Post Image

NEM TÚLÉLNI, MEGÉLNI KELL A “KARANTÉNT”!

Rúzs & Más / 2020-03-22

Azért ragadtam tollat ebben a témában, mert bár számtalan véleményt, cikket, tippgyűjtemény olvashatunk, egyikről sem éreztem, hogy a szívemből szólt. Mindannyian mások vagyunk és másképpen reagálunk egy új szituációra, eltérő módszerekkel dolgozzuk fel a bennünket érő stresszt. Számomra a visszanyert szabadságot jelenti, egy váratlan lehetőséget arra, hogy éljünk! Az én megközelítésem is csak egy a sok közül és nyilvánvalóan nem mindenki fog velem egyetérteni és nem mindenkinek fognak tetszeni az én módszereim – de nem is ez a cél. Sokkal inkább az, hogy különféle megközelítésekkel, gondolkodásmódokkal találkozzunk, ezáltal ismerjük meg egymást, fogadjuk el és fogadjuk be egymás érzéseit, legyünk sokkal, de sokkal nyitottabbak.

karantén, szabadság, lehetőség, család, élmények, tippek, fun, szórakozás, rúzs és más

Karantén? Nem, ölünkbe pottyant szabadság!

Az első pillanattól úgy élem meg a helyzetet, mintha egy egész sor kívánságom egy csapásra teljesült volna.

– Mert hányszor, de hányszor gondoltam azt, hogy bár ne kellene korán felkelni, a gyereket felkölteni, még reggel, a munkába indulás előtt ebédet főzni, munkába menni, ott lenni 8-9-10 órát, és bárcsak ne esteledne már, mire hazajövök. És tessék: addig alszunk, ameddig szeretnénk, nem kell semmit időre csinálni, végre élvezem a főzést, mert nem kell kapkodni és végre van időm egész sor olyan dologra, amire sosem jut.

– Milyen sokszor jutott eszembe, hogy nem töltök elég időt a családommal: most itt vagyunk egész nap egymásnak, bármikor megölelhetem a páromat, bármikor elmondhatom neki, ami éppen eszembe jut – nem kell estig várni, bármikor beszélgethetek a kiskamaszommal és napjában többször kijön a szobájából és kommunikál velünk. Bármikor hosszasan beszélgethetünk a nagymamával telefonon, mert nem tartjuk fel egymást, mert a feladataimat akkor végzem el, amikor akarom.

karantén, szabadság, lehetőség, család, élmények, tippek, fun, szórakozás, rúzs és más

– A barátnőimmel egész nap chatelhetek, senkit nem zavar. Munkaidőben sorozatot nézhetünk és online játékokkal játszhatunk. Végre van időm olvasni. Szabadnak érzem magam és ez nagyon ritka kincs!

karantén, szabadság, lehetőség, család, élmények, tippek, fun, szórakozás, rúzs és más

Ne depizzetek! 

Teljesen fölösleges a víruson/a jövőnkön/a Föld jövőjén töprengeni. Úgysem változtatunk vele semmin, kivéve, hogy sajátmagunkat lehangoljuk. A jelenlegi helyzetben egy dolgunk van: egyrészt amennyire csak lehet, megakadályozni a vírus terjedését, másrészt napról-napra éldegélni úgy, hogy a legjobbat hozzuk ki a helyzetből. Ha rám hallgattok, hírek helyett nézzetek Jóbarátokat vagy bármit, amin jókat lehet nevetni. A rémhírektől tartsátok távol magatokat és aki csupa ilyenekkel sokkol, azt ideiglenesen tiltsátok le a Facebook-on. Most nem erre van szükségetek! Osszátok meg a szép pillanataitokat, képeket, vicces mémeket a barátaitokkal – és ha elkapna a szomorúság, a barátok egy pillanat alatt képesek felvidítani!

Virtuális koccintás a barátnőmmel:

karantén, szabadság, lehetőség, család, élmények, tippek, fun, szórakozás, rúzs és más

Hasznosak vagyunk!

Akinek gyereke/családja van, az tudja miről beszélek: a munkahelyen mindig azt érzem, hogy nem vagyok elég jó a háztartásban, otthon pedig azt, hogy dolgozhatnék többet is, ha nem kellene hazasietnem… Most ez sincs. Végre koncentrálhatok az itthoni dolgokra, mint a kert rendberakása, a terasz és a lakás “tavasziasítása”, a téli ruhák elrakása, nyáriak kipakolása, kinőtt gyerekruhák selejtezése, lejárt gyógyszerek és kozmetikumok kiselejtezése, rendrakás a kamrában, tárolóban, kazánházban stb. Végre olyan ételeket főzhetek, amelyek “macerásak” és máskor idő hiányában le kell mondjunk róluk. Biztos vagyok benne, hogy Ti is hasonló cipőben jártok.

karantén, szabadság, lehetőség, család, élmények, tippek, fun, szórakozás, rúzs és más

Have fun, azaz adjunk a szórakozásnak!

Kevés dolog esik jobban, mint munkaidőben kávézni, sütizni, pezsgőzni, a kedvenc számodra táncolni, online zumbázni… folytassátok a sort a saját kedvenc tevékenységeitekkel!

– Elő az illatgyertyákkal, illatos olajokkal, párologtatókkal, töltsünk dupla adag fürdőhabot a kádba, dobjunk fel egy arcmaszkot (ha nincs kész, készítsünk egyet joghurtból, mézből zabkásából vagy tojássárgából, olívaolajból, kakaóporból) és indulhat az otthoni wellness!

Hajtsunk rá a Moshi bőrre (az elle online-on olvasható cikkemből kiderül, mi is az) és valahányszor eszünkbe jut a nap folyamán, kenjünk egy-egy újabb réteg hidratálót az arcunkra-nyakunkra!

Együnk reggelire tejbegrízt sok-sok kakaóporral!

– Napozzunk! A nap sugaraitól a szervezetünkben boldogsághormonok termelődnek és persze D-Vitaminhoz jutunk. Ha nincs erkélyed, könyökölj ki az ablakon vagy húzz egy karosszéket az ablakhoz és hagyd hogy a nap egészséges színt varázsoljon az arcodra!

karantén, szabadság, lehetőség, család, élmények, tippek, fun, szórakozás, rúzs és más

– Mozogjunk – most végre van idő online jógaórára, alakformálásra, zumbára vagy bármire, amihez annyiszor akartál már hozzáfogni! Gyors eredményt hoznak és kevés időt igényelnek a plank gyakorlatok.

Kreatívkodjunk: készítsük el végre azt a tavaszi ajtókoszorút vagy asztaldíszt amire vágytunk. Varrni, kézimunkázni megtanulni sosem késő, az interneten mindenhez találunk segítséget. Fessünk, rajzoljunk vagy írjunk – ez most az önmegvalósítás ideje!

Csináljunk valami őrültséget: próbáljunk ki valami teljesen szokatlan sminket, frizurát! Készítsünk ruháinkból izgalmas összeállításokat a “mix and match” szellemében. Kísérletezzünk olyan körömlakkozással, amit “ép ésszel” nem tennénk! Én például befestem neon rózsaszínre a hajvégeimet, mert itt a home-office-ban nem szól érte senki!

– Ha igazán jót akartok nevetni kérjétek meg a párotokat/apukátokat/gyereketeket, hogy sminkeljen ki benneteket! Merészebbek feltétlenül posztolják az eredményt!

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések