Post Image

SZERETNÉL MOCHI BŐRT? VALÓSZÍNŰLEG IGEN!

Rúzs & Más / 2020-04-16

Ha a K-Beauty ideális végeredménye, a glass skin (üveg bőr) érdekében nem voltunk hajlandók behódolni a 9-10 lépésből álló koreai arcápolási rutinnak, az új J-Beauty trend Mochi bőre talán könnyebben kap egy esélyt.  De miről is van szó?

Lépj be a Mochi világába

Bizonyára sokan találkoztatok már Mochi-val, a tradícionális japán desszerttel. Ha mégsem, mutatjuk miről is van szó: rizslisztből, kókusztejből és porcukorból gyúrt, töltött vagy töltetlen, keményítőben meghempergetett gombóckák. És mi köze a Mochi-nak a bőrhöz? A jó Mochi többször átgyúrt és megpüfölt tésztája ruganyos és tömör, a felülete a keményítőnek köszönhetően bársonyos.

moshi, moshi skin, hidratálás, j-beauty, japán, bőr, bőrápolás, hidratáló rétegezése, bőrápolási rutin, rúzs és más

Legyen a bőrünk ruganyos, és telt mint a kis rizsgombócok

Az új japán trend tehát a makulátlan felszínű, zárt pórusú, természetesen ragyogó, ruganyos és tömör bőrről szól. Ha a glass-skin a fényes és harmatos hatású bőrről szólt, a Mochi skin-t a puha és bársonyos bőrfelszín és a ruganyos, 3D textúra jellemzi. Természetesen mindannyian azt szeretnénk, ha a bőrünk olyan lenne, mint ezé a lányé:

moshi, moshi skin, hidratálás, j-beauty, japán, bőr, bőrápolás, hidratáló rétegezése, bőrápolási rutin, rúzs és más

Szóval, hogy is tudjuk elérni a J-Beauty szerinti legkívánatosabb bőr állapotot? Semmiképp nem tömeges Mochi fogyasztással! A kívánatosan feltöltött bőr titka a hidratáló arcápolók többszörös rétegzése, de a lehető legkevesebb féle terméket használva. A reggeli rutin így a lehető legegyszerűbbé válik!

Így kell ezt csinálni!

Kezdjük dupla tisztítással reggel és este (először bőrtisztító olajat vagy balzsamot utána habzó tisztítót használva, ami a smink maradéktalan eltávolítására és a bőr alapos letisztítására), majd egy hidratáló emulzió, szérum vagy könnyű hidratáló következik, végezetül SPF tartalmú krém. Viszont: a hidratálót addig rétegezzük, amíg a bőrünk felveszi: rétegenként hagyjunk 1-2 percet a felszívódásra, majd folytassuk. Mindehhez kétnaponta alkalmazzunk hidratáló maszkot és a Mochi bőr lesz a jutalmunk!

A bőrradírozás tényleg elmarad? Igen, mivel a J-beauty a fizikai peelingeket túlzottan drasztikusnak tartja, mivel mikro-sérüléseket okozhanak a bőrön. Marad a gyengéd módszer: a jól bevált dupla tisztítás és a hidratálók rétegezése, mint a kortalan ragyogáshoz, porcelán bőrhöz vezető út.

Kapcsolódó bejegyzések