Post Image

TALÁLKOZÁSOM TESTKÖZELBŐL A BOWEN KEZELÉSSEL

Rúzs & Más / 2020-01-27

A Bowen kezeléssel először egy hideg téli estén találkoztam egy XVI. kerületi teniszpálya sötét parkolójában.
Kisfiam már hosszú ideje kínlódott a jobb vállával, amikor kiderült, hogy egyik tenisztársának édesanyja a Bowen technika szakértője. Fogalmam sem volt mi az, de mindegy is volt, csak segítsen.

A szakértő még nagykabátban és sapkában is apró volt és törékeny, alig érte fel a fiam vállát, de annál határozottabban kapta el a karját, ide-oda húzogatta, „nagy levegőt – kifúj!” – ismételte – miközben a kezével „nyomkodta” a hátát. 10 perc múlva bejelentette: „Most már jobb lesz, de gyertek el a Gaba Medical Centerbe, ahol megkezelem rendesen”. Sokat nem reméltem, de mivel gyermekem fájdalma csökkenni kezdett, újra felkerestük Unyi Tamarát. Érdeklődéssel néztem végig a szokatlan kezelést, Tamara pedig közben elmesélte, hogy a Bowen technika az egyetlen alternatív módszer Ausztráliában, amit az állami kórházakban is elismernek és alkalmaznak. Magyarországon csak kevesen alkalmazzák ezt a módszert, mivel a kezelés elsajátítása rendkívül hosszadalmas és költséges. Tamara sérült gyerekek mozgásfejlesztésével foglalkozik és emellett a legkülönfélébb problémákat kezeli a Bowen technikával, ami kizárólagos és kiegészítő kezelésként is alkalmazható más gyógyászati kezelések mellett.

bowen, unyi tamara, gaba medical, kezelés, terápia, alternatív, alternatív kezelés, terapeuta, technika, fájdalom, fájdalomcsillapítás, holisztikus, rúzs és más, tammy műhelye

De mi is történik a kezelés során?

„Gyere, most téged is megkezellek egy kicsit!” –szólított fel Tamara, miután elkészült a fiammal. Felfeküdtem a masszázságyra, de ami következett az nem masszázs volt és nem is akupresszúra – valójában semmihez sem hasonlított. Kezelőm bizonyos pontokon finoman elhúzta a bőrömet az alatta lévő kötőszövettel együtt és máris haladt tovább egy másik pontra. Alig éreztem valamit. Próbáltam megfejteni, de nem sikerült. Néha felültetett, nagy levegőt kellet vennem és megállapítást nyert, hogy a nyakam egy hátamban lévő feszültséggóc miatt fáj. A fogások annyira gyengédek, hogy alig hittem el: tényleg használ. „Holnapra fel fog erősödni a fájdalom, utána jobb lesz. Igyál sokat!”, bocsátott utamra Tamara. Igaza lett – másnap jobban fájt, ám azután hirtelen mintha elfújták volna: a makacs fájdalom úgy tűnt el, mintha soha nem is lett volna! Ha nem velem történik, el sem hiszem. Kezdett komolyan érdekelni, mi is ez az egész!

A Bowen technika rövid története

Thomas Ambrose Bowen az 50-es években fejlesztette ki egyedülálló kezelési módszerét az ausztráliai Geelong-ban. Ennek a dinamikus izom- és kötőszöveti technikának a lényege, hogy az alkalmazó meghatározott pontokban ingereket gerjeszt az idegrendszer számára, majd hagyja, hogy a test elvégezze a további öngyógyító munkát. Tom Bowent embertársai fájdalmának enyhítéséhez a második világháborúban szerzett élményei vezették. Pályája során évente 10 000-nél is több páciens kezelt 88%-os hatékonysággal! A Bowen Technika rendkívüli hatást fejt ki a kötőszövetekre. A faszciákban (kötőszövetekben) keletkezett letapadásokat, keményedéseket hatékonyan oldja, ezzel helyreállítva a szövetek átjárhatóságát. Az anyagcsere folyamatok és a nyirokkeringés helyreállításával a zavart okozó káros anyagok illetve méreganyagok kiválasztódnak és kiürülnek a szervezetből. Mindez igen gyorsan történik, már egyetlen kezelés meglepően eredményes. A Bowen technika nemcsak a szervrendszereket és a vázrendszert kezeli, de a szervezet minden rendszerére hatással van. Alkalmazása által a szervezet újrakalibrálja önmagát.

bowen, unyi tamara, gaba medical, kezelés, terápia, alternatív, alternatív kezelés, terapeuta, technika, fájdalom, fájdalomcsillapítás, holisztikus, rúzs és más, tammy műhelye

Mire használható a Bowen technika?

Az egyszerű és könnyen alkalmazható fogások hatékony segítséget jelentenek a nagyon érzékeny és súlyos állapotok kezelésében, például operációk utáni rehabilitáció vagy mozgáskorlátozottság esetében. Nemcsak belgyógyászati, ortopédiai , sebészeti és idegrendszeri problémákra, de pszichoszomatikus panaszok esetén, a terhes- és csecsemőgondozásban, illetve a szülészet területén is sikerrel alkalmazzák. Tamara rengeteg sikertörténettel büszkélkedhetne, ha dicsekvős lenne. De nem az és ideje sem volna rá, annyian várják tőle a gyorsan ható segítséget.

bowen, unyi tamara, gaba medical, kezelés, terápia, alternatív, alternatív kezelés, terapeuta, technika, fájdalom, fájdalomcsillapítás, holisztikus, rúzs és más, tammy műhelye

Forrás és további érdekes cikkek: elle.hu

Kapcsolódó bejegyzések