Post Image

MINDEN, AMIRE SZÜKSÉGED LEHET A SZÁRAZ FEJBŐR KEZELÉSÉRE

Rúzs & Más / 2019-12-27

Tény, hogy a hideg téli hónapok kemény időszakot jelentenek a hajnak. Nem csak az alacsony hőmérséklet, a csípős, hideg szél, és az elkerülhetetlenül frizuraromboló eső, hanem a parti időszak miatt is, ami a hajgöndörítők, hajegyenesítők, hajfestékek és hajlakkok közreműködésével jár.

Bár a hajvégekre fordítunk némi energiát, hiszen a száraz hajvégek szembetűnőek, a fejbőrünkről gyakran megfeledkezünk. Márpedig, ha azt szeretnénk, ha karácsonykor a pelyhek az égből és nem a fejünkről hullanának, nem árt egy kis odafigyelés!
Az ünnepi időszak azonban nemcsak az említettek miatt jelent nagy kihívást jelent a száraz és érzékeny fejbőrünk számára, hanem a táplálkozás révén is. A nehezebb, téli ételek, mint például a krémes édességek vagy a sajtok, valamint az ünnepi italok, például a pezsgő, korpát okozhatnak azoknál, akik hajlamosak rá. Persze szó sincs arról, hogy minden finomságról le kellene mondanunk, van más megoldás is:

A száraz fejbőr tünetei
Azt gondolhatnánk, hogy a korpa egyedüli jele a száraz fejbőrnek, azonban ez nem ilyen egyszerű. Száraz fejbőrünk lehet anélkül is, hogy korpásodást észlelnénk. A száraz fejbőr akkor fordul elő, amikor a bőr nem eléggé hidratált – vagy attól, hogy nem tud elegendő nedvességet termelni vagy nem képes hatékonyan megkötni a vizet. Ez viszketést és érzékenységet okozhat, ami együtt járhat a korpásodással, de ez nem törvényszerű.

A fejbőr szárazság okai
A túl gyakori hajmosás és a rendellen bőrállapotok, mint például az ekcéma a száraz fejbőr fő okozói, de a hideg időjárás is kiválthatja, mivel elvonja a hajból a nedvességet. Ezzel szemben a tipikus korpát általában a hajápolókkal szembeni érzékenység és a fejbőr túlzott zsírossága okozza. A szokványos korpa pelyhek szintén sokkal nyilvánvalóbbak, mint a száraz fejbőr korpásodása, amely sokkal inkább úgy néz ki, mintha nem fésültük volna ki megfelelően hajunkból a száraz sampont.
A fejbőr gondozása, mint ahogyan az arcbőré is, kulcsfontosságú. Annak ellenére, ha nem szenvedünk korpásodástól vagy viszkető fejbőrtől a fejbőr hámlasztó maszk vagy fejbőr radír heti egyszeri alkalmazása remek mód a fejbőr egészségének fenntartására.

Összegyűjtöttünk néhány hatékony száraz fejbőrre való sampont és hajkészítményt, hogy segítsünk megbirkózni a száraz téli fejbőrrel, hogy ne kelljen aggódni a fehér pelyhek miatt a karácsonyi szelfiken.

A Vichy DERCOS Micro Peel sampon bomba hatóanyag-kombinációval és bőrradír-mikroszemcsékkel finoman, de hatékonyan száll szembe a makacs, letapadt korpával is. A szilikonmentes, üde zöld sampon ciprusos-mentás illatú formulája segít abban, hogy a rendszeres használat kellemes élmény legyen.

fejbőr, száraz fejbőr, irritált fejbőr, viszkető fejbőr, fejbőr ápolás, rúzs és más

A Kérastase Specifique  Bain Vital Dermo-Calm és a Specifique Masque gondoskodik az érzékeny és irritált fejbőr nyugtató ápolásáról, miközben felfrissíti, könnyűvé és puhává teszi a fürtjeinket.

fejbőr, száraz fejbőr, irritált fejbőr, viszkető fejbőr, fejbőr ápolás, rúzs és más

 

A Sisley fehér agyag tartalmú, hajmosás előtti Pre-Shampoo Purifiyng Mask-ja 10 perc alatt megnyugtatja és ellenállóbbá teszi a fejbőrt, megszűnteti a viszketést, magába szívja az olajat és a szennyeződéseket.

fejbőr, száraz fejbőr, irritált fejbőr, viszkető fejbőr, fejbőr ápolás, rúzs és más

Főként karbantartó-megelőző ápolásra ajánljuk a The Body Shop Fuji Green Tea fejbőrradírját. Használjuk minden második vagy harmadik hajmosásnál sampon helyett a makulátlanul tiszta és szép fejbőr és haj érdekében. Japán zöld tea levelekkel, mentollal, etióp mézzel és sókristályokkal tisztítja és radírozza a fejbőrt. Nedves hajon úgy habzik, mint bármilyen sampon, de intenzíven tisztítja és frissíti a fejbőrt is.

fejbőr, száraz fejbőr, irritált fejbőr, viszkető fejbőr, fejbőr ápolás, rúzs és más

Forrás és további érdekes cikkek: elle.hu

Kapcsolódó bejegyzések