Post Image

SPIRÁLOZZ, MINT A PROFIK! – SZEMPILLASPIRÁL MESTERKURZUS

Rúzs & Más / 2023-09-12

Habár a tökéletes szempillafestés alapfeltétele a megfelelő szempillaspirál kiválasztása, aszerint hogy leginkább hosszabb, dúsabb vagy szebben ívelt pillákra, esetleg vízálló sminkre vágyunk-e, a festék felvitelének módja legalább ugyanilyen fontos. Annak ellenére, hogy ránézésre egyszerű mozdulatnak tűnhet, a valóságban ennek is megvan a technikája, amelyet érdemes elsajátítanunk, ha tényleg hibátlan szempillafestésre vágyunk. Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője 10+1 hasznos tippet és trükköt árult el nekünk erről az egyszerűnek tűnő mozdulatról, amelyek alapjaiban változtathatják meg a szempillafestésről kialakult elképzeléseinket.
„Sminkelés során a kedvenc pillanatom, amikor a modellre felkerül a szempillaspirál. Ilyenkor minden smink életre kel, a szemek kinyílnak, a tekintet egyszerre sugárzóvá és élénkké válik. Éppen ezért gondolom nagyon fontosnak, hogy mindig elegendő időt szánjunk a szempillák festésére és megfelelő előkészítésére is, ne kapkodjuk el a mozdulatokat és legyünk precízek” – mesélte Károlyfi Edit.
A számunkra legideálisabb formulájú és kialakítású szempillaspirál megtalálása után, a következő 10+1 tanácsot érdemes még megfogadnunk, hogy igazán tökéletes pillákat varázsolhassunk magunknak:

1. Kezdjük tiszta lappal! Spirálunkat mindig tiszta pillákra vigyük fel, ne kenjük újra korábban kifestett pilláinkat, hiszen ez nagyon könnyen a szálak összetapadásához és a spirál csomósodásához vezethet.
2. Használjunk szempillaprimert! Ahogy bőrünkön alapozónk felvitele előtt, úgy szempillánk tekintetében is érdemes lehet primert használnunk, amely előkészíti pilláinkat, így látványosabbá és tartósabbá teheti szempillafestésünket. Károlyfi Edit kedvence az Avon Lash Supreme szempillaprimer, amely ápoló hatású keratinnal és ricinusolajjal vastagabb, dúsabb és hosszabb külsőt kölcsönöz pilláinknak.

avon, spiral, szempilla, szempillaspiral, szempillagondorito, sminktipp, smink, mesterkurzus, sminkes, ruzs es mas

3. Használjunk szempillagöndörítőt! Ha szeretnénk, hogy pillánk extra göndör legyen, a primer után és a szempillaspirál felvitele előtt, használjunk szempillagöndörítőt, amely segít tartósan felfelé ívelő formát adni még az egyenesen álló pilláknak is.

avon, spiral, szempilla, szempillaspiral, szempillagondorito, sminktipp, smink, mesterkurzus, sminkes, ruzs es mas

4. A spirálozás az utolsó lépés legyen! Fontos, hogy szemsminkünk elkészítésének mindig utolsó lépése legyen szempilláink festése, hiszen a szemhéjfestékek felvitele, a szemceruza vagy szemhéjtus használata során könnyen egymáshoz nyomhatjuk szempillaszálainkat,
amelyek a spiráltól összetapadhatnak, összecsomósodhatnak.
5. Ne pumpáljuk a szempillaspirált! Népszerű, de nagyon rossz szokás a szempillaspirál pumpálása. Igyekezzünk megállni, hogy szempillaspirálunk keféjét ki-be húzgáljuk a tubusából, hiszen ez a festék gyorsabb beszáradásához vezet, ehelyett inkább forgassuk
meg a kefét miközben kihúzzuk tubusából, hogy elegendő festéket vegyen fel.
6. Töröljük le a felesleget! Ha a spirálunk keféje túl sok festéket vesz fel, könnyen összecsomósodhat szempillánk. Egy tiszta zsebkendővel letörölhetjük a keféről a felesleges festéket, így elkerülhetjük a szálak összetapadását.
7. Pillánk teljes felületét fessük be! Sokan esünk abba a hibába, hogy nem egészen szempillatövünknél kezdjük a spirálozást, pedig így lehet igazán látványosan megemelni pilláinkat. Helyezzük arcunk alá kézi tükrünket, hogy jól láthassuk hol kezdődnek pilláink, és hosszanti mozdulattal fessük be pilláinkat a tövektől kezdve egészen a legvégükig, így növelhetjük hosszukat is.
8. Dolgozzunk cikk-cakk mozdulatokkal! Érdemes cikk-cakk mozdulattal haladnunk a szempillatövektől egészen a végekig, hiszen így a szempillák oldalát is befesthetjük, ami dúsabb hatást kölcsönöz, valamint pilláink szétválasztását is biztosítja.
9. Forgassuk a spirált! A cikk-cakk mozdulattal egyidőben érdemes a szempillaspirál keféjét kissé forgatnunk is. Az ívelt, félkör mozdulattal göndöríthetjük pilláink teljes hosszát és megemelhetjük szempillatövünket.
10. Ne várjunk két réteg között! Tévhit, hogy a szempillaspirál második rétegét az első réteg megszáradását követően kell felvinni. Ha száradás után festjük újra pilláinkat, sok esetben túl sok festék ragad meg és összetapadnak pilláink. Az első réteg felvitele után azonnal vigyük fel a következő rétegeket a dúsabb és definiáltabb végeredmény érdekében. Az Avon Exxtravert Extreme Volume szempillaspirál selyemszerű rostszálakat tartalmazó formulájának köszönhetően hibátlanul építhető és dupla volument kölcsönöz minden réteg felvitelével.

+1 Ne aggódjunk, ha hibázunk, csak várjuk meg, hogy megszáradjon! Ha a számunkra legtökéletesebb spirállal dolgozunk és minden tippet betartunk, akkor is előfordulhat, hogy hibázunk. Spirálunk könnyen elmaszatolódhat felvitel közben, a kefe vagy pilláink összekenhetik szemhéjunkat. Nagyon fontos, hogy ilyenkor ne essünk pánikba, és ne kezdjük el ujjunkkal törölgetni a friss festéket, így téve tönkre szemsminkünket és okozva még nagyobb galibát. A festék megszáradása után egy tiszta fültisztító pálcika segítségével egyszerűen letörölhetjük a foltot anélkül, hogy elkennénk, vagy tönkretennénk sminkünket.

avon, spiral, szempilla, szempillaspiral, szempillagondorito, sminktipp, smink, mesterkurzus, sminkes, ruzs es mas

Az anyaghoz kapcsolódó termékek:
• Avon Lash Supreme szempillaprimer 1699 Ft
• Avon Rózsaarany szempillagöndörítő 1499 Ft
• Avon Exxtravert Extreme Volume szempillaspirál 2999 Ft

Kapcsolódó bejegyzések