Post Image

EGYEDI TIPTON KERETEK NESPRESSO KAPSZULÁKBÓL

Rúzs & Más / 2018-05-28

A Nespresso a kezdetek óta elkötelezett az újrahasznosítás iránt, így kávékapszulái a lefőzés után is értéket képviselnek. A Nespresso Magyarország büszke arra, hogy mára a használt kapszuláinak visszagyűjtését országosan, szinte teljes mértékben lehetővé teszi. Az összegyűjtött kapszulákat a cég által díjmentesen rendelkezésünkre bocsátott, újrahasznosított műanyagból készült tasakban gyűjthetjük, és leadhatjuk valamelyik Nespresso butikban vagy odaadhatjuk a futárnak, amikor átvesszük a kapszula rendelésünket. A visszagyűjtött kapszulák pedig szárítást, szétválasztást majd tisztítást követően új életre kelnek, akárcsak a kávézacc, amely tápláló komposztként segíti a növénytermesztést.
A kapszulákból nyert tiszta alumínum újrahasznosítására már eddig is nagyszerű együttműködések születtek, legutóbb a világhíres svájci bicska gyártójával. Ezúttal még izgalmasabb projekt került leleplezésre: a Nespresso kapszulák míves szemüvegkeretek formájában születtek újjá! 

A KAPSZULÁK ÚJ ÉLETE – EGYÜTTMŰKÖDÉS A TIPTON EYEWORKS

A Nespresso fontosnak tartotta, hogy egy olyan hazai céget válasszon partneréknek, amely nemcsak minőségi terméket hoz létre, de figyelmet fordít az újrahasznosításra is. A választás a mára már világszerte híressé vált, újrahasznosított anyagokból, kézzel készített szemüvegeket gyártó Tipton Eyeworks-re esett, melynek termékeiket kizárólag itthon, Magyarországon gyártják.

Tipton szemüvegkeret Nespresso kapszulák újrahasznosításával, rúzs és más

TIPTON INSPIRED BY NESPRESSO

A magyar Tipton Eyeworks designerei egy egyedi szemüvegkollekciót terveztek a Nespresso megbízásából, melyek újrahasznosított alumíniumból készültek. A szemüvegeket a Nespresso Kazaar, Dharkan, Roma és Livanto kapszulák inspirálták. Az exkluzív, egyedi tervezésű szemüvegkeretekből limitált mennyiség készült, amely kereskedelmi forgalomba nem kerül (de limitált ideig a Nespresso vásárlók megnyerhetik őket!).

Érdemes megnézni a filmet:

A Tipton kiemelkedő vevője a nagy szemüveggyűjtő Sir Elton John, aki egy alkalommal felvásárolta a cég teljes kollekcióját egy londoni boltban. Tipton szemüveget viselnek még olyan világhírű zenészek, mint Lenny Kravitz, Michael Madsen, FloRida, Tarantino, vagy éppen a U2 frontembere Bono is, és számos hazai híresség, többek között Alföldi Róbert és Till Attila.

Tipton szemüvegkeret Nespresso kapszulák újrahasznosításával, rúzs és más

MIÉRT ALUMÍNIUMBÓL KÉSZÜLNEK A KAPSZULÁK?

Amikor a Nespresso megalkotta az első kapszulába zárt, adagolt kávé koncepcióját, elsődleges szempont volt, hogy a kávé a lehető legfrissebb maradjon a lefőzés pillanatáig a kiváló ízélmény biztosítása érdekében. Így került kiválasztásra az alumínium, mely egy olyan anyag, ami tökéletesen védi a kávét fénytől és levegőtől, biztosítva az őrlemény frissességét. További előnye pedig, hogy korlátlan alkalommal újrahasznosítható. Az alumíniumkapszulák számos hazai termék alapanyagaként kerülnek újrahasznosításra.

Tudtad?
Az 1855. évi párizsi világkiállításon mutatták be a világ első 1 kg tömegű alumíniumtömbjét. Az ezüstösen csillogó fémdarabot „agyagezüstnek” nevezték, mivel agyagszerű ércből sikerült előállítani. Az alumínium ára akkoriban még az aranyéval vetekedett, így eleinte ékszereket készítettek belőle.

Tipton szemüvegkeret Nespresso kapszulák újrahasznosításával, rúzs és más

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések