Post Image

MINDEN, AMIT A FÉNYTERÁPIÁRÓL TUDNI ÉRDEMES

Rúzs & Más / 2020-04-13

Mi az a fényterápia?

A LED fényterápia olyan non-invazív (azaz bőrsérülést nem okozó) arckezelés, melynek során rövid hullámhosszúságú, nem termikus (azaz hideg) LED fényenergiát használnak a sejtszintű anyagcserefolyamatok serkentésére, a sejtregeneráció és a szövetek megújulási folyamatainak felgyorsítására. A kezelések ajánlottak bőrfiatalításra, aknés bőrre, rosacea, pszoriazis, dermatatis, ekcéma, gyulladt bőr, és bőrérzékenység kezelésére, sebgyógyulásra és hegkezelésre, ezenkívül a bőr ragyogásának fokozására.

Mik a fényterápia hatásai ?

A LED fényterápia minden arckezelésben jótékony hatást fejt ki a gyulladások ellen és fokozza a bőr ragyogását. Folyamatos használat mellett a LED fények a bőr különböző mélységeibe hatolva, különféle reakciókat váltanak ki, mint például az aknét okozó baktériumok leküzdése, a bőr teltségének javítása és a ráncok csökkentése. A kezelési kúrák látható javulást és tartós eredményt ígérnek, de már az első kezelés után tapasztalhatunk pozitív eredményt. A fényterápia rendkívül relaxáló, így nemcsak szépít, de fel is frissít.

Hogyan működik?

A fényterápia a látható spektrumba eső színes fényeket használ, amelyek specifikus hatást fejtenek ki a bőrre. A bőröregedés, bőrproblémák, stressz, vagy a szervezetben fellépő gyulladás, betegség következtében a bőrsejtek megújulása lelassul, elégtelenné válik. A bőr a fényt energiaforrásként használja a sérült sejtek rendbetételéhez, megújításához vagy akné esetén a baktériumok hatástalanításához. A fény energiáját a bőr sejtjei elnyelik és ATP-vé, a sejtek által hasznosítható energiaforrássá alakítják. Ennek hatására a sejtszintű védekezésben, káros anyagok semlegesítésében szerepet játszó enzimek aktiválódnak. Másrészt a LED-fény hatására fokozódik a növekedési faktorok (BFGF és EGF) elválasztása, amelyek serkentik a kollagén termelődését és gátolják a melanin képződését. A sejtmegújulás és az új kollagén termelődése által a bőr feszesebbé és rugalmasabbá válik, csökken a ráncok száma, elhalványulnak a barna pigmentfoltok.

A kezelés során egy fénypanel vagy maszk alatt fekszünk, miközben a készülék végzi a dolgát. Egy 20 perces fénykezelést minden arckezelés végére érdemes lenne beiktatni.

led, fényterápia, fényterápiás kezelésm maszk, színes fények, bőrfiatalítás, fény hatása a bőrre, rúzs és más

Milyen típusú fényekkel kezelnek és melyik mire jó?

Kék fény

Erőteljes antibakteriális hatással rendelkezik, ezért akné kezelésekben használják. Csökkenti a faggyútermelést, megakadályozza az újabb pattanások kialakulását. UV-mentes alternatívát jelent az ekcéma és pszoriazis kezelésében.

Vörös fény

Fokozza a sejtek aktivitását, elősegíti a kollagént termelődését, ezáltal feszesíti a bőrt, csökkenti a ráncokat. Csökkenti a gyulladást és a bőrpírt, pórusösszehúzó hatású, szabályozza a faggyútermelést, serkenti a vérkeringést, elősegíti a bőr regenerációját. Melanin gátló, pigmentfolt halványító.  Bizonyított hatású kezelés rozacea ellen.

Sárga fény

Javítja a nyirok- és vérkeringést, serkenti az anyagcserét, méregtelenít. Bőrnyugtató hatású, javítja a sejtek oxigéncseréjét, a bőr immunvédelmét, energizál.

Zöld fény

Harmonizáló hatású, helyreállítja a bőr egyensúlyát. Szabályozza a melanin képződését, csökkenti a hiperpigmentációt, a bőrpírt és az irritációt.

Infravörös közeli fény

Ez a legmélyebbre ható fényhullám, amely növeli a sejtfalak átjárhatóságát és a felszívódást, ráncsimító hatású, növeli a bőr rugalmasságát, gyulladás- és fájdalomcsökkentő, felgyorsítja a sebgyógyulást és gyógyítja az aknét.

Milyen bőrtípusra ajánlott a LED fényterápia?

Gyakorlatilag minden bőrtípus profitál belőle, a rozaceás bőrre pedig mindenképp javasolt!

A kezelések fájdalmasak?

Nem, a LED fényterápia semmiféle fájdalommal nem jár. Enyhe melegérzetet okozhat.

led, fényterápia, fényterápiás kezelésm maszk, színes fények, bőrfiatalítás, fény hatása a bőrre, rúzs és másForrás: elle.hu

Kapcsolódó bejegyzések