Post Image

KIPRÓBÁLTAM A JAPÁN BŐRÁPOLÁST: MISSION ÉCLAT

Rúzs & Más / 2019-02-07

A J-Beauty-ról, azaz a japán szépségápolásról már szó esett korábbi cikkünkben , melyből kiderült, hogy az arcápolás a keleti nők számára valódi rituálét, magukra fordított időt és hatékony, minőségi összetevőket jelent. Az Avon hozta el nekünk egyenesen japánból az érettebb, 45+-os bőr igényeire kifejleszett Mission Eclat termékcsaládot is.  Az Eclat szó kirobbanó ragyogást jelent, ennek megfelelően pedig ezek a készítmények nagyon gazdag, luxus alkotóelemeket tartalmaznak.

Bőrfeszesítő rituálé Japán szívéből

A termékcsalád mögött élvonalbeli kutatások állnak, melyeknek köszönhetően a termékek többdimenziós hatást gyakorolnak a bőrre. A japán szépségápolásban
évszázadok óta használatos tradicionális összetevők hatékony segítséget nyújtanak, hogy a bőr visszanyerje ragyogását, amelyet az idő múlása során elvesztett.

Öt termék van jelen a rituáléban: a tisztitó, hidratáló lotion és az arckrém  mellett egy szem- és szájápoló krémmel egészül ki az egész család, ráadásul megjelenik egy koncentrált esszencia. Egyik kulcsfontosságú összetevőjük a barnaalga, amely Omega 3 és 6 esszenciális zsírsavakban gazdag. Idővel a sejtek, amelyek a kollagén, valamint az elasztin termelésért felelősek, ellustulnak, sokkal lassabban és kevésbé termelik ezeket a kiváló és rugalmasító anyagokat. A barna alga azért felel, hogy a kollagén és az elasztin termelésért felelős enzimek működőképesek maradjanak, ugyanakkor gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással is bír. A másik lényeges hatóanyag a chinpi, amely a mandarin héjából származó kivonat. Ez mind külsőleg, mind belsőleg jó hatással van bőrünkre, segíti a C-vitamin felszívódását, elősegíti az érfal erősödését, valamint csökkenti az ödémát is, ami azért nagyon fontos, mivel ebben a korban már a bőrünk sokkal jobban visszatartja a folyadékot, így szem alatti duzzanatok alakulnak ki.

Mission Eclat, avon, essence, concentrated, j-beauty, japán, rúzs és más

Kipróbáltam a Koncentrált esszenciát 

Ez a készítmény keltette fel legjobban a figyelmemet, mert ezt a kategóriát még korábban nem próbáltam.
A lenyűgöző csomagolás hasonlóan gazdag beltartalmat sejtetett, de annyira szép volt, hogy néhány napja már fotózgattam (a szikrázóan fényes felületek miatt nem is olyan egyszerű!), mire végre rászántam magam, hogy megkezdjem.
Sűrű, selymes állaga és káprázatos illata van, rózsa és pézsma tökéletes, púderes elegye! Miután beszívódik a bőrbe, akkor vált igazán kézzelfoghatóvá számomra a különbség, hogy mitől teljesen más ez az esszencia, mint az eddig megismert szérumok vagy folyékony hidratálók. A bőr felszínén réteget képez, valahogy bezárja a bőrbe a bejuttatott nedvességet, ami által a bőrnek “nedves” tapintása, tompa fénye lesz. Az angolban van a távol-keleti nők bőrére egy kifejezés: dewy skin, azaz harmatos bőr – na ezt érezni az esszencia felvitele után! Egész fiatalkorunkban a matt bőrre törekedtünk, púderrel tüntettük el a zsíros csillogást. De 40 felett rájön az ember, hogy nem olyan jó már az a matt – a ráncokat, a felszíni vízhiányt felerősíti, és fakó, élettelen hatást kelt. Szóval mi negyvenesek már  igencsak értékeljük a harmatos ragyogást, ami ifjúkorunk bőrére emlékeztet! 
Az elmondottak ellenére az esszencia után felvitt arcápolóm könnyedén beszívódik, de mégis olyan, mintha mégis az esszencia “kerekedne felül”, a dewy skin még az alapozó alól is felsejlik. Több hetes használat után a bőrömet még a nap végén is frissebbnek, hidratáltabbnak érzékelem.

És akkor nézzük a Mission Eclat arcápolási rituálé lépéseit:

Mission Eclat, avon, essence, concentrated, j-beauty, japán, rúzs és más

 1. Tisztítás
  BÁRSONYOS HABZÓ ARCLEMOSÓ
  Sűrű, gazdag állag, amely leheletfinom rózsaillatával nem csupán bőrödet, de érzékeidet is elkényezteti. Hatékonyan eltávolítja a sminket, helyreállítja a bőr bársonyos simaságát, és egészséges ragyogását.
  Használata: reggelente és esténként a szemsmink eltávolítása után egy kis adag krémet vegyél a kezedbe, dörzsöld össze, hogy felhabosodjon, majd masszírozd gyöngéden nedves arcbőrödbe, ezután pedig langyos vízzel alaposan öblítsd le.
 2. Mélyhidratálás
  INTENZÍVEN HIDRATÁLÓ LOTION
  Sűrű, gazdag állagú formula, minden egyes csepp az epidermisz rétegeibe hatolva fejti ki hosszan tartó tápláló és hidratáló hatását a fiatalosan ragyogó arcbőrért.
  Használata: reggelente és esténként óvatosan paskolj néhány cseppnyi lotiont az arcod és nyakad bőrébe, majd egy rövid kis masszírozással, körkörös mozdulatokkal dolgozd be, amíg teljesen be nem szívódik.
 3. Koncentrált táplálás
  KONCENTRÁLT ESSZENCIA
  Selymes, gazdag formula, amelyet könnyedén eloszlathatsz arcbőrödön, így a tápanyagok az epidermisz rétegébe hatolva elláthatják bőrödet azokkal a tápanyagokkal, amelyekre az érett bőrnek szüksége van. Táplálja, puhítja és növeli bőröd rugalmasságát.
  Használata: a legjobb eredmény érdekében reggelente és esténként a hidratáló lotion használata után az ujjbegyeid segítségével, finom mozdulatokkal masszírozz egy
  keveset az arcod és a nyakad bőrébe.
 4. Bőrfeszesítés mesterfokon
  REGENERÁLÓ NAPPALI ÉS ÉJSZAKAI ARCKRÉM
  Gazdag állagú, gyorsan beszívódó krém, mely helyreállítja a bőr egészséges megjelenését és láthatatlan réteget képez a bőrön, a mélyebb rétegekbe zárva a korábbi lépések során a bőrbe juttatott aktív hatóanyagokat.
  Használata: reggelente és esténként a rituálé utolsó lépéseként vidd fel a krémet az arcodra és a nyakadra, gyöngéd masszírozással segítve annak beszívódását és serkentve a bőr mikrokeringését.
  TOVÁBBFEJLESZTETT REGENERÁLÓ SZEM- ÉS AJAKÁPOLÓ KRÉM
  Igazi luxus krém, könnyedén beszívódó, krémes állaggal, amely táplálja és hidratálja a bőrt, növelve annak rugalmasságát. Segít halványítani a szemek és az ajkak körüli finom ráncokat, valamint helyreállítja arcunk kipihent megjelenését.
  Használata: reggelente és esténként befejező lépésként a mellékelt applikátor segítségével egy borsónyi adagot gyöngéden masszírozz a szem és az ajkak körüli bőrbe.

Mission Eclat, avon, essence, concentrated, j-beauty, japán, rúzs és más

“Amennyiben nem vagyunk allergiások az összetevőkre és elbírja a bőrünk – azaz nem érezzük túl nehéznek, túl zsírosnaka  krémet – akár már a 30-as éveinkben használhatjuk a 45+ -nak szánt termékeket, vagy már a 20-as évek elején ajánlott elkezdeni a 30-as korosztálynak szánt arcápolókat. Ezzel csak gazdagabb lehet a bőr, amely hosszabb távon biztosan megtérül. Arra viszont oda kell figyelnünk, hogy a bőrtípusunknak megfelelő termékeket válasszunk.” – javasolja Dr. Papp Ildikó, a Körúti Orvosi Centrum esztétikai bőrgyógyásza.

Kapcsolódó bejegyzések