Post Image

KÉSZÍTS FÜRDŐBOMBÁT SAJÁTKEZŰLEG – VAGY ILYET VEGYÉL!

Rúzs & Más / 2019-10-31

Nagy rajongója vagy a fürdőkádban töltött énidőnek? Szerintünk semmi sem kapcsol ki jobban, mint egy illatos fürdő, egy pohár száraz vörösbor és egy Elle magazin kíséretében! Ennek megfelelően számottevő a fürdőolaj és fürdőhab felhasználásunk, de igazán nagy kedvenceink a pezsgő-fickándozó fürdőbombák, amelyek selymesen lággyá és illatossá változtatják a klórszagú és kemény pesti csapvizet.

Tanuljunk a szakértőktől
Kétség sem fér hozz, hogy a fürdőbombák legnagyobb szakértője a kézzel készített, természetes összetevőkkel bőven megpakolt fürdőkozmetikumok orákuluma, a Lush. Az egyik alapító, Mo Constantin éppen 30 évvel ezelőtt kísérletezte ki az első fürdőbombát, ma pedig csak Nagy-Britanniában évi 15 milliót (!) gyártanak belőle.

Íme, az első bombánk:

fordőgolyó, fürdőbomba, lush, sk, diy, sajátkezűleg, recept, rúzs és más, fair trade, környezetbarát

Nos, az első saját kezűleg készített fürdőbombánkat, amit aa fenti képen láthattok, egy Lush rendezvényen volt szerencsénk elkészíteni. Mondjuk nem volt nehéz dolgunk, mert csak az előre elkészített színes, vizes homokra hajazó állagú porokat kellett egymásra rétegezni a két plasztik félgömbbe, majd a púposra pakolt félgömböket ügyesen összenyomni és a fölösleges portól a két fél óvatos elforgatása közben megszabadulni. Azt is megtudtuk, hogy a fürdőgolyók két legfontosabb összetevője a szódabikarbóna és a citromsav. Ehhez persze jön még számos összetevő, de érthető módon nem árulták el, pontosan micsoda. Azonban az összetevők listája bárki számára hozzáférhető, így például a szivárvány színű Groovy Kind of Love fürdőbombában találhatunk rózsafa-, bergamott és ylang-ylang olajat, színezékeket, tartósítószert és vizet.

Lush kádfürdő illatos fürdőgolyóval

Bomba, receptre

Persze ha egy újságírót elkap a gépszíj, nincs megállás, így aztán tovább kutakodtunk és találtunk is egy szimpatikus receptet:
– 100 gramm szódabikarbóna
– 50 gramm citromsav (porrá őrölve)
– 25 gramm kukoricakeményítő
– 25 gramm só
– szárított virágszirom/zöldfűszer – opcionális
– 30 gramm kókuszzsír (folyósra melegítve) vagy szőlő magolaj vagy hidegen sajtolt olívaolaj
– 50-60 csepp illóolaj (lehet keverék is)

A száraz anyagokat összekeverjük, az olajakat szintén, majd összeöntjük a kettőt, jól összegyúrjuk és golyókat formázunk belőle. Érdemes erősen összenyomni, különben a bomba szétesik. 1-2 napig szárítsuk, mielőtt becsomagolnánk/felhasználnánk. Ha esetleg van otthon bármilyen kettészedhető gömbforma (például plasztik karácsonyfadísz, hagymatároló gömb), ebben érdemes formázni a golyót.

Szerintünk ezt vedd meg!

Ha mégsem hoztuk meg a kedved a DIY fürdőbombához vagy szereted a változatosságot, de nem akarsz felvásárolni húszféle növényi olajat, akkor a Lush fürdőbombákat válaszd. Több jó indokunk is van: a Lush fürdőbombái nem csak csinosak, de hasznosak is. A vidám fürdőkozmetikumok világszerte támogatják a helyi közösségeket (fair trade kereskedelemben beszerzett alapanyagokkal), az állati jogokat és küzdenek bolygónk jövőjéért. A cég története során a fürdőbombák eladásával számtalanszor támogattak hasznos munkát végző, jótékonysági szervezeteket. A bombák csomagolásmentes kozmetikumokként a környezetünket is kímélik.

Lush Never Mind The Ballistics fürdőgolyó

Forrás és további érdekes tartalmak: elle.hu

Kapcsolódó bejegyzések