Post Image

TÉLI BŐRÁPOLÁS BIOKOZMETIKUMOKKAL

Rúzs & Más / 2021-12-15

Az egészségtudatosság terjedésével párhuzamosan egyre többen keresik a természetes hatóanyagokkal készült kozmetikumokat, melyek a téli hónapokban hatványozottan fontos szerepet töltenek be bőrünk egyensúlyának fenntartásában. Dr. Gyovai Viola okleveles biológus, a Magyar Tudományos Akadémia kanditátusa arról beszélt, ilyenkor a hűvösebb, szeles időjárás miatt jelentősebb a vízvesztés a bőrben, ami kellemetlen tüneteket okozhat. Mint mondta, a biokozmetikumok használata mellett fontos az egészséges táplálkozásra és a vitaminpótlásra is kiemelt figyelmet fordítani ebben az időszakban.

biola, dr ganolife, dr.gyovai imola, demeter, everyoung, naturissimo, bio, termeszetes, novenyi, borapolas, magyar, magyar marka, hazai, ruzs es mas

                 A Naturissimo bio termékek gyengéden óvják a bőrt

Téli bőrproblémák és megelőzésük

A megváltozott időjárási körülmények télen a szervezetünket is megviselhetik. A légszennyezettség, az alacsony hőmérséklet, a hűvös szeleknek való állandó kitettség a bőr normálisan funkcionáló rétegét is kikezdi, az antioxidánsok elhasználódnak, emiatt sokaknál jelentkezik a kiszáradt, vízhiányos bőr.

Dr. Gyovai Viola, a BIOLA biokozmetikumok cégalapító ügyvezetője arról beszélt, nemtől és korosztálytól is függ, hogyan érdemes a bőrtisztítást végezni télen. „A kamaszoknak nagyon gyakran alkoholos termékeket ajánlanak zsíros bőrre, ami egyáltalán nem előnyös, mert az a normál bőranyagcserével nem kompatibilis, „kiszolgáltatottabbá”, támadhatóvá teszi a felső rétegeket. Főleg úgy, hogy télen egyébként is szárazabb jellemzően mindenkinek a bőre, és ezzel csak fokozzuk a folyamatot”  Az okleveles biológus szerint a tiniknek inkább a bőr védekezőképességét támogató, a bőrt kevésbé drasztikusan zsírtalanító termékeket kellene választaniuk, melyek kamillát, bíbor kasvirágot, esetleg édesgyökeret tartalmaznak, hiszen ezek jótékony hatásai kivétel nélkül bizonyítottak.

biola, dr ganolife, dr.gyovai imola, demeter, everyoung, naturissimo, bio, termeszetes, novenyi, borapolas, magyar, magyar marka, hazai, ruzs es mas

A Dr.Ganolife termékcsalád hatóanyaga “az örök fiatalság gombája”, a ganoderma

Zsírhiány, szakállgyulladás, hajhullás

Az érettebb bőr annyira zsír- és vízhiányossá tud válni, hogy azt leginkább biológiailag aktív, természetes növényi olajokkal és hidratáló növényi eredetű hatóanyagokkal lehet ellensúlyozni. A szakember azt is tanácsolja, hogy a különböző arctejek mellé bioaktív növényi olajokat tartalmazó, antioxidánsokban gazdag nappali és éjjeli arcápolót egyaránt használunk, mert azzal támogatjuk a bőr vízmegtartó képességét.

„A férfiaknak gondolniuk kell arra, hogy a borotválkozással irritálhatóbbá teszik a bőrt, és a téli időszakban még erősebben jelentkezhet a szakállgyulladást. Ezt gyulladáscsökkentő hatásukról ismert gyógynövény kivonatokat, és bőrtápláló növényi olajokat is tartalmazó teafa-, eukaliptusz illóolaját tartalmazó bőrápolószerrel lehet kezelni, mert nyugtatja a bőrt. Ami pedig a télen felerősödő hajhullást illeti, érdemes olyan sampont választani, amely segíti a hajhagymák körüli vitálisabb anyagcserét és nem túl erősen zsírtalanítja a fejbőrt.” – magyarázta.

Ezért jó a bio

A magyar BIOLA cégalapító ügyvezetője felhívta rá a figyelmet, érdemes biokozmetikumokat választani, melyek a bőr anyagcseréjét harmonikusan támogatják, táplálják, mérséklik a test szintetikus vegyi anyagokkal történő terhelését azáltal, hogy a természetes, egészséges életmód fontos részét képezik az élelmiszerek és a testmozgás mellett. Sokféle szempontból érdemes magyar bio élelmiszereket fogyasztani, mint ahogy a cége is fontosnak tartja, hogy minél több bio- és biodinamikus növényi hatóanyagot vásároljon fel a magyar biogazdáktól.

biola, dr ganolife, dr.gyovai imola, demeter, everyoung, naturissimo, bio, termeszetes, novenyi, borapolas, magyar, magyar marka, hazai, ruzs es mas

A demeter márka Everyoung kozmetikumai anti-aging hatásúak

Dr. Gyovai Viola szerint fontos a bioaktív olajokban pl. ligetszépe- és tökmagolajban, antioxidánsokban pl. gránátalma-, áfonya-, kivi-, narancs-, aronialében gazdag termékeket fogyasztani a „bőrerősítés”, bőrtáplálás szempontjából. Azt is ajánlotta, mindenki figyeljen arra is, hogy olyan parfümöt használjon, amiben lehetőleg kevés allergén legyen, vagy ne legyen egyáltalán, de igaz ez a kézápolókra is, hiszen télen a berepedezés, sok fertőtlenítős kézmosás miatt gyakrabban használjuk ezeket a termékeket.

Kapcsolódó bejegyzések