Post Image

ŐRIZD MEG KAPCSOLATODBAN A HARMÓNIÁT

Rúzs & Más / 2018-04-10

Előző 3 cikkemben dicsértem Thaiföld hatását a párkapcsolatokra. Ez nem csak a kellemes időjárásnak és a szép környezetnek tudható be, hanem a helyi emberek mentalitásának. Legendás a thai emberek boldogságának folytonos megnyilvánulása. A „mitől boldogok?” kérdésre a válasz tömören: az alaptermészetük része a boldogság. Amíg mi magyarok könnyedén búslakodásra adjuk a fejünket, addig a thai emberek derűsek, jókedvűek. Az idő kellemesebben, és gyorsabban repül, ha nevetés tölti be a szívünket, ami emellett még a szervezetet is fiatalítja.

Párkapcsolati szempontból is a nevetés csak jót hozhat, amíg a búslakodás, a szomorkodás lehúzza az egyébként stabil kapcsolatot.

Mielőtt olyan magyarázatok születnének, hogy ott kevesebbet dolgoznak, vagy kevesebb az adó, vagy mi bajuk lehet, hiszen rájuk mindig süt a nap, nézzük a tényeket! Valójában a napsütés túl sok, egyes hónapokban égetően forró, valamint ami sokkal nyomósabb érv, az életszínvonal nem éri el a magyar átlagot, és egyéb hétköznapi körülmények nehezítik meg az életüket. Ám ők ezeket nem gondnak élik meg, hanem természetesen kezelik. A helyzetet elfogadják, és komfortosan élik napjaikat.

Párkapcsolati szempontból két ember kapcsolatán a felek hangulata változtathat. Próbáljuk meg nevetéssel oldani a feszültséget ahogyan a thai nők teszik! – elütni a pillanatot, amikor a másik épp felfújja magát, mert rossz hangulata van. A thai emberek nem rágódnak a „mi lenne ha több pénzem lenne” kérdésén. Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki látott már párkapcsolatot pénz miatt szétmenni. Az egyik fél magas pozícióba kerül, azt a másik jó esetben ideig-óráig tolerálja, majd a két ember eltávolodik egymástól, főleg, ha a nő kerül pozícióba. A pénz és a karrier utáni vágy átcsoportosítja, elvonja az érzelmektől az időt, az energiát, és ez egyértelműen a párkapcsolat rovására fog menni. Az egészséges mértéket megtartani a munka és a magánélet között művészet, le a kalappal azok előtt, akiknek sikerült. Az egyensúlyt évekig, évtizedekig megtartani nagy kihívás.

Amit javaslok, az megtalálni a jelen helyzetben a szépet, ami a szemünknek, a szívünknek, az orrunknak kellemes, finom, illatos, jó. A tavasz virágillatú langyos szellőjét, amelyben sétálva szinte megfiatalodunk, és romantikus hangulatba kerülünk. Halljuk meg a madarak dallamos csipogásának vidám hangulatát, és párunk kezét megragadva csempésszünk egy kis romantikát egy kellemes ritmusú sétába a dolgos hétköznapokon. A sportos életmódot kedvelő pároknak a tavasz kedvez a szabadtéri közös sportoláshoz. Lássuk meg tehát a jót, a szépet az életben, a hétköznapokban is. Apró dolgokat, például amikor a gyümölcsök édes ízét élvezve az ízlelő bimbók „mosolyognak”. Ezt az élményt ne tartsuk meg magunknak, hanem bátran közöljük a párunkkal, hogy minél több szép közös pillanatunk legyen.

A jót természetesnek venni, a rosszat felhánytorgatni és újra és újra megemlékezni róla, ez az a mentalitás, ami megkeseríti az emberek életét. Ehelyett a cél az élet szépségét meglátni, hasonlóan, mint egy szép fotón, vagy festményen. A boldogság a két emberen múlik. Néha nem az új autó hozza meg a várt örömöt, hanem egy meleg szendvics, amit együtt nevetve fogyasztanak el a felek.

Akinek pedig még nincs meg a párja, járjon nyitott szemmel, és optimistán tekintsen a jövőbe. A pozitív szemlélet átragad másra is, emellett nyilvánvaló, hogy a vidám emberek mágnesként vonzzák a többi embert. Egy teszt szerint a magányos emberek az utcán a semmibe néznek, azaz olyan, mintha a nem létező embert néznék. Kerülik a valódi emberek tekintetét. Az aurájukat is összehúzzák. Csoda, ha ezek után azt tapasztalják, hogy nem veszik őket észre?! A thai emberek mosolyognak idegenekre is, pusztán kedvességből. A kapcsolatteremtés első lépése náluk a mosoly. Folytatása bizonytalan, sőt, mivel nem beszélik az angol nyelvet, nehéz közös nyelven kommunikálni. Egyszerűbb mosollyal nézni a másik emberre, mint amit például itthon lehet tapasztalni: elnézni vagy morcosan nézni vissza viszonzásul.

A mosoly legyen veletek!

Thaiföld, randiguru, rúzs és más

Tóth Kornélia RandiGuru

Kapcsolódó bejegyzések