Post Image

OUD: A PARFÜMKÉSZÍTÉS FOLYÉKONY ARANYA

Rúzs & Más / 2022-11-07

A parfümös üvegcsékbe zárt illatokat különleges misztikum lengi körbe. Ez nem csupán a kifinomult megjelenésükből árad, hanem minden egyes parfüm egyedi és megismételhetetlen jegyekkel és egyéniséggel rendelkezik, amelyek sok esetben távoli tájakra kalauzolják el érzékeinket. A parfümkölteményekben hol virágos, hol fás, hol gyümölcsös akkordok keverednek olyan egzotikus esszenciákkal, mint például a
nevében is sejtelmesen csengő oud. Ha valakin megérzünk egy illatot, és az a benyomásunk támad, hogy ez egy nagyon drága, luxusillat, majdnem biztos, hogy oud-ot tartalmaz. 

oud, luxus, illat, illoolaj, avon, far away, splendoria, folyekony arany, luxusillat, parfum, ruzs es mas

De miért olyan különleges ez az összetevő, amit „folyékony aranyként” emlegetnek a parfümiparban?

Az oud az emberiség egyik legősibb illóolaja, amelyet Indiában, a Távol- és Közel-Keleten több ezer éve használnak parfümként, valamint füstölésre, spirituális szertartások és meditációk során a test és a lélek megtisztítására. A páratlan olaj aromáját nagyon nehéz szavakkal leírni, de egy belső tűzzel rendelkező illatot takar, amely kihat viselőjére, felmelegíti érzékeit és egész testét átjárja. Nem is csoda, hogy a nyugati parfümkészítők körében is oly népszerűvé vált.

oud, luxus, illat, illoolaj, avon, far away, splendoria, folyekony arany, luxusillat, parfum, ruzs es mas

Az „oud” elnevezés egy arab szóból ered, jelentése „fa”, amely az illóolaj előállítására utal, ugyanis az oud, a világ egyik legdrágább faanyagának számító agar fa illatos, sötét színű gyantájából származik. Az előállításához szükséges gyantát nem könnyű beszerezni, csupán egy igen ritka biológiai folyamat részeként jön létre, amely az oudot a világ egyik legértékesebb parfümalapanyagává teszi. Az agar fát egy különleges penészgomba fajnak kell megfertőznie, hogy elkezdjen benne termelődni az értékes gyanta, amely a fertőzés terjedését próbálja megállítani. A gyantát finoman összegyűjtik és desztillálják, hogy kinyerjék belőle az általunk ismert, meleg és fás illatú oudot. Százból csak egy agar fa kezdi el termelni ezt a gyantát, amely magyarázza az illóolaj rendkívüli ritkaságát. 1 kg oud előállításához 1000 kg gyantára van szükség, 1 kg oud ára pedig drágább, mint 1 kg aranyé, ezért is hívja a parfümipar „folyékony aranynak” az exkluzív összetevőt.

oud, luxus, illat, illoolaj, avon, far away, splendoria, folyekony arany, luxusillat, parfum, ruzs es mas

Ritkasága miatt az oud alapvetően a luxus parfümmárkák alapanyaga, azonban az AVON legújabb Far Away Splendoria parfümjében bárki számára, elérhető áron is élvezhető az illóolaj ellenállhatatlan minősége és aromája. Az Avon Far Away Splendoria parfüm különleges megközelítéssel hozza el az oud luxusát, kiküszöböli az egyedülálló illat sokak számára nehéznek tartott testességét és egy könnyedebb, nőiesebb formában tálalja. A kiváló szakértelemmel rendelkező parfümőrök által alkotott egyedi „fehér oud” névre hallgató akkord, a Közel-Kelet aranyának váratlan újragondolása, a luxus megtestesítője egy frissítő csavarral. A fehér oud akkord ásványos, érzéki és pézsmás profiljával feldobja az illatot, amelyet a pompás fekete szilva gazdag gyümölcsössége, a fehér virágos gardénia csokor és a meleg, krémes vanília egészít ki. A Far Away Splendoria minden részéből árad a luxus. A hűvösebb idők beköszöntével cseréljük le nyári frissítő, virágos parfümünket egy tüzes és érzéki luxust megteremtő illatra! Merüljünk el az oud varázslatos világában, amely felmelegíti érzékeinket és szépséggel tölti meg a sötétebb, hűvösebb hónapokat is!

oud, luxus, illat, illoolaj, avon, far away, splendoria, folyekony arany, luxusillat, parfum, ruzs es mas

Avon Far Away Splendoria parfüm 50 ml 4199 Ft

Kapcsolódó bejegyzések