Gasztrokalandok a Dél-Dunántúlon I.
Hatalmas pelyhekben, kitartóan hullott a hó, a hírek egész nap hófúvásokról, hótorlaszokról, forgalmi akadályokról szóltak. Ám ha az újságíró jó témát szagol, még az ítéletidő sem tarthatja vissza. Hát még, ha olyan ígéretes gasztronómiai kalandok várják, mint bennünket. Leutaztunk hát Baranyába és egy csöppet sem bántuk meg! A valószerűtlenül havas táj lenyűgözött: a Dunántúli-dombságot még sosem láttam ilyen szépnek. A széltől gomolygó hóból elénk táruló Tenkes csárda úgy várt bennünket a domb tetején, akár egy menedékház. A térdig érő hóban átvágtunk a parkolón és egyenest a hatalmas hívogató kandalló padkáján landoltunk. A séf, Koncz Thomas, mielőtt megvetette lábát a Tenkes hegyen, messze túl a határainkon szerzett tapasztalatokat.
Tovább