Post Image

KÖNNYEN BETARTHATÓ FOGYÓKÚRÁS TIPPEK

Rúzs & Más / 2018-01-19

Mi a gond a legtöbb fogyókúrával? Nyilvánvalóan az, hogy emberfeletti akarat kell a betartásukhoz. Pedig tartósan és egészségesen fogyni kínszenvedés nélkül is lehet – sőt nem is lehet másként, hiszen a radikális fogyókúrák a már jól ismert jojó-effektushoz vezetnek.  A testsúly normalizálásához kis odafigyelésre és némi kitartásra van szükség, de senki sem vonja kétségbe, hogy megéri! Néhány könnyen betartható, praktikus tanáccsal biztosan sikerül egy kicsit segítenünk – sok kis lépés sokra megy!

– Ha lekötjük a figyelmünket, kevesebbet fogunk enni. Egy izgalmas könyv olvasása vagy egy jó film nézése közben eszünkbe sem jut az éhség – kivéve, ha egy bödön pattogatott kukoricával szerelkeztünk fel. Ha már muszáj nassolni, ropogtassunk sárgarépát, karalábét, de legjobb, ha egyszerre csak egy dologgal foglalkozunk!

– A rozmaring- citrom- vagy bergamottolaj illata csökkenti az éhségérzetet – akár párologtatóban, akár fürdővizébe cseppentve használjuk.

Fogyókúrás tippek, fogyás, rúzs és más
– Ha lassabban eszünk, kevesebbtől jól lakunk, ugyanis csak az étkezés 20. perce után jelentkezik a teltségérzet.

– Igyunk sokat – egyrészt növeli a teltségérzetet, másrészt aktiválja az anyagcserét.

Fogyókúrás tippek, fogyás, rúzs és más

– Együnk többször keveset. Ha 3 óránként eszünk valamit nem alakul ki a farkaséhség és fenntartjuk az anyagcserét.

– Fogyasszunk minél több zöld teát – amellett hogy csökkenti az éhségérzetet, fokozza az anyagcserét, méregtelenít, szebbé teszi a bőrt és nagyon egészséges.

– Koktél helyett válasszunk száraz pezsgőt vagy bort – a jóízű, égetett szeszekkel, tejszínnel, szirupokkal készülő kevert italok számolatlanul viszik be a kalóriákat szervezetünkbe.

Fogyókúrás tippek, fogyás, rúzs és más
– Közösen könnyebb: ha munkatársainkkal, barátnőnkkel vagy társunkkal közösen tűzünk ki célokat magunk elé, könnyebb lesz fegyelmezettebbnek lenni. Rendezzünk házi fogyókúraversenyt valami ösztönző díjjal (pl. kényeztető masszázs)

– Reggelizz, mint egy király; ebédelj, mint egy polgár; vacsorázz, mint egy koldus! Régi, unalmas –  de igaz. Kiegészítenénk azzal, hogy vacsorára érdemes sovány húst enni zöldséggel vagy salátával – a fehérje vacsora fogyaszt!

Fogyókúrás tippek, fogyás, rúzs és más
– Csak akkor és csak addig együnk, amíg tényleg éhesek vagyunk! Felejtsük el azt, hogy a tányérról mindent meg kell enni!

– A teljes kiőrlésű kenyértől sokkal hosszabb időre jóllakunk, mint a fehér pékáruktól.

– Nagy mennyiségű édesség elfogyasztása helyett válasszuk a minőséget: 2 kocka különleges csokoládé vagy egy szem praliné ugyanúgy elaltatja az édesség-éhséget mint egy fél csomag nápolyi.

Fogyókúrás tippek, fogyás, rúzs és más
– Ha nem tudtuk megállni, hogy ne együnk meg egy habos sütit, vagy túlettük magunkat az ebédnél, vacsorázzunk aznap feleannyit!

– Válasszunk zöld köretet a krumpli, rizs vagy tészta helyett!

– Ha szorít a nadrág vagy szoknya, biztosan kevesebbet eszünk aznap, mintha lenge ruhákat öltöttünk volna.

– Csípőssel a zsír ellen: a csípős ízű ételek segítik a zsírok lebontását!

Fogyókúrás tippek, fogyás, rúzs és más

– Ha hűvösben alszunk, több kalóriát éget a szervezetünk – csavarjuk lejjebb a fűtést hálószobában!

KÖNNYEN BETARTHATÓ FOGYÓKÚRÁS TIPPEK
5 (100%) 2 vote[s]

Kapcsolódó bejegyzések