Post Image

SZAKÉRTŐ BŐRÁPOLÁS A VÁLTOZÓKOR IDEJÉRE

Rúzs & Más / 2021-10-04

A menopauza a nők életének 1/3-át teszi ki. Minden évben 25 millió nő lép a változókorba és 2025-re 1,2 milliárd változókor után álló nő lesz világszerte. Ez a természetes folyamat átlagosan 51 éves kor körül következik be. Még mindig tabutéma? A társadalom változik, a gondolkodásmódunk és az életmódunk is átalakul. Ideje, hogy a változókort se dramatizáljuk túl! A pubertáshoz hasonlóan a menopauza is a hormonális változások időszaka. Új szakaszt jelent a nők életében, olyan életkorban, amikor a nők még mindig tele vannak energiával.

Az átalakulás fokozatos, két lépcsőben következik be:

A peri-menopauza idején jelentkeznek az első hormonális változások. Ezt az időszakot rendellenes menstruációs ciklus jellemzi és lehetnek mind fizikai (hőhullámok, öregedő bőr, a hajnövekedés változása, súlygyarapodás stb.), mind pedig pszichológiai hatásai (hangulatingadozások, álmatlanság, stb.) is.

– Ezután következik a poszt-menopauza, azaz a változókor utáni időszak, ami akkor köszönt be, amikor a menstruációs ciklus több mint egy teljes éve megszűnt. Egyes tünetek csökkennek vagy fokozatosan eltűnnek (hőhullámok, hangulatingadozások…), míg mások felerősödnek (a bőr öregedésének jelei, csontritkulás …).

A változókorban a hormonális ingadozások mély változásokat idéznek elő a bőrben, a bőröregedés látható jelei felgyorsulnak. Az ösztrogén csökkenése következtében a faggyútermelés redukálódik és az epidermisz elvékonyodik, ami megváltoztatja a védőfunkció minőségét. A természetes antioxidáns védelem csökken, a kollagén, az elasztin és a hialuronsav szintézise lelassul. Ezek következményei pedig láthatóvá válnak: a bőr szárazabb, vékonyabb, veszít tónusából és feszességéből, illetve a ráncok egyre hangsúlyosabbá válnak és öregségi foltok jelennek meg rajta.

A Vichy megoldása

A bőrgyógyászokkal és nőgyógyászokkal együttműködésben, a változókor területén szerzett szakértelmének köszönhetően a Vichy teljes dermokozmetikai programokat dolgozott ki.

vichy, neovadiol, menopauza, peri-menopauza, poszt menopauza, 5bi-szerum, serum, ruzsesmas

NEOVADIOL MENO 5 BI-SZÉRUM 

Az újdonság 5 bőrmechanizmust támogat a változókorban, ezek a ráncok, megereszkedés, öregségi foltok, ragyogásvesztés és szárazság. Finom illatú, kétfázisú textúrája igazi formulációs bravúr: a vizes fázis optimálisan koncentrált, a bőrgyógyászatban is használt hatóanyagokból áll: proxylane, cassia kivonat, B3-, Cg-vitaminok, glikolsav és vulkanikus eredetű Vichy termálvíz. Az olajos fázis E-vitaminnal és omega 6-9 lett gazdagítva a bőr kényelemérzetéért és rugalmasságáért felvitelkor. Klinikailag bizonyított eredményekkel, érzékeny bőrön tesztelve.

A Neovadiol Meno 5Bi-szérum arcra és nyakra nappali és éjszakai használatra a változókor első szakaszától a változókor utánig javasolt, a halványsárga Neovadiol Bőrtömőrítő-feszesítő krémmel párban a peri-menopauzában, és az élénksárga Neovadiol Tápláló, megereszkedés elleni krémmel a poszt-menopauza idejére.

A Vichy Neovadiol arcápolói fenntarthatóan és felelősen előállított és gyártott összetevőkből készülnek és környezetbarát csomagolásokban kerülnek a polcokra. 

rúzs és más tipp, rúzs és más, tipp

A Vichy elindítja a SKINCONSULT AI MENOCOACH programot: egy 4 hetes on-line coaching programot, amellyel Ön is sokat megtudhat a változókorról és szakértői tanácsokat kaphat, hogy jól érezze magát a testében. Nőgyógyászok, bőrgyógyászok, kozmetikusok és táplálkozási szakértők dolgoztak együtt a Vichyvel egy olyan átfogó program kidolgozásának érdekében, amely a bőrápolással, a táplálkozással, masszázsokkal és a jó közérzettel kapcsolatos tanácsokat ad, amelyek elengedhetetlenek a változókoron való kiegyensúlyozott áthaladáshoz. Mivel a változókor minden szakaszának sajátos igényei vannak, 2 típusú coachingot kínálnak:

1.MENOCOACH a változókor előttre már az első jelektől kezdődően.
2.MENOCOACH a változókor utánra.

Kapcsolódó bejegyzések