MEGKÓSTOLTUK: NYÁRI KÁVÉÚJDONSÁGOK A STARBUCKS-NÁL
A napokban mutatta be a Starbucks kávéújdonságait a sajtó képviselőinek. A professzionális kóstoló során a világszerte népszerű kévázó lánc szakértőitől sok érdekességet tudhattunk meg, miközben az új kávékülönlegességekkel ismerkedtünk. Ha betértek egy Starbucks-ba mostantól a citrusos jeges Kenya mellett az újhullámos Cold Brew-val, a tejeskávé-kedvelők a hideg tejhabos Cappuccino Freddóval köszönthetitek az első nyári napokat! A süteménykínálat egy könnyű citromos muffinnal bővült, amely csodásan kiemeli a citrusos jegyeket magában hordozó Kenya kávéból készült kávékülönlegességek ízét, de jeges teához is remek választás!
A kávékészítés fortélyai
A Starbuck kávék nemcsak az őrlemények miatt egyedülállók, hanem az elkészítés módjára is nagy hangsúlyt fektetnek. A képen látható kiszélesedő nyakú, kehely-szerű Chemex kávékészítő 1943-as találmány és a látványt valamint a designt szem előtt tartva tervezte meg egy vegyészmérnök. Lényege, hogy a papírszűrőn elhelyezett őrleményre vékony sugárban, lassan csurgatott forrró víz oldja ki a kávé értékes aromáit. Ezzel szemben az úgynevezett Cold Brew kávét egyáltalán nem éri forró víz!
Jegeskávék ideje
A hidegen készült kávéknak már évek óta nagy divatja van hazánkban is, hiszen a gondos és speciális eljárás után egy igazán mély, zamatos íz lesz a végeredmény. A Cold Brew elkészítésének különlegessége, hogy a speciális kávéőrlemény egy nagy, zárt tartályban 20 órán keresztül szobahőmérsékletű vízben ázik. Ízesítés nélkül is kiváló, a kávéfanatikusok mindenképpen próbálják ki déligyümölcsökkel ízesítve.
A Cold Brew Latte ötvözi a mély, intenzív ízű kávét és a tej lágyságát, így lágyabb, krémesebb felfrissülést kínál a könnyebb ízek kedvelőinek. Növényi tejjel is kiváló.
A hagyományos jegeskávé kedvelőit a Cappuccino Freddo várja, a jégen ülő, hideg tejhabra csurgatott friss presszókávé. Egy valóban látványos ital kivételesen lágy ízélménnyel. Kapucsínókedvelőknek erősen ajánlott!.
Afrika kincse kávéba rejtve – Kenya kávé
A közepes pörkölésű, citrusos ízvilágú Kenya 1971-es bemutatása óta minden évben lenyűgözi a kávéfanatikusokat. Élénk és zamatos íze a hűlés alatt bontakozik ki, ezért is ajánlják jegeskávéként és hideg kávékülönlegességek alapjaként. Elérhető helyben készített kávékülönlegességekben, valamint szemeskávé- és kapszulás kiszerelésekben.