Nyári divattrendek testközelben

Zsolesz / 2011-05-23

A mintás kelméket apró virágok vagy nagyobb ornamentikák borítják, a csipkétől pedig a ruhák még nőiesebbé válnak. Dominánsak a finom anyagok, a selyem, a len, a pamut. A fazonokat illetően nagy a változatosság: extra bő nadrágot, halásznadrágot, rövid shortot, ruhát és miniszoknyát egyaránt láthattunk. Visszatértek a maxi szoknyák is, amelyeket leginkább virágos selyemből, vagy pamutból készült, csipkebetétekkel díszített vagy húzott raglán blúzokkal hordhatunk. Ezt az irányt a csipkeharisnyák vagy zoknik és az elmaradhatatlan óriási szalmakalapok tehetik még trendibbé. A nőies irány mellet a 70-es évek retro-hangulata sem hiányozhat. A koptatott farmer ural szinte mindent: nadrág, short, ing, szoknya, ruha, táska és cipő is készül belőle. A női farmernadrágok szára újra trapéz, de nem a 60-as éveket idéző, combon szűk forma, hanem magas derekú, elegáns, határozottan bővülő vonal. Magas rafiatalpú szandálok vagy klumpák illenek hozzá. A férfiaknál a hűvösebb nyári estékre való gyapjú, a len, a pamut és a bambusz dívik. A szürkét és a feketét felváltják a sötétkék, kék, natúr és élénk színű (napsárga, fűzöld) árnyalatok. A férfiak bátran viselhetnek nyitott nyakú inget és klubzakót, törtfehér nadrággal vagy farmerrel. A gyerekek viselete tükrözi a felnőtt trendeket, persze átformálva a kicsik világára.
Az immár hatodik éve megrendezett MOM Park Divatterasz társadalmi eseménnyé nőtte ki magát, évről-évre egyre többen jönnek, hogy a francia stílusú bemutatón a soron következő trendeket megtekintsék. A francia stílusú divatbemutató lényege, hogy nem a showelemeken, hanem a felvonultatott ruhákon van a hangsúly, a zenék és a látványelemek a bemutatott darabokat szolgálják.
Idén a bemutatót a szokásos koktélparti mellett interaktív játék követte. A „Másfél perc” elnevezésű mobilfotó-versenyen 90 másodpercig szabadon instruálhatták a kifutó legszebb lányait a parti vendégei. A rendezvényt Forrai Miklós szervezte a MOM Park Bevásárló központ megbízásából, a támogatók közt szerepelt a Douglas Parfüméria és az In Style Magazin.

Kapcsolódó bejegyzések