Post Image

MAX FACTOR: SZÉPSÉG MÉLY TARTALOMMAL

Rúzs & Más / 2018-05-22

Az elmúlt 5 év legnagyobb, globális szépségtanulmányában a Max Factor a világ 10 országában 26.000 nőt kérdezett meg, amelynek következményeképpen arra a felismerésre jutott, hogy a nők egy széles rétegének a szépségről alkotott elképzeléseit a szépségipar nem támogatja.
A kutatás eredménye a márka új, You X Max Factor kampánya.

• Világszerte a nők 81%-a a szépségápolási inspirációt közeli vagy távoli nőismerőseiktől lesik el, és nem a modellektől (10%) és színésznőktől (28%)
• 88%-a hiszi, hogy a szépség a megjelenés, a személyiség és a személyes varázs összessége
• 80%-a állítja, hogy a szépségreklámok nem képviselik a nők valós karakterét
• Mindössze 10%-uk gondolja úgy, hogy a reklámok valós nőket jelenítenek meg
• A globálisan megkérdezett 30-55 év közötti nők mindössze 17%-a érzi azt, hogy a jelenlegi szépségreklámok bennük a vágyakozás érzését keltik – néhány országban ez a szám még alacsonyabb: az Egyesült Királyságban 4%, Oroszországban 6%

Kik ezek a nők, akikre felfigyelt a Max Factor?

Azok a nők, akik ezeket a nézeteket vallják, fajsúlyos élethelyzeteket éltek meg, ami odáig vezetett, hogy újraértelmezzék, mit jelent számukra a szépség: szépség tartalommal. Gyermeküket nevelő, a karrierjükben, vagy privát kapcsolatukban új magasságokat megélő nők. Nem teljességgel, de többségében a harmincastól az ötvenes éveik közepén járó korosztályról van szó.
Ezek a nők erősek, életük legtöbb vonatkozásában magabiztosak, és úgy érzik, szépségük most van a csúcson; tapasztalataik és személyes karakterük által a holisztikus szépséget testesítik meg. Azonban a szépségiparnak nem sikerül úgy hozzájuk szólni, ahogy ez nekik megfelelő lenne.
Ma, a Max Factor ezekre a nőkre helyezi a hangsúlyt, és ennek megfelelően kommunikál feléjük.

You X Max Factor, rúzs és más

Az ikonikus sminkmárka bemutatja új, együttműködő kampányát, ami a You X Max Factor nevet viseli.
A Max Factor mostantól szívén viseli ezen nőket; kezdve azzal, hogy igényeiknek megfelelő termékeket gyárt, odáig, hogy élettepasztalataiknak megfelelő tartalommal támogatja a szépséget. Ez nem csak egy éves kampány, ez a jövő iránti elkötelezettség.

A megkérdezett nők mindössze 17%-a gondolja azt, hogy a szépségipar nem öncélú, és mindössze 10%-uk gondolja azt, hogy valós nőket jelenítenek meg, ami egyértelművé teszi, hogy a szépségipar nem ezekhez a nőkhöz szól. Hasonlóan a világszerte elterjedt szépségbloggerek tekintetében, a megkérdezettek 67%-a pillanatnyilag nem lát náluk számukra használható smink inspirációkat, és csak 6%-uk gondolja, hogy a szépségikonok követése az ő szépségükre hatással van.
Míg a szépségreklámokban modelleket használnak, a tanulmány azt mutaja be, hogy a nők csupán 11%-a inspirálódik a modellektől, ami a szépségiparral való kapcsolat hiányára utal. Valójában a nők az életükben jelen lévő másik nőt nézik, náluk keresik a szépségihletet.

Magabiztosság a belső értékekben, az élethez fűzütt viszonyban, de nem a sminkben

Bár a megkérdezettek 80%-a azt mondja, önazonosak, magabiztosak önmaguk és az életük vonatkozásában, az Egyesült Királyság példája mégis azt mutatja, hogy ezen nők kevesebb mint a fele (48%-a) magabiztos a megjelenése tekintetében. Mindössze 14%-uk érzi megfelelőnek a sminkválasztását ma, ami ismételten azt mutatja, hogy a szépségipar nem hozzájuk szól.
Ahogy a tanulmányban szerepel, ezen nők számára a smink már nem azt a célt szolgálja, hogy átalakítsa őket, hanem hogy előnyösebbé tegye a vonásaikat, és hogy önmagukból a legjobbat tudják vele kihozni. Az előzőekben leírtakat valló nők 65%-ának negyede a 20-as éveikben csak szórakozásképpen használt sminket, vagy azért, hogy új személyiséget alakítson ki vele.

Laczkó Csaba, a Max Factor Magyarország márka menedzsere a Global csappattal egyhangúlag a következőket mondja:
“Ez a tanulmány mindannyiunk szemét felnyitotta, és az eredmények láttán missziónkká vált, hogy változtassunk. Hisszük, hogy a szépségiparnak még magabiztosabbá kell tennie a nőket, és ma ez nem így van. Biztosítani akarjuk vásárlóinkat arról, hogy meghallgatjuk, mire van szükségük van, mi az, amit szeretnének. A Max Factor márka mostantól még nagyobb figyelmet fordít a nőkre. Ezért is lettek a You X Max Factor kampányának múzsái a körülöttünk élő erős, tapasztalt nők.”

You X Max Factor, rúzs és más

További információk a kutatásról: A tanulmány 2017-ben készült, Ausztráliában, Kínában, Argentínában, Németországban, Lengyelországban, Oroszországban, Szaúd-Arábiában, Spanyolországban, az Egyesült királyságban és az Egyesült Államokban, összesen 26.000, 25 és 55 év közötti nő közreműködésével. Az országokat a kiemelkedő Max Factor termékeladás alapján választották. A válaszadókat az online vásárlók közül választották, és e-mail kapcsolatfelvétel után online töltötték ki a kérdőívet.

Kapcsolódó bejegyzések