Post Image

MEGÉRKEZETT AZ EREDETI BŐRVÉDŐ VASELINE – ISMERD MEG KÖZELEBBRŐL!

Rúzs & Más / 2024-05-15

Az ásványi eredetű olajszármazékokat az elmúlt években démonizálták és megpróbálták száműzni a kozmetikumokból, pedig számos felhasználási területen megvan a létjogosultsága. Ha megismerjük a történetét és a hatásmechanizmusát, mi is élvezhetjük az előnyeit most, hogy Magyarországra is megérkezett a Vaseline márka.

A Vaseline 150 éves története

Minden a 19. század derekán kezdődött, mikor Robert Augustus Chesebrough, egy 22 éves amerikai vegyész egy olyan, a föld mélyéről származó, ásványokban gazdag anyagra bukkant, ami azonnal felkeltette érdeklődését. Hosszas kísérletezés után tökéletesítette tisztítási eljárását, és megszületett a bőrregeneráló anyagokkal teli vazelin, rögtön utána, 1870-ben pedig a Vaseline márka. A kis tégely megjelenése után nem sokkal az emberek pillanatok alatt felfedezték a termék kedvező hatásait. Legyen szó kisbabák érzékeny bőréről vagy a munkások hidegnek és szélnek kitett kezéről, a Vaseline univerzális védelmet nyújtott és nyújt azóta is.

Miből van? 

Bármilyen Vaseline termékről legyen szó, a hatóanyag a vazelin, ez a háromszorosan tisztított, bőrgyógyászatilag tesztelt, hipoallergén anyag, ásványi olajok és viaszok keveréke. Tesztelésében a tudomány segít az állatok helyett, de nemcsak rájuk nézve kíméletes: a tiszta vazelin nem komedogén, azaz a pórusok eltömítése nélkül fejti ki hatását.

Hogyan hat?

És hogy mi is ez a hatás, ami miatt a kis tégely tartalmát az 1950-es években egyenesen “csodazselének” szavazták meg egy magazin olvasói? Röviden védelmet nyújt, de hatása valójában igen szerteágazó: enyhíti a száraz, repedezett bőr okozta kellemetlen tüneteket, és segít megőrizni a bőr természetes nedvességtartalmát. Erősíti a felszíni lipidréteget, hidratálja a száraz, durva bőrt, fokozza annak természetes nedvességmegtartó képességét.
A Vaseline fizikai gátat képez bőrünk felső rétegén, így akadályozva meg a nedvességvesztést, azaz lezárja a víz útját, ami így nem párolog el. A Vaseline termékekben ez a hatás jelentős mértékű, így képes hatékony védelmet és hidratálást biztosítani, miközben segíti a bőr barrier-rétegének helyreállítását.

vaseline, vazelin, borvedo, protectant jelly, original, eredeti, ruzs es mas, asvanyi olaj

A Vaseline Original Protecting Jelly:

Bőrgyógyászatilag tesztelt
Háromszorosan tisztított
Illatanyagmentes
Nem tömíti el a pórusokat
Többcélú felhasználás
Utazó kiszerelés

Mire használható? 

A Vaseline-nek számtalan felhasználási módja ismert, a leggyakoribb, hétköznapi helyzetek mellett sok más izgalmas területen nyújt még védelmet és enyhülést a családok életében:

• Védi az orrot a gyakori fújás okozta kipirosodástól és a bőr berepedezésétől
• Nyugtatja a bőrt leégés után
• Védőréteget képez új tetoválások esetén
• Hidratálja, puhává és selymessé varázsolja a bőrt
• Segít helyreállítani a bőr barriert borotválkozás után
• Segít tartósabbá tenni a parfüm illatát
• Arcpirosítóval összekeverve highlighterként funkcionál
• Segít fixálni a szemöldök ívét
• Segít eltávolítani a sminket

 

Kapcsolódó bejegyzések