A TERMÉSZETES EGYENSÚLY VÉDELME

Rúzs & Más / 2016-08-08

Testünk azon a területeit is ápolnunk kell, melyeket nem teszünk közszemlére. Ezzel nem csupán az általános jó közérzetet biztosítjuk magunk számára, hanem az esetleges egészségügyi komplikációkat is megelőzhetjük.
A test más részeihez hasonlóan az intim területeknek is megvan a maguk természetes egyensúlya, vagyis pH-értéke, amely mellett a „jó“ baktériumok is megélnek, a „rosszak“ pedig ellenőrzés alatt vannak. „Egy egészséges felnőtt nő hüvelyében ez az érték 4 és 5 között van. Ez savasabb, mint a bőr enyhén savas 5,5 pH-jú környezete“ – magyarázza Dr. Rixa Dippe, a Nivea laboratóriumának munkatársa. Ez a természetes egyensúly jótékonyan hat a „jó“ tejsavbaktériumokra és véd a fertőzésektől. Amikor azonban ez a természetes egyensúly megbomlik, elkezdenek szaporodni a nemkívánatos baktériumok. „Ez irritációt, viszketést, fájdalmat, kellemetlen szagokat, szokatlan váladékozást és olyan fertőzést okozhat, mint például a candida és a bakteriális hüvelygyulladás“ – figyelmeztet Dr. Rixa Dippe.

Jó hír, hogy az intim területek természetes egyensúlyát képesek vagyunk fenntartani. A sok módszerből íme a 3 legfontosabb, melyek garantálják a frissesség, a kényelem és a megnyugtató ápoltság érzését.

1. Használjunk megfelelő ph-értékű szappant
Az intim területek megfelelő ápolásához kifejleszett szappan tejsavat tartalmaz, amely biztosítja az ideális, enyhén savas pH-értéket és segíti a „jó“ baktériumokat. Nem tartalmaz parfümanyagot, nőgyógyászatilag és dermatológiailag tesztelt. Alkalmazzuk naponta egyszer az intim területeken, belső öblítés nem szükséges – elegendő csupán a külső részek lemosása.
Tippünk: Fresh vagy Sensitive intim mosakodógél, NIVEA, 250 ml, 1129 Ft

Nivea Intimo Fresh, intim mosakodógél

2. Viseljünk kényelmes fehérneműt, kerüld a szoros bugyikat
Az intim területekhez kapcsolódó kellemetlen érzéseket a nem megfelelő öltözködés és az illatosított mosószerek és öblítők is kiválthatják.

• Viseljünk jól szellőző, selyem vagy gyapjú fehérneműt.
• Aki hajlamos a fertőzésekre, gondolja át, nem lenne-e jobb száműzni a tangákat a fiókból. Mellőzésükkel gyakran a fertőzések is eltűnnek az életünkből.
• Kerüljük a szorosan tapadó bugyikat, amelyek meleg és nedves, a fertőzéseknek kedvező közeget teremtenek.
• Nyáron pedig ne hagyjuk magunkon hosszú ideig a vizes fürdőruhát.

Az intim területek fertőzését és gyulladását okozhatja ezen kívül még a rossz táplálkozás, némely gyógyszer, pl. antibiotikum szedése, és nem utolsó sorban a pszichikai stressz is.

3. Utazáskor intim törlőkendőt is tegyünk a táskába
Hogyan tudjuk elvégezni az intim tisztálkodást utazás közben? Praktikus megoldás az intim törlőkendő, amellyel naponta többször is nyugodtan felfrissíthetjük magunkat. A NIVEA most Mild és Fresh variációt is kínál, mindkettőt más-más természetes hatóanyaggal. Az utazás közbeni intim tisztálkodáshoz nem javasoljuk az egyébként igencsak népszerű kisbabáknak szánt törlőkendők használatát, mivel annak nem megfelelő a pH-értéke és a bakteriális egyensúlyhoz szükséges tejsavat sem tartalmazza.
Tippünk: Mild vagy Fresh intim törlőkendő, NIVEA, 20 db, 599 Ft

Nivea Intimo Mild intim törlőkendő érzékeny bőrre

Kapcsolódó bejegyzések