Post Image

TÉLI BŐRÁPOLÁSI TIPPEK ÉRZÉKENY BŐRRE

Rúzs & Más / 2023-11-17

Bőrünk a hideg beálltával egyik pillanatról a másikra szárazzá és érdessé válhat.  Megfelelően kiválasztott kozmetikumokkal azonban felvehetjük a harcot az érzékeny bőr tüneteivel, akár egy teljes bőrápolási rutint is kialakíthatunk azok megelőzése érdekében.

A bőr megannyi funkciót, feladatot lát el, amelyek közül az egyik legfontosabb a védelmi szerepe. Pajzsként ölel körül minket, megvédve a különböző külső agresszoroktól, megőrizve egészségünket, valamint jó közérzetünket. Ezen kulcsfontosságú védekező mechanizmusának egyik fő eleme az enyhén savas pH-érték, amelyet a bőr savköpenye hoz létre. A szennyezett levegő, a hőmérséklet-ingadozás és a durva hatású vegyi anyagok veszélyként leselkednek a pH-értékre, amely, ha az optimális tartományából elmozdul, azzal megbontja a természetes egyensúlyt bőrünkben. Ekkor a bőr nem tudja betölteni a védelmi funkcióját, ennek következtében kiszáradhat, érzékennyé válhat, valamint fogékonyabb lesz a különböző fertőzésekre, betegségekre.

Bőrünk optimális pH-értékének megőrzéséért folytatott harcban az Eucerin pH5 termékek legjobb barátainkká válhatnak, ugyanis a termékcsaládot kifejezetten a száraz, érzékeny bőr igényeinek megfelelően fejlesztették ki. Rendszeres használatuk során visszakaphatjuk bőrünk megfelelő pH-értékét, annak természetes védekezőképessége megerősödhet, így bőrünk ellenállóbb lesz a környezeti hatásokkal szemben. Ezenfelül a termékcsalád mosakodószereit, valamint testápolóit kombinálva egy szuper bőrápolási rutint is felépíthetünk érzékeny bőrünk számára.

Az Eucerin pH5 extra könnyű, intenzív gél-krémje könnyed textúrájának köszönhetően szinte beleolvad bőrünkbe. Egy pillanat alatt felszívódik, nem hagy ragacsos, zsíros érzetet bőrünkön, szinte azonnal hidratálja, megnyugtatja a száraz bőrt a hozzáadott dexpanthenolnak köszönhetően. Ezenfelül optimális pH-értékével helyreállítja a bőr természetes védelmét és csökkenti annak érzékenységét.

eucerin, ph5, szaraz bor, borapolas, testapolas, teli borapolas, irrotalt, erzekeny, ruzs es mas, borapolasi rutin

Szintén azonnali, illetve hosszant tartó hidratálást várhatunk az Eucerin pH5 öko-utántöltős intenzív testápolójától, amely segít helyreállítani a bőr optimális pH-értékét, valamint természetes védelmét. Emellett formulája 5% Dexpantehnolt tartalmaz, amely nemcsak hidratálja, hanem regenerálja is a bőrt, így azonnali enyhülést nyújt számára.

eucerin, ph5, szaraz bor, borapolas, testapolas, teli borapolas, irrotalt, erzekeny, ruzs es mas, borapolasi rutin

Arcunkra és testünkre is egyaránt kiváló választás lehet az Eucerin pH5 folyékony öko-utántöltős mosakodószere, amely enyhén habzó, szappanvegyületektől mentes formulájának köszönhetően ideális az irritált bőr ápolására is. Különösen gyengéden tisztítja meg bőrünket, miközben megóvja a kiszáradástól, még gyakori mosakodás esetén is. Használatát követően a bőr sima és lágy érzetű lesz, visszanyeri nyugalmát.

eucerin, ph5, szaraz bor, borapolas, testapolas, teli borapolas, irrotalt, erzekeny, ruzs es mas, borapolasi rutin

Az 53%-ban természetes olajat és dexpanthenolt tartalmazó Eucerin pH5 öko-utántöltős olajtusfürdő gyengéden tisztít, megvédi az érzékeny bőrt a kiszáradástól. Az ápoló hatású olajtusfürdő kíméli a bőr mikrobiomját, használatát követőn bőrünk sima, lágy érzetű lesz, és a pH-értéke stabilizálódik.

eucerin, ph5, szaraz bor, borapolas, testapolas, teli borapolas, irrotalt, erzekeny, ruzs es mas, borapolasi rutin

Az érzékeny bőr problémája mellett az Eucerin a klímaváltozással járó környezetvédelmi kihívásokat is a vállára vette, s a fenntarthatóbb jövő érdekében újragondolta a termékeinek előállítását, gyártását és csomagolását. A fenntarthatóság felé vezető útján nagy előrelépés volt, amikor sikerült az Eucerin pH5 termékcsaládjának a formuláit, csomagolást egyaránt továbbfejlesztenie. Ezáltal minden pH5 formula 100%-ban mikroműanyag-mentes, így a termékeik nemcsak a bőrhöz gyengédek, hanem a környezethez is. Átlátszó flakonjaik 99%-ban újrahasznosított PET-ből készülnek (kivéve a címkét és a kupakot), valamint 400 ml-es utántöltő tasakjai 65%-kal csökkentik a műanyagfelhasználást, így 41.2%-kal redukálja a CO2e-kibocsátást. Ezenfelül a termékcsaládban a 100%-ban klímasemlegesített utántöltőket és RPET flakonokat is megtalálhatjuk.

 

Eucerin pH5 extra könnyű, intenzív gél-krém

 • Ultrakönnyű textúrájú, gyorsan beszívódik ragacsos érzet nélkül
 • Azonnal hidratálja a bőrt
 • Helyreállítja a bőr természetes védelmét, csökkenti érzékenységét
 • Nem mitesszerképző

Ajánlott fogyasztói ár: 6 599 Ft

 

Eucerin pH5 Intenzív testápoló, öko- utántöltő

 • Azonnali és hosszan tartó hidratálást biztosít
 • Helyreállítja a bőr pH-értékét
 • 5% Dexpanthenolt tartalmazó formulája hidratálja, regenerálja és nyugtatja a bőrt

 Ajánlott fogyasztói ár: 6 999 Ft

 

Eucerin pH5 Folyékony mosakodószer, öko-utántöltő

 • Enyhén habzó, alkáli szappanvegyületektől mentes
 • Gyengéden tisztít
 • pH Balance Systemmel segít fenntartani a bőr ideális pH-értékét
 • Ideális szénanáthával küzdők számára is

 Ajánlott fogyasztói ár: 6 999 Ft

 

 Eucerin pH5 Olajtusfürdő öko-utántöltő

 • Optimális pH-értékével óvja a bőr természetes védelmét
 • Megőrzi a bőr rugalmasságát
 • Lágyan tisztítja és nyugtatja bőrt
 • Természetes olajokban gazdag
 • Kíméli a bőr mikrobiomját

 Ajánlott fogyasztói ár: 5 999 Ft

 

Az Eucerin® termékeket keresd a partnerpatikákban!

Kapcsolódó bejegyzések