Post Image

SZARVASGOMBÁS ÉS PISZTÁCIÁS CHOCOME DESSZERTEK ÉRKEZTEK

Rúzs & Más / 2023-09-18

A világ legnagyobb gasztronómiai díjait magáénak tudó chocoMe csokoládé manufaktúra ismét ellenállhatatlan újdonságokkal hódítja meg a gourmet-élvezetek rajongóit az őszi szezonban. A különleges aromák és fűszerezés harmóniája a négy égtáj legjobb alapanyagainak felhasználásával, Mészáros Gábor tulajdonos elkötelezett, legmagasabb minőségre való törekvésével áll össze. A különleges ízkombinációk mellett a letisztult csokoládé-ízélmény híveire is gondolt, akik a hozzáadott cukrot nem tartalmazó finomságok mellett teszik le a voksukat.

Az ősz sztárjai: szarvasgomba-mandula kombináció és pisztáciagianduja

chocoMe Raffinée – Szarvasgombás Valencia mandula 53%-os tejcsokoládéval

Chocome, pisztacia, szarvasgomba, ruzs es mas, gasztro, desszert, csokolade, magyar marka, carre, raffinee

Autentikus finomság, mély szarvasgomba íz, amely tökéletes kombinációt alkot a Valencia mandulával és a kivételesen magas kakaótartalmú tejcsokoládéval, mely a Bahia régióból származó brazil kakaóbabokból készült.
Ebben a Raffinée-ben két egészen különleges alapanyag találkozik. A blansírozott valenciai mandula ugyanis – tökéletesen roppanós állaga és karakteres íze miatt – az egyik legértékesebb fajtája a manduláknak. Erre a pörkölt mandulára kerül fel a szarvasgomba. A Chocome által használt Aestivum (nyári) szarvasgomba igazi gasztronómiai exkluzivitás, amit leginkább fűszerezéshez használnak. Rendkívüli aromája miatt fontos a mértékletesség, ám megfelelő mennyiségben használva fantasztikus ízkombinációk hozhatók létre.
A szarvasgombás pörkölt mandulát a Valrhona legújabb tejcsokoládéjával drazsírozzák, amelyről szintén ódákat lehet – és érdemes is – zengeni. A brazil kakaó, a francia tej és a madagaszkári vanília kombinációjának köszönhetően ez a csokoládé egy kontinenseken
átívelő élmény: enyhén kesernyés, erőteljes kakaós ízzel, mégis édesen lágy tejességgel rendelkezik. Az egyik legkiemelkedőbb kakaótartalommal rendelkező tejcsokoládé (53%) ízkavalkádja a brazil esőerdők egzotikus élményeit hozza el számunkra.

chocoMe CARRÉ – Pisztácia gianduja 

Chocome, pisztacia, szarvasgomba, ruzs es mas, gasztro, desszert, csokolade, magyar marka, carre, raffinee

Szicília szigetéről származó pörkölt, 100%-os pisztáciamasszából és madagaszkári kakaóbabokból készült 64%-os étcsokoládé találkozása. Az 50 fokra felmelegített pisztácia pasztát és az étcsokoládé masszát alaposan összekeverik, hogy tökéletes emulziót alkossanak. Ezt követően temperálják, és öntőformába töltik, megalkotva a pisztácia gianduját.
A Valrhona Manjari étcsokoládéja kizárólag egy ritka, madagaszkári kakaóbabból készül, amelynek friss, savanyú, erős illatú, piros gyümölcsös ízjegyei vannak. Ez az étcsokoládé magában is egy igazi utazás Madagaszkárra, azaz más néven az „illatos szigetre”, ahol ezek a csodálatos kakaófák, ízletes gyümölcsök és mesés fűszerek teremnek.

Itt azonban még nem állunk meg, ugyanis az ezzel a csokoládéval kevert, szicíliai pisztácia a világ egyik legkiválóbb fajtája. Kisebb, édesebb és gazdagabb, mint a hagyományos pisztácia, ezért „Szicília zöld aranyaként” is emlegetik ezt a keleti parton szüretelt magot, amely azonnal felismerhető élénk színéről. Ízében édes, sós és földes jegyeket is fellelhetünk, mivel ez a típus a száraz termelés miatt több olajat tart vissza, mint hagyományos társai.

chocoMe Petit 9 – Falatnyi tejcsokoládé lapocskák Piemonte-i mogyoró praliné és Etióp Harrar kávé töltelékkel

Chocome, pisztacia, szarvasgomba, ruzs es mas, gasztro, desszert, csokolade, magyar marka, carre, raffinee

Az eredetvédett Piemonte-i mogyorószemekből készített mogyorópaszta tisztább mogyoró ízzel nem is rendelkezhetne. A töltelékbe tökéletesen pörkölt Etióp Harrar típusú, apróra őrölt kávét kevertek, melynek tökéletes védelmet ad a tejcsokoládé korpusz.

chocoMe Petit 9 – Falatnyi étcsokoládé lapocskák mangó töltelékkel

Chocome, pisztacia, szarvasgomba, ruzs es mas, gasztro, desszert, csokolade, magyar marka, carre, raffinee

A trópusi mangó ízét fagyasztott Alphonso mangó gyümölcspürével és liofilizált mangóval együttesen csempészték az étcsokoládé burok belsejébe.

Boros csokoládék Carré méretben

Chocome, pisztacia, szarvasgomba, ruzs es mas, gasztro, desszert, csokolade, magyar marka, carre, raffinee

Chocome, pisztacia, szarvasgomba, ruzs es mas, gasztro, desszert, csokolade, magyar marka, carre, raffinee

Sommelier bevonásával a kifejezetten borokhoz készített táblás csokoládék ezúttal a 100 grammos változat mellett 50 grammos kiszerelésben (Carré méretben) is elérhetőek.

Chocome, pisztacia, szarvasgomba, ruzs es mas, gasztro, desszert, csokolade, magyar marka, carre, raffinee

Chocome, pisztacia, szarvasgomba, ruzs es mas, gasztro, desszert, csokolade, magyar marka, carre, raffinee

Feltét nélküli NS táblás csokoládé
A cukormentes csokoládé ezúttal feltét nélküli verzióban is elérhető lesz.

A hosszú, forró nyár utáni első hűvösebb napokban, a csokoládé rajongóknak tehát ismét exkluzív gasztronómiai élményben lesz részük. A chocoMe megszállott kreativitásának tényleg semmi sem szabhat határt!

A chocoMe újdonságai az alábbi linken érhetőek el:
https://chocome.hu/products/ujdonsagok

Kapcsolódó bejegyzések