Post Image

RAGYOGD TÚL AZ ÉJSZAKA FÉNYEIT SZÍNARANY SMINKKEL

Rúzs & Más / 2020-01-10

Egyetlen szín sem hordoz annyi ragyogást és varázst, mint az arany. Meleg fénye ünnepélyes hangulatot teremt akár a lakást dekoráljuk vele, akár sajátmagunkat. Ünnepi alkalmakra, bulikra, éjszakai szórakozóhelyekre az idei partiszezon kötelező kelléke az arany smink! Azonban a szemhéjról lepergő és a legváratlanabb helyeken felbukkanó arany csillámok mindenképp elkerülendők – tippjeink segítenek a 24 karátos smink elkészítésében!

https://www.instagram.com/p/BmdxlpLgB8K/

 

A tökéletes szemsmink aranyszabályai

Mindegy, hogy csak egy leheletnyi csillámot szeretnénk vagy hangsúlyos mega-ragyogást, ügyeljünk a csillámok helyes felvitelére.
1. Kezdjük a szemekkel!
Ha a csillámpor mellett döntünk, a smink első lépése a szemhéj legyen, csak utána sminkeljük az arc többi részét. Így az orcákra lepergő glittert egyszerűen eltávolíthatjuk egy széles ecset segítségével és megkíméljük magunkat az újra sminkeléstől.

2. Alapos előkészítés
Gondoskodjunk róla, hogy a szemhéjunk tiszta és olajmentes legyen (micellás víz!). Egy primer (szemfesték alap) is jól jön, mert így intenzívebb színű és tartósabb is lesz a szemfestékünk. Ha csillámporral dolgozunk (nem csillám géllel), akkor egy glitter primerre is szükségünk lesz, amely elősegíti a csillámok megtapadását.

3. Színre színt
Ha szemhéjfestéket és csillámot is használunk, figyeljünk rá, hogy ugyanolyan árnyalatúak legyenek – így lesz a végeredmény harmonikus és lenyűgöző. A csillámokat legalaposabban az ujjunkkal tudjuk finoman rányomkodni a szemhéjra, esetleg egy lapos ecset jöhet szóba a művelet elvégzéséhez.

4. Legfontosabb tippünk a tartós arany csillogáshoz a sminkfixáló spray!

Decensen cseles smink

Finom megoldás, mégis magához vonzza a tekintetet. Egyetlen vékony réteg csillámgél így varázsol éteri ragyogást a szem köré. A folyékony állagú gélt akár az ujjunkkal, akár a szivacsos applikátorral pillanatok alatt felvihetjük – csukott szemmel várjuk meg, amíg „megköt”.

Lazán csillámos pillantás

Ez a nem túlgondolt csillámos szemhéj egy laza bulihoz illik. Vigyünk fel glitter primer-t az egész szemhéjra, majd ujjunkkal nyomkodjunk bele némi csillámport. Ha a két szem nem teljesen egyforma, az sem baj!


Dicsfénytől övezett tekintet
A belső szemzugban előbb aranyló szemfestéket dolgozzunk el, majd vigyünk fel rá arany selyemport, de csak a szemhéj közepéig. Fekete szemhéjtus vonallal emeljük ki a szemformánkat.

Színarany szemhéj

Ha valaki azt gondolná, hogy aranyból sosem elég, annak ajánlatunk a következő: ragasszon a teljes felső szemhéjára egészen a szemöldök vonaláig leheletvékony aranyfóliát, ahogy azt a 2020-as tavaszi/nyári divatbemutatók kifutóin több alkalommal is megcsodálhattuk. Így készül: a szemhéjat alapozzuk le szemhéj alappal, kenjük be vékonyan szempillaragasztóval, várjunk egy keveset, amíg enyhén száradni kezd, ekkor helyezzük rá az aranyfóliát majd egy puha ecsettel simítsuk rá a szemhéjra, miközben kis darabokra is törik. Csodás!

View this post on Instagram

AW19

A post shared by Halpern (@halpernstudio) on

Csillagszemű éjkirálynő

Egyszerű, de nagyszerű alkalmi megjelenést varázsol néhány az arany szemhéjfesték fölé ragasztott fényes csillag. Ahová és amennyi tetszik!

https://www.instagram.com/p/ByL06zGDkaE/

 

Angyali szemek

Ki mondta, hogy a szemhéjtust csak a szempillavonalon használhatjuk? Az arany szemhéjtus szokatlan használata modern csavart visz a csodás arany szemsminkbe. Így készül: a szemhéjra bőven vigyünk fel arany szemhéjfestéket, a külső szemzug irányában dolgozzunk bele óarany vagy bronz festéket. A belső szemzugba tegyünk egy csöpp ezüstöt. A mélyítő vonalat több réteg arany szemhéjtussal hangsúlyozzuk. Ha nincs csillámos szemhéjtus, megoldható glitter primer-rel és csillámporral is.

https://www.instagram.com/p/B5dDSmJBuBR/

 

Forrás és további érdekes cikkek: elle.hu

Hogy tetszett?

Kapcsolódó bejegyzések