Post Image

TITKOS SMINKES TIPPEK A SZEMEDHEZ ILLŐ TUSVONALHOZ

Rúzs & Más / 2019-11-13

Talán a sminkünk elkészítésének egyik legnehezebb része a szemkontúr elkészítése, főleg ha nem tudjuk, hogy szemünk formájához milyen tusvonal illik a legjobban. Szabó Doris, az AVON sminkmestere most bemutatja nekünk lépésről lépésre, a szemformánkhoz legjobban passzoló smikfogásokat, egyszerűen, szemléletesen:

Tuti tippek

Ahhoz, hogy tökéletes végeredményt kapjunk, a szemsmink esetében is fontos a megfelelő előkészítés. Kezdjünk a szemhéjon is a megfelelő alapozással, viszont ebben az esetben kerüljük a sűrű korrektor használatát. Tökéletes megoldást nyújthat erre a mark. Magix szemfestékalapozó.

Navon, tusvonal, szemhéjtus, mark, sminkmester, szabó doris, sminktipp, szemforma, rúzs és más

Amennyiben nem vagyunk elég rutinosak, úgy nagy segítség lehet, ha ferde ecsetet használunk, amellyel a kezdők is jobban boldogulnak, hiszen az ecset kialakítása már önmagában is kirajzol egy vonalat. Az igazán szép és elegáns hatás elérése érdekében használjunk egy másik, hasonló lapos ecsetet, amellyel korrektort felvíve finomítani tudunk a tusvonal szélein, hiszen az úgy mutat jól, ha a vonal fokozatosan tűnik el.

A szempilláinkat is sűrűbbé varázsolhatjuk, ha a felső részen levő belső vízvonalat feketére színezzük, ezt végezhetjük akár egy egyszerű ceruzával is.

Előfordulhat, hogy miközben rajzoljuk a tusvonalat, megremeg a kezünk és ettől a vonal hullámossá válik – ilyenkor célszerű egy kis szemhéjfestékkel elsatírozni az egyenelten vonalat, így kissé „füstösítjük” a szemkihúzást és eltüntetjük a hibákat.

Most pedig nézzük, hogy melyik szemformához milyen tusvonalat javasol a szakértő:

Klasszikus, mandulavágású szem

avon, tusvonal, szemhéjtus, mark, sminkmester, szabó doris, sminktipp, szemforma, rúzs és más

Talán azoknak van a legnagyobb szerencséjük, akik mandulavágású szemformával rendelkeznek, ugyanis nekik a legkönnyebb szépen és egyszerűen meghúzniuk az ívelő tusvonalat. Könnyen felismerhető, hiszen ennél a szemformánál az utolsó külső szempilla fölött a szem nyitott állapotában van egy kis hely. Először a szempilla tövében húzzuk a tusvonalat, nem túl vastagon, a szemhéjat kissé megemelve, hogy a szempillák és a tusvonal között ne maradjon rés. A vonalat az utolsó előtti szempilláig vigyük, ugyanis ennél a pontnál tudjuk eldönteni, hogy mennyire legyen ívelt a vonal vége. Innentől kezdve már nyitott szemnél folytathatjuk a műveletet, mert így a mélyítővonal kirajzolódik, ezáltal a tusvonalat az alá húzhatjuk.

Lefelé ívelt szem

avon, tusvonal, szemhéjtus, mark, sminkmester, szabó doris, sminktipp, szemforma, rúzs és más

Ennél a szemformánál először használjunk barna szemceruzát és később mélyítsük majd el fekete színnel. Érdemes itt is az utolsó előtti szempilláig húzni, majd felfelé irányítani a vonalat. A tökéletes hatás érdekében satírozzuk el tusvonalunkat egy kis barna szemhéjpúderrel. Ezáltal, hogy füstösebb a megrajzolt vonalunk, nem annyira a szem ívét hangsúlyozza, hanem inkább felfelé irányítja a tekintetünket. Emellett kiemelhetjük fekete színnel a vízvonalunk alsó, illetve felső részét is a még igézőbb tekintetért. Az AVON True szemkontúrceruza megfelelő segítséget nyújthat, hogy megalapozzuk vele szemünk kontúrját.

avon, tusvonal, szemhéjtus, mark, sminkmester, szabó doris, sminktipp, szemforma, rúzs és más

Nagy szem esetében

avon, tusvonal, szemhéjtus, mark, sminkmester, szabó doris, sminktipp, szemforma, rúzs és más

Nagy szem esetében egy fekete szemceruzával húzzuk meg a későbbi tusvonalunkat, majd fessük ki bátran a vízvonalunk alsó és belső részét, hiszen ez ehhez a szemformához kifejezetten jól áll. Ezután a már előre megfestett vonalra erősítsünk rá egy fekete szemhéjtussal. A mark. The Big Dot folyékony szemhéjtus tökéletes választás lehet, hogy egyszerűen húzzunk ívet a szemhéjunkon.

avon, tusvonal, szemhéjtus, mark, sminkmester, szabó doris, sminktipp, szemforma, rúzs és más

Kicsi, rejtett szem

avon, tusvonal, szemhéjtus, mark, sminkmester, szabó doris, sminktipp, szemforma, rúzs és más

A smink elkészítését kezdjük itt is barna tussal, húzzunk szép vékony vonalat a szempillák tövébe, majd azt finoman satírozzuk el. Ha közel ülő szemeink vannak, akkor a felső szempillasor belső háromnegyedétől vagy a felétől indítsuk el a szemhéjtust. Ennél a szemtípusnál kifejezetten kerüljük a vastag tusvonalat, mert az még inkább összenyomhatja a szemünket. Érdemes árnyékolni a külső, alsó szempilláink tövét, majd ahol találkozik az alsó és felső szempillánk, csak enyhén húzzuk tovább tusvonalunkat, ugyanis ennek a típusnak nem ajánlott nagyon túlhúzni azt. A rejtett szeműeknél igazán hangsúlyos hatást akkor érhetünk el, ha a szemhéj rálógó felső-külső sarok részét barna, matt szemhéjpúderrel mélyítjük. Végezetül a felső szempillánk tövét nagyon vékony, fekete vonallal dúsítsuk.

Bármely szemforma esetében megkoronázhatjuk sminkünket egy jól kiválasztott szempillaspirállal. A szempillák tövétől induljunk el, felfelé ívelve a pillákat, közben kicsit Z alakban mozgatva a spirál fejét, hogy a festék egyenletesen fogja be a pillák oldalát és teljes hosszát is.

A megemlített termékek:
• mark. Magix szemfestékalapozó: 1599 Ft
• AVON True szemkontúrceruza: 1398 Ft
• mark. The Big Dot folyékony szemhéjtus: 1699 Ft

TITKOS SMINKES TIPPEK A SZEMEDHEZ ILLŐ TUSVONALHOZ
5 (100%) 2 vote[s]

Kapcsolódó bejegyzések