyaggal történő orrkorrekciónak?
Az orr összetett érrendszeréből adódóan ez egy rendkívül sérülékeny terület. Csak tapasztalt szakorvossal, a műtéti orrplasztikában jártas sebésszel szabad a beavatkozást elvégeztetni.

Meddig marad meg a beavatkozás eredménye?
Mivel az orr nem mozog, a feltöltés eredménye legalább 9-12 hónapig megmarad, egyeseknél még hosszabb ideig.

A beavatkozás után mennyi gyógyulási időre kell számítani?
Enyhe duzzanat felléphet, de legkésőbb 48 órán belül elmúlik. A véraláfutás nagyon ritka. A páciens azonnal visszatérhet a normál életviteléhez, munkájához. A bevatkozást követő 2 napban szemüveg viselése és aszpirin szedése, megerőltető sporttevékenység nem javasolt.

Forrás & további érdekes tartalmak: elle.hu

Kapcsolódó bejegyzések